Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

Πόσα θα πληρώσουμε για τον ΕΝΦΙΑ – Η εγκύκλιος για τη διόρθωση των λαθών

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Για να πληροφορηθείτε τον φόρο που σας έχουν καταλογίσει, μπείτε στο Taxis με τους κωδικούς πρόσβασης, επιλέξτε την προσωποποιημένη πληροφόρηση και μετά την εντολή «στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης».

Ξεκίνησαν να εμφανίζονται στο σύστημα Taxis τα ποσά του φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι για τον Ενιαίο φόρο Ιδιοκτησίας ακινήτων του 2014.
Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, λόγω του όγκου των δεδομένων –οι υπόχρεοι είναι περισσότεροι από 6,4 εκατομμύρια- η ανάρτηση γίνεται σταδιακά.
Εν τω μεταξύ, πριν από λίγο δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια εγκύκλιος της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαίδου η οποία περιγράφει τη διαδικασία για τη διόρθωση των λαθώς ενώ εμπεριέχει και παραδείγματα.
Ένας τρόπος για να πληροφορηθείτε τον φόρο που σας έχουν καταλογίσει είναι να μπείτε στο Taxis με τους κωδικούς πρόσβασης, να επιλέξετε την προσωποποιημένη πληροφόρηση και μετά την εντολή «στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης».
Αν ανήκετε σε εφορία για την οποία έχουν ήδη ανέβει τα στοιχεία, θα μπορέσετε να δείτε το συνολικό ποσό του φόρου που σας έχουν καταλογίσει, την ταυτότητα οφειλής αλλά και τον συνολικό αριθμό των δόσεων. Δεν θα δείτε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ και την ειδοποίηση πληρωμής του φόρου καθώς αυτά τα έγγραφα (τα οποία θα μπορείτε να τυπώσετε) θα δημοσιευτούν στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.

Η ανάρτηση θα γίνεται σταδιακά και θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ωρών.
Όσον αφορά τη διαδικασία διόρθωσης λαθών, η εγκύκλιος της ΓΓ Εσόδων αναφέρει ότι η διόρθωση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα γίνεται χωρίς να επιβληθεί πρόστιμο, ενώ για τις μεταβολές ακινήτων που θα γίνουν μέσα στο 2014, θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλωθούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην περίπτωση διόρθωσης από την οποία θα προκύψει μείωση του ΕΝΦΙΑ άνω των 300 ευρώ.
Σε μια τέτοια περίπτωση, θα διατάσσεται έλεγχος για τον φορολογούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...