Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

NA ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ


Την Τετάρτη, 13/8,ώρα 20:00

στο Πάρκο Γεωργιάδη


Μιλούν για την Παλαιστίνη:
ΒΑΓΓ. ΠΙΣΣΙΑΣ(Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα")
ΑΝΤΖΕΛΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ( ΟΜΝΙΑ TV )
Εκπρόσωπος Συλλόγου Ιντιφάντα

Προβάλλουμε την ταινία της Fida Qishta
WHERE SHOULD THE BIRDS FLY”


Συμμετέχει το μουσικό σχήμα ¨ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ¨Πάνω από 1.900 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και τουλάχιστον 9.000 έχουν τραυματιστεί από την ισραηλινή εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας. Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άμαχοι, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, ανεβαίνει λεπτό προς λεπτό, καθώς ανασύρονται όλο και περισσότερα πτώματα κάτω από τα ερείπια των σπιτιών στη Γάζα. Εκτός από ανθρώπους και σπίτια, έχουν χτυπηθεί θρησκευτικοί χώροι, υποδομές κοινής ωφέλειας, αφήνοντας τη Λωρίδα της Γάζας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς νερό, ακόμα και νοσοκομεία. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, 6 από τα 13 νοσοκομεία της Γάζας έχουν ήδη υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ το Ελ Γουάφα, έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Επίσης πραγματοποιήθηκε επίθεση στο μοναδικό Νοσοκομείο Παίδων της Γάζας, το Νοσοκομείο "Αλ Ντούρα" και από το ισραηλινό χτύπημα σκοτώθηκε ένα μικρό παιδί ηλικίας 2,5 ετών και τραυματίστηκαν άλλα 30 άτομα.

Με αφορμή τα τραγικά περιστατικά της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, η Πρωτοβουλία Ηρακλείου "Ένα Καράβι για τη Γάζα" διοργανώνει εκδήλωση την ΤΕΤΑΡΤΗ 13/8 στις 8μμ στο Πάρκο Γεωργιάδη με:
  • Ομιλίες από τους:
ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΙΣΣΙΑ - Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα"
ΑΝΤΖΕΛΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ - ΟΜΝΙΑ TV
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ του Συλλόγου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
  • Προβολή της ταινίας: «Που να πετάξουν τα Πουλιά» της Fida Qishta
Η ταινία περιγράφει τις ζωές δύο θαρραλέων νεαρών γυναικών της Παλαιστίνης, που επέζησαν της μαζικής επίθεσης των 23 ημερών του Ισραήλ στη Γάζα το Δεκέμβρη του 2008/Γενάρη του 2009 και αποκαλύπτει την ανθεκτικότητα του ανθρώπινου πνεύματος. Αγρότες, ψαράδες, έμποροι, μαθητές, δάσκαλοι και γιατροί βρίσκουν τους τρόπους να ζήσουν σε μια επίφαση ομαλότητας μέσα στη σκληρότητα του αποκλεισμού και των συνεχών επιθέσεων από το Ισραήλ. Τι συμβαίνει όταν η ανομία γίνεται κανονικότητα; Τι συμβαίνει όταν τα παιδιά μεγαλώνουν ανάμεσα στα χαλάσματα των σπιτιών και των πόλεών τους, όταν αντιμετωπίζουν το μέλλον ως ορφανά στοιχειωμένα από τη μνήμη των βίαιων θανάτων των γονέων τους;
  • Τραγούδια και απαγγελία ποιημάτων παλαιστινίων ποιητών από το μουσικό σχήμα ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Καλούμε τους πολίτες, κινήματα, συλλογικότητες, συλλόγους, συνδικάτα κλπ στην εκδήλωση, για να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ‘’ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ’’
Τηλ. επικοινωνίας: 6974626715/6978512779Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...