Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Η ξηρά τροφή που μειώνει δραστικά το ζάχαρο σε άτομα με διαβήτη-2 1:30Η κατανάλωση μόλις 54 γραμμαρίων ξηρών καρπών ημερησίως είναι αρκετή 
για να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη τύπου-2, σύμφωνα με έρευνα από το Κέντρο Κλινικής Διατροφής και Προσαρμογής των Παραγόντων Κινδύνου του νοσοκομείου St Michael's στις ΗΠΑ.Ο επικεφαλής της έρευνας,δρ John Sievenpiper, και οι συνεργάτες του εξέτασαν τις περιπτώσεις 450 ατόμων με διαβήτη τύπου-2, οι οποίοι λάμβαναν μέρος σε 12 επιμέρους κλινικές δοκιμές.

Τους ζήτησαν να προσθέσουν 54 γραμμάρια διαφόρων ξηρών καρπών (φιστίκια, καρύδια, αμύγδαλα κλπ) στο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής τους, για να ελέγξουν το κατά πόσον αυτό θα μείωνε σταδιακά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους.

Διαπίστωσαν ότι, συνολικά, μέσα σε τρεις μήνες οι ασθενείς βελτίωσαν σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα του παραδοσιακού τεστ για τον δείκτη HbA1c, που καταγράφει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Παρά το γεγονός ότι οι ξηροί καρποί έχουν αρκετές θερμίδες και λιπαρά (αν και πρόκειται κυρίως για υγιή ακόρεστα λιπαρά), οι συμμετέχοντες στην έρευνα δεν αύξησαν το σωματικό τους βάρος.

Οι ξηροί καρποί φαίνεται πως έχουν θετική επίδραση τόσο στα επίπεδα γλυκόζης όσο και στα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου-2 και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με προσοχή στην διατροφή τους για καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης και του σωματικού τους βάρους, επισήμανε ο δρ David Jenkins που συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS One.


onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...