Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΠΟΥΡΚΑ.Στην Γαλλία δεν επέτρεψαν σε γυναίκα με μπούρκα να παρακολουθήσει όπερα

201020141033346039167_2Πολίτης από χώρα του Κόλπου που είχε αγοράσει εισιτήρια στις πρώτες θέσεις για την όπερα ¨Τραβιάτα¨στο Παρίσι, δεν μπόρεσε να την παρακολουθήσει μέχρι το τέλος. Σύμφωνα με την είδηση στο Ντερ Σπίγκελ το περιστατικό συνέβη αρχές Οκτωβρίου και σε αυτό καλλιτέχνες της όπερας στο διάλλειμα ενημέρωσαν την διοίκηση του θεάτρου, για την θεατή που φορούσε μπούρκα.

Οι καλλιτέχνες ενημέρωσαν πως για όσο αυτή παραμένει στην αίθουσα, αυτοί δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν την παράσταση και ζήτησαν την αποχώρηση της. Μετά από αυτό η διοίκηση της όπερας ζήτησε από την γυναίκα ή να ανοίξει την μπούρκα ή να αποχωρήσει από την αίθουσα. Οι Άραβες τουρίστες αντιδρώντας βγήκαν από την αίθουσα.
Το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού προς αποφυγήν νέων περιστατικών, έστειλε εγκύκλιο σχετικά με την απαγόρευση της μπούρκας σε δημόσια μέρη όπως όπερες, θέατρα και μουσεία. Στην Γαλλία από το 2011 και εντεύθεν εφαρμόζεται απαγόρευση για την μπούρκα. Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων με απόφαση που πήρε τον Ιούλιο, έκρινε πως η απαγόρευση της μπούρκας δεν αποτελεί παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος και ελευθερίας γνώμης και δικαίωσε την σχετική απαγόρευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...