Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Η ΞΕΦΤΥΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ . Η Μενεγάκη αρμέγει κατσίκες και ο Σεφερλής παίζει το πέος του σκύλου!


 

Όλα για τα νούμερα της ελληνικής τηλεόρασης...
Στο άρμεγμα δύο κατσικιών διαγωνίστηκαν στις 8 Οκτωβρίου οι συμπαρουσιαστές της Ελένης Μενεγάκη ο Γρηγόρης Γκουντάρας και η Κατερίνα Ζαρίφη ώστε να κερδίσουν οι τηλεθεατές της εκπομπής «Ελένη» που προβάλλεται καθημερινά στην τηλεόραση του ALPHA έναν βραστήρα. Οι κατσίκες ήταν παστουρωμένες δηλαδή με δεμένα τα πόδια - μια συνηθισμένη μέθοδος βασανισμού τους για την οποία μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ - και τις έφερε στον προαύλιο χώρο όπου γίνεται το γύρισμα της εκπομπής η ιδιοκτήτρια τους.
Εκεί αφού όλοι γέλασαν με την καρδιά τους ενθυμούμενοι την καταγωγή τους και τα παιδικά τους χρόνια ξεκίνησαν το άρμεγμα. Και αυτό το έκαναν άνθρωποι, που δεν έχουν ιδέα από τη διαδικασία, και αφού φυσικά δύο άτομα κρατούσαν τις κατσίκες για να μη φύγουν…
Το ζώο στο προαύλειο του στούντιο με δεμένα τα δύο πόδια.

Τα ζώα φυσικά και ταλαιπωρήθηκαν από τις τηλεπερσόνες που πήραν μέρος στο διαγωνισμό για να ανέβουν τα νούμερα και για να κερδίσουν έναν βραστήρα άλλα «νούμερα»…
Η νομοθεσία ξεκάθαρα απαγορεύει τη χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους. Και όφελος στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και τα νούμερα της τηλεοπτικής εκπομπής που ανεβαίνουν – επιδιώκοντας μεγαλύτερο μερίδιο από τη διαφήμιση και περισσότερα έσοδα – αλλά όφελος είναι και τα δώρα που μοιράζονται από τον διαγωνισμό.
Ο Σεφερλής και η εκσπερμάτωση του σκύλου…
Όμως η εκμετάλλευση των ζώων από τις τηλεοπτικές εκπομπές δεν σταματάει εδώ και γίνεται καθημερινά. Στην εκπομπή του Μάρκου Σεφερλή «Mega με MIA» η τηλεπερσόνα Χρήστος Νέζος πασπάτευε χθες για κάμποση ώρα με τη συνδρομή του κτηνιάτρου Λάζαρου Καρανάσιου έναν σκύλο για να εκσπερματίσει, ώστε να χρησιμοποιηθεί το σπέρμα του για την εξωσωματική γονιμοποίηση μιας σκυλίτσας!
Ο Χρήστος Νέζος είπε στο τηλεοπτικό κοινό ότι δεν νιώθει πολύ ωραία με αυτό που κάνει, ότι έχει πολύ άγχος, όμως φόρεσε την λευκή ποδιά του γιατρού για να προχωρήσει σε αυτό το πολύ δύσκολο έργο.
Ο Χρήστος Νέζος παίζει στην κυριολεξία το πέος του σκύλου...
Ο δε Μάρκος Σεφερλής μας πληροφόρησε ότι όσοι έχουν σκυλάκια βλέποντας τη διαδικασία θα βοηθηθούν πολύ ενώ ρώτησε αν στον σκύλο δίνουν περιοδικά και προέτρεψε τους παρόντες να μιλούν στο αυτί του ζώου, ενώ όλοι στο στούντιο χαζογελούσαν με τις εξυπνάδες και τα υπονοούμενα.
Ο κτηνίατρος Λάζαρος Καρανάσιος είπε στο κοινό ότι θα δείξουν πως γίνεται η τεχνητή σπερματέγχυση, αν και τελικά έδειξε πως γίνεται η εκσπερμάτωση. Μας εξήγησε όμως πως έτσι αποφεύγονται τα προβλήματα, όταν οι ιδιοκτήτες των ζώων θέλουν να ζευγαρώσουν σκυλιά ράτσας και εκείνα αντιδρούν ή είναι επιθετικά ή απρόθυμα και δεν μπορούν να αναπαραχθούν φυσιολογικά.
Κάθισαν λοιπόν τηλεπερσόνα και τηλεκτηνίατρος και πασπάτεψαν το πέος του σκύλου ονόματι Μπάιρον κάνοντας παλινδρομικές κινήσεις – όπως χαρακτηριστικά εξήγησαν – απευθυνόμενοι στο τηλεοπτικό τους κοινό.
Όλα αυτά συνέβησαν ενώπιον χιλιάδων τηλεθεατών αλλά ενώ παρίστατο και η θηλυκή σκυλίτσα στην οποία θα γίνει η τεχνητή γονιμοποίηση. Μας ενημέρωσαν μάλιστα ότι πρέπει το θηλυκό να είναι σε οίστρο για να μυρίζει τις ορμόνες της το αρσενικό σκυλί ώστε να καταφέρουν ευκολότερα πάρουν το σπέρμα του…
Ο Χρήστος Νέζος περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τις δυσκολίες του εγχειρήματος ενώ όλοι στο στούντιο πετούσαν ατάκες και εξυπνάδες για τη διαδικασία και τα «προκαταρκτικά». Η τηλεπερσόνα μας πληροφόρησε και για την τοποθέτηση του ειδικού εργαλείου, που προσομοιάζει με τον κόλπο της σκυλίτσας, αφού εκεί θα τοποθετούσαν το πέος του σκύλου.
Ο Χρήστος Νέζος διευκρίνισε και τις εναλλακτικές δυνατότητες που υπάρχουν αν αυτό δεν πετύχει. Δηλαδή την τοποθέτηση του ηλεκτροδιεγέρτη, ο οποίος μπαίνει στον πρωκτό του ζώου για να πιέζει τον προστάτη όταν αυτό είναι σε κατάσταση μέθης. Η μέθοδος αυτή αντικαθιστά τη χειρομάλαξη, αν το σκυλί είναι επιθετικό, σημείωσε!
Όλα για τα νούμερα…
Σε μια χώρα που στους δρόμους της ζουν και υποφέρουν καθημερινά περίπου 3.000.000 σκυλιά και γατιά, σε μια χώρα που οι φιλόζωοι παλεύουν έχοντας ελάχιστη βοήθεια από το κράτος και τους δήμους για τη στείρωση χιλιάδων αδέσποτων, ώστε να μην αναπαράγονται για να μη σκοτώνονται σωρηδόν από τους ανθρώπους η εκπομπή του Μάρκου Σεφερλή θέλησε να μας «ενημερώσει» για την πρόοδο της επιστήμης αντιστρέφοντας την πραγματικότητα στην οποία ζούμε.
Είναι επί της ουσίας είναι σαν να δείχνεις συνταγές μαγειρικής με πανάκριβα συστατικά ενώ γύρω σου εκατομμύρια κόσμου παλεύουν για τα βασικά και χιλιάδες τρέφονται από τα συσσίτια.
Ο Μάρκος Σεφερλής φαίνεται ότι ακολουθεί τη γνωστή «γραμμή» του MEGA του ενώ η κοινωνία (άνθρωποι και ζώα) υποφέρουν. Γι’ αυτό άλλωστε με φοβερή άνεση εκμεταλλεύεται ηλικιωμένους ανθρώπους κάνοντας πλάκα και φάρσες με τις κατασχέσεις των σπιτιών τους.
Τι ορίζει η νομοθεσία
Το άρθρο 12 του νόμου 4039/2012 τονίζει: «Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες. 1. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον κοινού.
2. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους».   
Το άρθρο 46 του νόμου 4235/2014 [Τροποποίηση του ν. 4039/2012 (Α 15)] εξηγεί:
«8. Μετά την παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 4039/2012 προστίθεται παράγραφος 2α ως εξής:
2.α. Με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 7, απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους.
9. Η παράγραφος 1 του άρθρου 13 του ν. 4039/2012 αντικαθίσταται ως εξής:
1. Από τις απαγορεύσεις που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 12 εξαιρούνται, οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας, τα εκτροφεία θηραμάτων και οι εκθέσεις ανάπτυξης και προβολής του κτηνοτροφικού και γεωργικού τομέα, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται παραστάσεις, κάθε είδους, με τη συμμετοχή ζώων, πλην παραστάσεων ιππικής δεξιοτεχνίας και διεξαγωγής αθλημάτων ιππασίας, που περιλαμβάνουν την υπερπήδηση εμποδίων, την ιππική δεξιοτεχνία και το ιππικό τρίαθλο.»
Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη αλλά δεν εφαρμόζεται και τον Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πολύ απλά αδιαφορεί για το πώς χρησιμοποιούνται τα ζώα ειδικά στην τηλεόραση.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...