Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Το μυστικό, μέσα στο βλέμμα των ανθρώπων.

Η βία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο (εμπεριέχει τη διάσταση του χρόνου). Εκείνος που της γεννά, αδυνατεί, τόσο να προδιαγράψει, όσο και να ελέγξει την πορεία και τη διάρκειά της, μέσα στο χρόνο. Γι' αυτό, ένας που σκέφτεται δυναμικά, ούτε που διανοείται να προσφύγει στη χρήση της.Τα δεινά της βίας ακολουθούν τον 2ο νόμο της θερμοδυναμικής. Έτσι, τόσο εκείνοι που την γεννούν, όσο και εκείνοι που την υποθάλπουν παθητικά, συν τω χρόνων, εγκλωβίζονται μέσα στο σπιράλ της.Γιατί να μην διερευνήσουμε το ζήτημα εξετάζοντας τα ιστορικά δεδομένα; Γιατί να μην εξετάσουμε την υπαρκτική κατάσταση όσων, μεμονωμένων δυναστών και όσων μοχθηρών όχλων, βιαιοπράγησαν σε βάρος αθώων ανθρώπων; Γιατί να μην εξετάσουμε τη δυνατότητά τους να συνάπτουν σχέσεις με άλλους ανθρώπους ή άλλες ομάδες; Γιατί να μην εξετάσουμε τη δυνατότητά τους να νοιώθουν χαρά; Γιατί να μην εξετάσουμε τη δυνατότητά τους, να νοιώθουν συμπόνοια και ντροπή και να διακρίνουν το δίκαιο από το άδικο; Γιατί να μην εξετάσουμε το βαθμό ύστερου εγκλωβισμού τους μέσα σε σπιράλ βίας;Τα δυναμικά συστήματα (οικογένειες, πόλεις, κράτη, συνασπισμοί κρατών, η ανθρωπότητά μας) της εποχής μας, μοιάζει, να διακυβερνιούνται από στατικούς μηχανισμούς λήψης αποφάσεων. Έτσι, το πρόβλημα της αναζήτησης και χρήσης ενός δημιουργικού τρόπου βιοπορισμού, μετασχηματίζεται στο πρόβλημα της, σχεδόν καθολικής, απανθρωπίας.

Από την ενεργητική ή παθητική, άμεση ή έμμεση χρήση της βίας, ουδείς μπορεί να βγει κερδισμένος.

Πώς, όμως, μπορούμε να σωθούμε από την σημερινή, εφιαλτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ανθρωπότητα;Στον όμορφο πλανήτη μας, όλοι μαζί, τόσο οι, στατικά, όσο και οι, δυναμικά σκεπτόμενοι, μπορούμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά και αρμονικά. Γιατί το κάθε ανθρώπινο πλάσμα είναι ένας ολόκληρος οιονεί κόσμος, μέσα στον οποίο βρίσκεται το κλειδί της αληθινής ζωής, όλων των πλησίον του. Το κλειδί αυτός είναι ένας μυστικός τρόπος.Ο τρόπος αυτός, είναι μυστικός γιατί η λεκτική διατύπωσή του δυνητικά θα τον ακύρωνε, καθώς, για τους πολλούς, η γνώση ενός τρόπου, δήθεν, ταυτίζεται με την κατανόηση της λεκτικής διατύπωσής του. Και είναι αποτελεσματικός, γιατί αυτή την αποτελεσματικότητα την επιβεβαιώνουν εμπράκτως, όλοι όσοι αποτελούν ενσαρκώσεις της χαράς, της ομορφιάς και της ιερότητας της ζωής.Αυτό τον μυστικό τρόπο, όσοι τον αναζητούν, θα μπορέσουν να τον εντοπίσουν, μόνο μέσα στα βλέμματα των ανθρώπων. Γιατί, αυτός ο τρόπος είναι:

το μυστικό, μέσα στο βλέμμα των ανθρώπων.The Secret in Their Eyes - Ending Full Scene - 1080p Full HD

Υ.Γ. 1: Δεν είναι απειλητικός, ούτε είναι εκφοβιστικός ο χαρακτήρας του παρόντος άρθρου. Αντίθετα, αποσκοπεί στην κατάδειξη, τόσο της απόλυτης ματαιότητας, όσο και της απόλυτης αναποτελεσματικότητας, της χρήσης βίας.Υ.Γ. 2: η φωτό από εδώ.Υ.Γ. 3: Άραγε, θα υπάρξει καταλλαγή; Θα επικρατήσει η λογική; Θα αποκατασταθεί η αληθινή ειρήνη; Μακάρι!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...