Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥΜΟΥΣΕΙΟΥ: Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ .


Σημειώνει πως οι συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές είναι δύσκολες γιατί “δεν δέχονται ως ιδιοκτήτες των Γλυπτών” το Βρετανικό Μουσείο. “Αυτά τα γλυπτά ανήκουν σε όλο τον κόσμο”, τονίζει. Τονίζει επίσης ότι τα γλυπτά έπαψαν να είναι αρχιτεκτονικά στολίδια του Παρθενώνα και έγιναν έργα τέχνης από μόνα τους. “Έγιναν μέρος μίας διαφορετικής ιστορίας, αυτής που εξιστορεί τί σημαίνει το ανθρώπινο σώμα για τον πολιτισμό. Στην Αθήνα, θα ήταν μέρος της αθηναϊκής ιστορίας αποκλειστικά” σημειώνει.
Ερωτηθείς τί εννοεί “της αθηναϊκής ιστορίας” λέει: “Δεν είναι καν ελληνικό μνημείο. Πολλές άλλες πόλεις διαμαρτυρήθηκαν για τα χρήματα που τους πήραν για να χτιστεί αυτό στην Αθήνα”.


Με πληροφορίες από Standard και The Australian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...