Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ακόμη και με ρύθμιση των χρεών . ΚΟΡΟΙΔΑΡΕΣ !!!!


Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ακόμη και με ρύθμιση των χρεών
Αντιμέτωποι με μια νέα ταλαιπωρία έρχονται αυτές τις ημέρες χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι προχώρησαν σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς την εφορία και αντιμετώπιζαν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, κινητών και ακίνητων.
Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι ενώ ήδη εντάχθηκαν στην ρύθμιση των οφειλών τους, διαπίστωσαν ότι στις περιπτώσεις που έχουν ληφθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος τους, αυτά δεν αίρονται με αποτέλεσμα να καταστούν δύσκολη, έως ανέφικτη την τήρηση της ρύθμισης, λόγω οικονομικής εξόντωσης.
Πιο απλά παρά τη ρύθμιση των χρεών οι διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) εξακολουθούν να ισχύουν και η εφορία συνεχίζει τη δέσμευση των όποιων εισοδημάτων του οφειλέτη είναι διαθέσιμα προς κατάσχεση.

Πρέπει να σημειωθεί πως στις περιπτώσεις αυτές οι διαδικασίες κατάσχεσης σταματούν μόνον όταν ο φορολογούμενος καταβάλλει το 50% της αρχικής οφειλής (που ρύθμισε), καθώς και των φόρων που εκκρεμούν μετά την 1η Οκτωβρίου 2014.
Πάντως, το ποσό της κατάσχεσης μπορεί να περιοριστεί μετά από αιτιολογημένη απόφαση της φορολογικής διοίκησης. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υποβληθούν αιτήσεις από χιλιάδες οφειλέτες.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...