Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Η εξέλιξη του ανθρώπου από τον πίθηκο άλλο ένα μέγα ψέμα της ιστορίας , που μας έμαθαν

φυσική εξέλιξη) τυχαία μετάλλαξη  Η εξέλιξη του ανθρώπου από τον  πίθηκο
Πως ήταν δυνατό από ένα συνηθισμένο πίθηκο, που ήμασταν πριν από περίπου 6 εκατομμύρια χρόνια, να εξελιχθεί ένα όν που δεν μουγκρίζει αλλά μιλά που δεν περιφέρεται μέσα στη ζούγκλα αλλά ζει στις μεγαλουπόλεις και πλένεται με αρωματικά σαπούνια, που διδάσκει στα παιδιά του μαθηματικά, φιλοσοφία, ιστορία και θρησκευτικά, που κηρύττει ηθική και ειρήνη και που παρόλο αυτόν τον πολιτισμό συνεχώς κάνει πολέμους.
Η πιο γνωστή απάντηση σε αυτό και σε συναφή ερωτήματα είναι ο τεράστιος όγκος εγκεφάλου που έχουμε αναπτύξει
Πως και γιατί συνέβη όμως αυτό;
Μια υπόθεση ισχυρίζεται ότι οι οικολογικές αλλαγές οδήγησαν στην εφεύρεση εργαλείων κι αυτό προκάλεσε την μεγέθυνση του εγκεφάλου.
Η κοινωνιολογική προσέγγιση ισχυρίζεται ότι οι κοινωνικές απαιτήσεις της ζωής (πως να τα βγάλω πέρα) οδήγησαν στην διόγκωση του εγκεφάλου απαιτώντας από αυτόν όλο και περισσότερες ικανότητες.
Για να ανταποκριθεί ο εγκέφαλος στις αυξημένες απαιτήσεις χρειάζεται και την ανάλογη πηγή ενέργειας. Κι αυτό συνέβη όταν ο «άνθρωπος» άρχισε να τρέφεται με πρωτεΐνες (κρέας και άλλα). Μιλάμε τώρα για την εποχή πριν 2 εκατομμύρια χρόνια.
Ένα άλλος παράγοντας είναι η εμμηνόπαυση. Τα ζώα μπορούν και τεκνοποιούν μέχρι το τέλος της ζωής τους, ο άνθρωπος όμως (η γυναίκα δηλαδή) σταματά γύρω στα 50 χρόνια.
Έτσι δημιουργείται και ο ρόλος των γιαγιάδων που καθώς φαίνεται έχουν συμβάλλει ουσιαστικά στην εξέλιξη του ανθρώπου (μεγέθυνση του εγκεφάλου). Και τέλος η γλώσσα και η δυνατότητα επικοινωνίας του ανθρώπου γεννά τα ερωτήματα: Πως και πότε δημιουργήθηκε η ικανότητα αυτή και πως συμβάλλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού. Τα ζώα δεν επικοινωνούν;
Η σημερινή θέση των "$ανθρωπολόγων" όσον αφορά την προέλευση του ανθρώπου και την εξέλιξη του εγκεφάλου είναι περίπου η εξής:

Ο άνθρωπος, χωρίς αμφιβολία, δημιουργήθηκε στην Αφρική. Δραματικές γεωλογικές, κλιματολογικές και οικολογικές αλλαγές τον «γέννησαν».
Ο πρόγονος του «χιμπατζή» και του προϊστορικού ανθρώπου ζούσε πριν 6-7 εκατομμύρια χρόνια. Από αυτόν μια «γραμμή» οδηγεί στους χιμπατζήδες και μια άλλη στους ανθρώπους.

Πριν 9 εκατομμύρια χρόνια προέκυψαν μεγάλες τεκτονικές αλλαγές, (μετακινήσεις των Άλπεων, των όρων Ιμαλάια, η δημιουργία του Rift Valley στην ανατολική Αφρική κ.α.), με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές κλιματολογικές αλλαγές πάνω στη γη (παγόβουνα στους πόλους, αλλαγές κατευθύνσεων των υδάτων και των ανέμων ? τραβήχτηκαν οι θάλασσες κ.λ.π.). Το κλίμα στην Ευρώπη έγινε πιο ψυχρό και στην Αφρική πιο ξηρό.Το τεράστιο ρήγμα και τα βουνά που δημιουργήθηκαν στην Αφρική άλλαξαν το κλίμα. Η ανατολική πλευρά του ρήγματος δεν είχε πλέον βροχές και σταδιακά οδήγησε στη σαβάνα, ενώ η δυτική πλευρά γέμισε με δάση.
σε όλα αυτά βρέθηκε ο πίθηκος που έγινε άνθρωπος;
Το ξεκίνημα της νέας αυτής περιόδου χρονολογείται στα 2-2,5 εκατομμύρια χρόνια. Ο πιθηκάνθρωπος αρχίζει να γίνεται άνθρωπος (homo erectus) με τις πιο πάνω αλλαγές και με την ικανότητα να χρησιμοποιεί πέτρες και κόκαλα ως εργαλεία.
Η υπόθεση ότι όλοι έχουμε καταγωγή την Αφρική επικυρώνεται τα τελευταία 3-4 χρόνια, καθότι σκελετοί ή κρανία του μοντέρνου ανθρώπου που έζησε πριν 200,000, 160,000, 150,000 και 120,000 χρόνια βρέθηκαν μόνο στην Αφρική.
Ο πρώτος μοντέρνος άνθρωπος που έζησε εκτός Αφρικής πριν 100,000 χρόνια βρέθηκε στο Ισραήλ.Το 99,9% των γονιδίων είναι σε όλους τους ανθρώπους το ίδιο. Το 0,1% που διαφέρει σχετίζεται με το χρώμα του δέρματος, τη δομή των μαλλιών, τη δυνατότητα να χωνεύεις ως ενήλικος το γάλα (οι Ευρωπαίοι μπορούν, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος όχι).
Ένα ενδιαφέρον ερώτημα είναι: γιατί οι γυναίκες μπαίνουν στην εμμηνόπαυση γύρω στα 50 τους χρόνια, ενώ σχεδόν όλα τα θηλαστικά μπορούν να τεκνοποιούν πάντα. Πιθανή απάντηση: «Υπόθεση της γιαγιάς!».
Πριν 2,5 εκατομμύρια χρόνια έχουμε τον homo habilis που χρησιμοποιεί υποτυπώδη εργαλεία και αναπτύσσει την ικανότητα μίμησης. Πριν 1,8 εκατ. χρόνια έχουμε τον homo erectus με μοντέρνο σώμα, διπλάσιο εγκέφαλο από τους προγόνους και την ικανότητα όχι μόνο να χρησιμοποιεί αλλά και να φτιάχνει εργαλεία. Παράλληλα αναπτύσσεται και η μάθηση.
Πριν περίπου 700,000 χρ. ανακαλύπτει ο homo erectus τη φωτιά και πριν 400,000 συναντάμε τον αρχαϊκό homo sapiens, ο οποίος μεταξύ άλλων αρχίζει να κατοικεί σε χώρους που φτιάχνει ο ίδιος, να προστατεύεται με ρούχα, να ψήνει το κρέας, να κατανοεί σύμβολα κ.λ.π.
Τέλος, πριν περίπου 150,000 αρχίζει ο άνθρωπος να μιλά, πάλι στην Αφρική. Ο μοντέρνος άνθρωπος λοιπόν ξεκινά απ?εκεί την κατάκτηση του υπόλοιπου κόσμου (πριν 50,000 χρόνια). Η ραγδαία εξέλιξη του πολιτισμού είναι πλέον αναπόφευκτη. όλα αυτά μας λένε ,
τα σκοπίμως κρυμμένα είναι, ότι για να γίνουν όλα αυτά έτσι από μονά τους (εξέλιξη Δαρβίνου ) ξεπερνούν όχι την ηλικία της Γης άλλα όλου του γαλαξία!
για γίνει ένας πίθηκος άνθρωπος (φυσική εξέλιξη) τυχαία μετάλλαξη είναι μια στο 1.0000.0000.0000.0000
άλλα, όλα τα ζώα έχουν τρίχες μέσα σε όλο αυτό το χάος της Γης ο άνθρωπος έριξε της τρίχες του για να κρυώνει. οι πυραμίδες και διάφορα άλλα τα έφτιαξαν σε μια εποχή που δεν υπήρχε ο άνθρωπος!, η όλα τα αρχαία τεχνολογία κτλ ο πίθηκος έγινε άνθρωπος έφτιαξε όλα τα αρχαία και μετά έγινε χαζός για να ξανά αρχίσει από την αρχή σιγά σιγά,
και τέλος , γιατί κρύβουν αρχαία κείμενα που λένε την πραγματική καταγωγή του ανθρώπου ; ότι μας έφτιαξαν! γιατί όλοι οι αρχαίοι λαού είχαν θεούς (εξωγήινους) από τον ουρανό ; η μεγαλειώδες άπατες και τα ψέμματα του ανθρώπου δεν έχουν όρια, ο κόσμος αντί να εξελίσσεται γίνετε όλο και βλάκας, και αρχαίος , με κολλημένες αντιλήψεις που είχαν πριν 2000 χρονιά τύπου θρησκειών,εκείνοι τουλάχιστον είχαν θεούς που πετούσαν ! (βλέπε ετικέτα αρχαία μυστήρια) η πραγματικοτητα είναι οτι σήμερα το 90% τον ανθρώπων δεν έχουν καμιά διάφορα με αυτόν πριν 2000 χρονιά! μεσώ του συστήματος εκπαίδευσης που αντί να εξελίξει τον άνθρωπο τον πάει πίσω

και άλλα πολλά παραδείγματα όπως να ακολουθούν την εκάστοτε ιδεολογία θρησκεία , οι πιο πολλοί χωρίς καν να το ξέρουν λειτουργούν με βάση ότι τους έμαθαν ,προγραμματισμος του ανθρωπίνου γένους, τι να πιστεύουν με ποιους να είναι, να έχουν είδωλα άλλους κτλ κτλ , ένας με λίγο μυαλό θα καταλάβει τι εννοώ, Ελεύθερος αετός,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...