Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία αγάπης απο το Ηρακλειο με πρωταγωνιστρια μια σκυλιτσα

Σας παραθετουμε το Ιστορικο απο το προφιλ του Ιατρου κύριου Σωτηρη Αναγνωστοπουλου στο facebook "Πρόκειται για μία γλυκύτατη, καλόψυχη και καλόπιστη σκυλίτσα 3 ετών, μίγμα κανίς με γκριφόν. Τη βρήκα έξω από το παγκρήτιο στάδιο, το μεσημέρι της 12/12/2014, καθώς πήγαινα για την καθιερωμένη μου προπόνηση στο κολυμβητήριο. Ακριβέστερα έπεσα κυριολεκτικά πάνω της (παρατρίχα να τη χτυπήσω με το αυτοκίνητο). 
Μια συνάντηση που έμελε να είναι εξαιρετικά καθοριστική για τη ζωή αυτής της ψυχούλας. Με το που την είδα, ανέβαλλα την προπόνηση και την πήγα άμεσα στον κτηνίατρο για τα περαιτέρω.
Της έδωσα το όνομά μου (Σωτηρία - Ρία), διότι θα σωθεί.
Πάσχει από γενικευμένη σοβαρή δεμοδήκωση (ψώρα των σκύλων) και σοβαρή διάχυτη πυώδη δερματίτιδα.
Η σκυλίτσα ψηνόταν κυριολεκτικά στον πυρετό, ήταν σοβαρά αφυδατωμένη, πολύ πεινασμένη και γεμάτη με δύσοσμες πυώδεις εστίες στο δέρμα της, ενώ έλειπε και το περισσότερο από το τρίχωμά της. Επίσης, μόλις και μετά βίας στεκόταν στα πόδια της.
Με άλλα λόγια, το ζώο ήταν σε αθλία κατάσταση, ενώ πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα πέθαινε από σηψαιμία αν έμενε κι άλλο στο δρόμο. Ακόμη και τώρα, μετά από τρεις σχεδόν μέρες εντατικής θεραπείας με αντιβιοτικά, ενυδάτωσης, χορήγησης άφθονης ειδικού τύπου διατροφής (ειδικής για συνθήκες υπερκαταβολισμού), δεν έχει ξεφύγει εντελώς τον κίνδυνο.


Παρόλαυτά, πιστεύω ότι με τις συνθήκες νοσηλείας που της έχουμε εξασφαλίσει στο σπίτι και με τις εξαιρετικά μεγάλες δόσεις αγάπης και θετικής ενέργειας που παίρνει από εμάς, αυτή η σκυλίτσα θα ζήσει και θα έχει μια πολύ καλή ποιότητα ζωής μαζί μας (γιατί θα μείνει για πάντα μαζί μας, αν ζήσει, που θα….ζήσει).
Η Ρία είναι το προσωπικό μου στοίχημα.
Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ τυχερό πλάσμα που βρέθηκε στο δρόμο μου.
Η συνάντησή μας είναι καρμική.
Αυτή είναι το δικό μου δώρο από το Θεό για αυτά τα Χριστούγεννα και εγώ είμαι το δικό της.
Μέσα από αυτό το άλμπουμ, θα βλέπετε τη σταδιακή αποκατάσταση αυτού του ταλαιπωρημένου σωματικά και ψυχικά πλάσματος.
Σωτήρης Αναγνωστόπουλος
Καρδιολόγος
Ηράκλειο 14/12/2014  "


Η Σκυλίτσα βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης  έχοντας την φροντίδα και την αγάπη που της αξίζει.
Σε μια εποχή όπου η αδιαφορία και ο ωχαδελφισμος έχουν πάρει διαστάσεις μάστιγας  λαμπρα παραδειγματα ανθρωπιάς όπως αυτο του Γιατρού πρεπει να μας βάζουν στην διαδικασία 
να σκεφτούμε  πως οφείλουμε  να  εμπλουτισουμε τον κώδικα αξίων μας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...