Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

Μυστικά καλοτυχίας για για να σας πάει καλά το 2014!


diaforetiko.gr : melagrana semi del frutto 600x450 Μυστικά καλοτυχίας για για να σας πάει καλά το 2014!

Μυστικά καλοτυχίας για το ξεκίνημα του 2014

H Πρωτοχρονιά, η πρώτη μέρα του νέου χρόνου, συμβολίζει την αναγέννηση και την αρχή ενός νέου κύκλου ζωής. Τα ήθη και τα έθιμα που συνδέονται με την ημέρα αυτή έχουν τις ρίζες τους στο μακρινό παρελθόν. Στο κατώφλι της νέας χρονιάς, προληπτικοί και μη, επιθυμούν να προσελκύσουν τη θέα τύχη που θα τους εξασφαλίσει επιτυχίες για τον καινούργιο χρόνο. Για το σκοπό αυτό επιστρατεύονται πολλαπλοί τρόποι προκειμένου να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη εύνοια της τύχης.
Από τα πιο ευοίωνα σύμβολα που θεωρούνται ότι ξορκίζουν τη κακοδαιμονία και προσελκύουν την τύχη είναι το ρόδι, η κρεμμύδα, τα πέταλα, το λαγοπόδαρο, το τετράφυλλο τριφύλλι, το φλουρί της βασιλόπιτας. Ποιος όμως είναι ο συμβολισμός τους και γιατί τα χρησιμοποιούμε την Πρωτοχρονιά;

Αντίσταση«…και προσεκύνησαν τον δράκοντα, όστις έδωκεν εξουσίαν εις το θηρίον, και προσεκύνησαν το θηρίον, λέγοντες· Τις όμοιος με το θηρίον; τις δύναται να πολεμήση με αυτό;» (Αποκάλυψις, 13:4)
ΚΟ: Οι ηγέτες του δυτικού κόσμου μοιάζουν να συναγωνίζονται ποιος θα είναι αυτός που θα προδώσει πιο πολύ την χώρα του, το έθνος του, τον λαό του. Ποτέ στην ιστορία δεν υπήρχαν ηγέτες τόσο συνένοχοι στην καταστροφή της ιστορίας, των παραδόσεων, της κουλτούρας και της ταυτότητάς του λαού τους. Οι ηγέτες της χώρας μας είναι σίγουρα, στις πρώτες θέσεις.Η ‘Πολιτική Ορθότητα’ έχει έρθει και έχει καθίσει στο σβέρκο των λαών της Ευρώπης και του δικού μας λαού, μέσα από μια καλά ενορχηστρωμένη σκευωρία μια κάστας ανθρώπων που σκοπό έχουν να καταφέρουν «ήσυχα», «πολιτισμένα» και προπαντός «δημοκρατικά» να δέσουν τα χέρια των ιδεολογικών και πολιτικών αντιπάλων τους, να επιβάλλουν τα δικά τους αρρωστημένα ιδεολογήματα και να ανακηρύξουν ορισμένες λέξεις και σκέψεις ‘ταμπού’ ενοχοποιώντας και τις ίδιες τις λέξεις και εκείνους που τις προφέρουν (όλα στο όνομα της «ανεκτικότητας» και της «διαφορετικότητας»). Είναι οι σύγχρονοι ιεροεξεταστές που καλούν τον «αμαθή όχλο» να υποταχθεί στο «αλάθητο δόγμα» τους, αλλιώς τους περιμένει η πυρά στην οποία θα καούν ως «αιρετικοί». Τα media, αυτή η πιστή θεράπαινα του σάπιου συστήματος, έχει αναλάβει πιστά τον ρόλο του «διαμορφωτή γνώμης» των μαζών. Μίας γνώμης βέβαια, που θα πρέπει να συμφωνεί κατά πάντα με την κρατούσα ιδεολογία ή μάλλον «ορθοδοξία» του συστήματος. 

Το «φως στο τούνελ» του Σαμαρά και η «Κόλαση» του Στουρνάρα…


Η μακάβρια φαρσοκωμωδία των κυβερνητικών ανδρεικέλων παίζει πάνω σε δύο σενάρια:

Μου Λείπει η ΕΠΟΧΗ που οι Άνθρωποι ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!


Μου λείπει η εποχή που η “αυτοκτονία” ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δρώμενα και όχι άλλο ένα θύμα στον είδη μεγάλο αριθμό των θυμάτων του μνημονίου. Τότε που ο θάνατος από “φωτιά” ήταν σπάνια είδηση και δεν οφειλόταν σε πολιτική δολοφονία.Τότε που οι άνθρωποι ήταν Άνθρωποι και όχι νούμερα σε λίστες...

ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩΓράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Τώρα πληρώνεις χίλια ευρώ,
για όποιαν απόδειξη δεν κόψεις,
τι κι αν φιλήσεις και σταυρό
στου μαγαζιού σου τις προσόψεις,
μπροστά στους εφοριακούς
που την παράβαση βεβαιώνουν,
το κόστος του προστίμου ακούς
και φίδια ολόμαυρα σε ζώνουν!

Τι απάντησε ο Δαλάι Λάμα όταν τον ρώτησαν τι τον εκπλήσσει περισσότερο στον κόσμο


Και η απάντησή του ήταν η εξής:

«Ο άνθρωπος, διότι θυσιάζει την υγεία του για να βγάλει λεφτά.
Και μετά θυσιάζει τα λεφτά του για να ανακτήσει την υγεία του.
Και είναι τόσο αγχωμένος για το μέλλον, που δεν απολαμβάνει το παρόν.
Το αποτέλεσμα είναι να μη ζει ούτε στο παρόν ούτε στο μέλλον.
Ζει σαν να μην πρόκειται να πεθάνει ποτέ, και μετά πεθαίνει χωρίς να έχει ζήσει


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...