Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Ταμειακές Μηχανές:Ποιοί επαγγελματίες δεν υποχρεούνται να χρήσιμοποιουν


Τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, που εξαιρούνται από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ταμειακών μηχανών, προσδιορίζει Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Μαυραγάνη.
Σημειώνεται πως, από την 1η Ιανουαρίου 2014, με την κατάργηση των υποχρεώσεων τήρησης πρόσθετων βιβλίων και της θεώρησης φορολογικών στοιχείων, που προβλέπονται από τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, επήλθαν ορισμένες διαφοροποιήσεις, ως προς την έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, από συγκεκριμένες κατηγορίες υπόχρεων συναλλαγών.
Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε  απαραίτητο να παρασχεθούν σε αυτές τις κατηγορίες επιτηδευματιών, οι αναγκαίες διευκολύνσεις στην άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
Ως εκ τούτου, συγκεκριμένοι επιτηδευματίες και επιχειρήσεις εξαιρέθηκαν από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ταμειακών μηχανών, από την 1η Ιανουαρίου 2014.
Συγκεκριμένα, στις κατηγορίες υπόχρεων απεικόνισης συναλλαγών, που μπορούν να μη χρησιμοποιούν φορολογική ταμειακή μηχανή για την έκδοση των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, ανεξάρτητα από την κατηγορία των βιβλίων που τηρούν και τη μορφή του φορέα τους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) συγκαταλέγονται οι εξής:

Αν τον λέγαν Ατεντοκούμπο… κάτι θα γινόταν! Όμως είναι Έλληνας ΑΜΕΑ, λέγεται Ανδρεαδάκης, αριστούχος


   Αν τον λέγαν Ατεντοκούμπο… κάτι θα γινόταν!  Όμως είναι Έλληνας ΑΜΕΑ, λέγεται Ανδρεαδάκης, αριστούχος, ικανός για εργασία και το κράτος του απαγόρευσε να εργασθεί. Υπουργός, η οποία θεώρησε καλό να τα “πετάξει έξω” σε επίσημη… λέμε τώρα… επίσκεψη στην Τουρκιά, απαξίωσε και να τον δεχθεί!


Σπουδαστή με σύνδρομο Down έκοψε το υπουργείου Τουρισμού!

Στον… Καιάδα αποφάσισε να ρίξει η Διεύθυνση Τουριστικής 
Εκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού τον 21χρονο Ιάκωβο Ανδρεαδάκη επειδή πάσχει από σύνδρομο Down. Ο νεαρός Ιάκωβος ήταν το πρώτο παιδί, πανελλαδικά, με σύνδρομο Down που τον Ιούνιο του 2013 ολοκλήρωσε τη Γ’ τάξη του Γενικού Λυκείου με 18,8, αποφάσισε να κάνει τα χαρτιά του για να φοιτήσει στο ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου και συγκεκριμένα στον τομέα «Ξενοδοχειακές υπηρεσίες και τροφοδοσία».

Στον… Καιάδα αποφάσισε να ρίξει η Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού τον 21χρονο Ιάκωβο Ανδρεαδάκη επειδή πάσχει από σύνδρομο Down. Ο νεαρός Ιάκωβος ήταν το πρώτο παιδί, πανελλαδικά, με σύνδρομο Down που τον Ιούνιο του 2013 ολοκλήρωσε τη Γ’ τάξη του Γενικού Λυκείου με 18,8, αποφάσισε να κάνει τα χαρτιά του για να φοιτήσει στο ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου και συγκεκριμένα στον τομέα «Ξενοδοχειακές υπηρεσίες και τροφοδοσία».

Με μια μονοκονδυλιά, όμως, η τριμελής επιτροπή του υπουργείου Τουρισμού αποφάσισε να αφαιρέσει το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης για τον Ιάκωβο. Η επίσημη δικαιολογία από πλευράς τους; Βάσει του νόμου 3699/2008 τα παιδιά με βαριές περιπτώσεις νοητικής καθυστέρησης φοιτούν σε ειδικά σχολεία και ειδικές επαγγελματικές σχολές, γεγονός που δεν ισχύει για τη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων…

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ: Υπόδειγμα εργοδότη ο A. Καρέλιας – Δείτε τι είπε για τα «δώρα» 2,5 εκ ευρώ που έδωσε στους εργαζόμενούς του [βίντεο]

Υπόδειγμα εργοδότη ο κ. Καρέλιας για τον Έλληνα εργαζόμενο. Χωρίς δεύτερη σκέψη ευχήθηκε «καλή χρονιά» στους εργαζόμενούς του, που όπως ο ίδιος είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο κοπιάζουν πολύ για να έρθει αυτό το κερδοφόρο αποτέλεσμα, με ένα τεράστιο μποναμά
Οι έκτακτες παροχές ύψους 2,5 εκ. ευρώ της καπνοβιομηχανίας αν μη τι άλλο έκαναν τους εργαζόμενους να χαμογελάσουν στην αυγή του νέου χρόνου.
kareliasΤις παροχές ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρίας στους εργαζόμενους και όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. Ανδρέας Καρέλιας, στην ετήσια γιορτή για την πρωτοχρονιά «η εταιρεία μας για μια ακόμη φορά κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της».
Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑI ο κ. Καρέλιας είπε πως “είχαμε μια θετική χρονιά” και οτι η εταιρία έχει μια ανοδική πορεία στο εξωτερικό με παρουσία σε 65 χώρες. Μεταξύ αυτών η Ισπανία, η Γαλλία η Αυστρία, οι Κάτω Χώρες, η Βρετανία κλ
Η εταιρία έδωσε αρκετές παροχές και στα παιδιά που σπουδάζουν. «Με γεμίζει μεγάλη χαρά. Να βλέπεις αυτά τα παιδιά, τα όνειρά τους και να προσπαθείς όσο μπορείς να προσφέρεις”.

ΣΟΚ: Αυτό είναι το διάγραμμα του γαλλικού πρακτορείου για τον Σουμάχερ!

Ο Μίκαελ Σουμάχερ παραμένει σε κώμα, με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP να δίνει στο φως της δημοσιότητας διάγραμμα με τα πιθανά… κουσούρια που θα του αφήσει το σοβαρό ατύχημά του, εφόσον βγει νικητής από αυτή τη μάχη.590_80b420af34e86df1e99c045af6d34400
Βέβαια, οι γιατροί δεν αποκλείουν τον θάνατο, κάτι που είναι λογικό με βάση τα τραύματά του σε σημείο όπως είναι το κεφάλι. Στο εν λόγω διάγραμμα επιβεβαιώνεται ότι έχουν γίνει δύο επεμβάσεις στον Γερμανό, με τους γιατρούς να έχουν αφαιρέσει τμήμα από το πάνω μέρος του κρανίου και να έχουν κάνει τρύπες στο πίσω μέρος, προκειμένου να μειώσουν την κρανιοεγκεφαλική πίεση.

Υποχρεωτικό θα είναι το Microchip για όλα τα βρέφη από το Μάιο του 2014!!!

Η διαδικασία διεύρυνσης της Νέας Παγκόσμιας Τάξης έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή για να το δουν ορατά, όχι μόνο μέσω της δυνατότητας της άρνησης της ελευθερίας η της θεραπείας, αλλά και μέσα από τον έλεγχο των κλινικών δεδομένων της ιδιωτικής ζωής του ατόμου . Όπως δημοσίευσε η εφημερίδα on-lineiovivoaroma.it , από το Μάιο του 2014 σε όλη την Ευρώπη, θα έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν όλα τα βρέφη για να εγκαταστήσουνε το μικροτσίπ κάτω από το δέρμα που θα εφαρμόζονται και στα δημόσια νοσοκομεία κατά τη στιγμή της γέννησης τους.
                                            
Το τσιπ θα παρέχεται, καθώς και ένα φύλλο δεδομένων με πληροφορίες για το άτομο (όνομα, τον τύπο του αίματος, ημερομηνία γέννησης κλπ..), θα είναι επίσης ένα ισχυρός ανιχνευτής GPS που θα είναι με μια μικρο-μπαταρία και θα γίνεται αλλαγή κάθε 2 χρόνια στα κρατικά νοσοκομεία. Το τσιπ GPS θα είναι της νέας γενιάς και κατά συνέπεια δεν θα επιτρέπει περιθώριο σφάλματος ανίχνευσης ίση με μικρότερη από 5 μέτρα. Θα πρέπει να συνδεθεί απευθείας σε μια τηλεόραση, που θα διαχειρίζεται τις συνδέσεις. Όποιος θέλει θα μπορεί να το εμφυτεύει δωρεάν (αλλά υποχρεωτική θα είναι η εμφυτεύσει στα παιδιά τους) μόλις θα γεννιέται /απο την πρώτη του Μαΐου 2014, συμπληρώνοντας το έντυπο της αίτησης για την ένταξη της ASL. Το CCCP (Συμβουλευτική Επιτροπή για τον Έλεγχο του πληθυσμού) έλαβε υπόψη της υποχρεωτική εγκατάσταση για τους πολίτες που έχουν γεννηθεί πριν από την ημερομηνία αυτή, αλλά αυτό δεν υλοποιείται πριν από το 2017. Η εγκατάσταση θα είναι εντελώς ανώδυνη, χάρη στο γεγονός ότι το τσιπ θα εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα στον αριστερό αγκώνα, στις ελεύθερες νευρικές απολήξεις

Ξεφτίλα: Βάφτισαν …”ακριτική” την Εκάλη για να μειώσουν τις αντικειμενικές και να πληρώνουν λιγότερα!

villa spiti ekali  Ξεφτίλα: Βάφτισαν …”ακριτική” την Εκάλη για να μειώσουν τις αντικειμενικές και να πληρώνουν λιγότερα!Όλα τα οφέλη και τις φοροαπαλλαγές της παραμεθορίου απολαμβάνουν από σήμερα οι κάτοικοι της ακριτικής Εκάλης και της Κηφισιάς, μετά από βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή, Αργύρης Ντινόπουλος, Μάκης Βορίδης, Σοφία Βούλτεψη και Κατερίνα Παπακώστα, που νωρίτερα την Παρασκευή με άλλη τροπολογία ζήτησαν και πέτυχαν τη μείωση των αντικειμενικών αξιών σε Ψυχικό και Φιλοθέη.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εκτός από την ένταξη της Εκάλης και της Κηφισιάς στις παραμεθόριες περιοχές, έκανε δεκτό και το να πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση φόρων ακινήτων και εισοδήματος για τα έτη 2012 και 2013, ήτοι να επιστρέψει πίσω το Δημόσιο τους φόρους που πλήρωσαν κάτοικοι της Εκάλης και της Κηφισιάς για Φόρους Ακίνητης Περιουσίας, ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΑ, φόρο μεταβίβασης, γονικών παροχών κ.α.
Επίσης με το νέο καθεστώς, οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών, θα μπορούν να λάβουν κρατική επιδότηση έως και το 100% της δαπάνης, για την ανέγερση κατοικίας (άνω το 300 τμ), περιμετρικού φράχτη (άνω του 1 χιλιομέτρου), κατασκευή πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων, για γήπεδα τένις ή/και γκολφ αλλά και την κατασκευή ιδιωτικού ελικοδρόμιου, κάτι που θα ενισχύσει με τη σειρά του τις υποδομές αλλά και την διασύνδεση των εν λόγω ακριτικών περιοχών με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ακόμη, με σημερινή απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, όσοι φαντάροι υπηρετούν στην Εκάλη ή στην Κηφισιά θα λαμβάνουν τέσσερις μέρες επιπλέον τιμητική άδεια το μήνα.

Τι προσπαθούν να μας πουν οι νεκροί επισκέπτες στα όνειρά μας;

O Dr Mark Blagrove είναι καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Swansea και μελετά τα «όνειρα» μέσα από επιστημονικά πειράματα και έρευνες…
Κάνουν ακτινογραφία ....τα όνειρα. Σκανάρουν και προειδοποιούν από ποια αρρώστια κινδυνεύουμε
Eξηγεί τι ακριβώς είναι τα όνειρα, πώς η προσωπικότητα μας επηρεάζει αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας αλλά αναφέρεται και στους λόγους που αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει από την ζωή, μας επισκέπτονται στα όνειρα μας!!

«Τι φανερώνουν τα όνειρά μας;»
Mark Blagrove : «Τα περισσότερα όνειρα σχετίζονται με το παρόν και τη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Είναι πιθανό επίσης να μπορούν να αποκαλύψουν στοιχεία για γεγονότα του παρελθόντος. Η μεγαλύτερη όμως πιθανότητα παραμένει τα όνειρα να μας πληροφορούν για τα γεγονότα του παρόντος τα οποία ίσως και να μην γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν.
Για παράραδειγμα ένα όνειρο μπορεί να μας αποκαλύψει τα αληθινά μας αισθήματά μας για κάποιο συγκεκριμένο άτομο τα οποία συνειδητά μπορεί να μην έχουμε αντιληφθει ή να μην θέλουμε να τα παραδεχτούμε.»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...