Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Γενναίες ρυθμίσεις για τα "κόκκινα" δάνεια. Έρχεται το ιρλανδικό μοντέλο


Το πρώτο βήμα για την έναρξη των γενναίων ρυθμίσεων των δανείων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων κάνουν η κυβέρνηση και οι τράπεζες με την ενεργοποίηση του Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.


Χθες συναντήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, Εργασίας Γ. Βρούτσης και Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου για να προετοιμάσουν τις διαδικασίες έκδοσης της πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου που ενεργοποιεί το κυβερνητικό συμβούλιο διαχείρισης ιδιωτικού χρέους.

Όπως αναφέρει η "Ημερησία", η πρώτη επίσημη συνεδρίαση θα είναι την Παρασκευή, οπότε και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες καθορισμού των εννοιών του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» και των «ελάχιστων δαπανών διαβίωσης». Με βάση αυτούς τους δύο ορισμούς και τις προϋποθέσεις που θα φέρουν, θα ρυθμίζονται τα δάνεια των νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Αχλάδια ποσέ σε γλυκό κρασί και mousse λευκής σοκολάτας


Σοκολάτα και κρασί!! Ένας συνδυασμός που παλιότερα φαινόταν δύσκολος αν όχι περίεργος αλλά έχει πια γίνει αποδεκτός. Σοκολάτα και κρασί... δύο υλικά που, καθένα με τον τρόπο του συμμετέχουν στα περισσότερα γιορτινά καλέσματα... πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα μενού για δύο!! Σοκολάτα και κρασί... συμφωνία σε άσπρο και κόκκινο... κι αν πήγε ο νους σας στην μαύρη σοκολάτα ...κακώς, πολύ κακώς!!! Εδώ πρόκειται για την άσπρη γλύκα που αυτή τη φορά δανείζεται το χρώμα του πάθους και της αγάπης από την κατακόκκινη, γλυκιά Μαυροδάφνη. Τα αχλάδια χαρίζουν την περισσή τους, φρουτώδη νοστιμιά και βάφονται κόκκινα για χάρη του Αγίου Βαλεντίνου που, άσχετα αν στη χώρα μας δεν τον πολυγιορτάζουμε, μας βάζει στη διαδικασία να ετοιμάσουμε ένα δείπνο για ...δύο... έτσι για μια αλλαγή, βρε αδερφέ... και για να ξεφεύγουμε πότε πότε από τη δύσκολη πραγματικότητα!!!!! 
Πολλές μέρες σκεφτόμουν τί γλυκό θα φτιάξω... μπισκότα, κεκάκια, τούρτες γλυκά και αλμυρά... όχι αυτή τη φορά θέλω κάτι άλλο!! Αυτό βρήκα στα ποσαρισμένα σε κρασί αχλάδια!!! Τη διαφορετικότητα (αν και όχι την πρωτοτυπία), τη φρουτώδη γεύση αλλά και την ελαφράδα του συγκεκριμένου επιδορπίου που βρίσκεται ανάμεσα στο φρούτο και το γλυκό. 

Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας «θερίζει» ο καρκίνος


Ο καρκίνος φαίνεται πως «προτιμά» κάποιες περιοχές της Ελλάδας περισσότερο από κάποιες άλλες.
Η Δράμα μαζί με το Κιλκίς, την Καρδίτσα και τα Γρεβενά, καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις σε θνησιμότητα από καρκίνο, επισημαίνει ο παθολογοανατόμος και πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας «Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο» Σάββας Παπαδόπουλος, επικαλούμενος στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...