Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Σφεντύλι: Το χωριό της Κρήτης που χάνεται σιγά-σιγά κάτω από το νερό [Εικόνες]

Χωρίς νερό, ρεύμα και τηλέφωνο ζουν οι 15 εναπομείναντες κάτοικοι του χωριού Σφεντύλι στην Χερσόνηση της Κρήτης. Εδώ και 14 χρόνια πλημμυρίζει σιγά-σιγά και θα χαθεί κάτω από το νερό, λόγω του φράγματος Αποσελέμη που κατασκευάστηκε στην περιοχή.

Tα σημεία παγίδες στο Ε9 – Σε ποιες περιπτώσεις θα πληρώσουμε διπλάσιο φόρο – Πως θα προκύψει ο ΕΝ.Φ.Ι.Α - Όλες οι πληροφορίες


Αντιμέτωποι με ένα νέο γύρο ταλαιπωρίας αλλά και με τον κίνδυνο να πληρώσουν άδικα υπέρογκα ποσά Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα βρεθούν σύντομα πάνω από 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενοι οι οποίοι θα υποχρεωθούν φέτος να υποβάλουν ηλεκτρονικά το έντυπο Ε9 για την ακίνητη περιουσία τους.
Με βάση το νέο Ε9, θα υπολογιστεί ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων για το 2014. Φέτος λοιπόν το Ε9 θα πρέπει να υποβληθεί όχι μόνο από όσους φορολογούμενους είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2013, αλλά και από πλήθος άλλων φορολογουμένων, καθώς απαιτείται η καταγραφή περισσότερων στοιχείων, για τις ανάγκες εφαρμογής του ΕΝ.Φ.Ι.Α. Οι υπόχρεοι υποβολής του Ε9 θα κληθούν να συμπληρώσουν ένα ακόμη πιο πολύπλοκο έντυπο, με πολύ περισσότερα στοιχεία και οι πιθανότητες να υποπέσουν σε λάθη και να χρεωθούν με επιπλέον φόρους είναι πολύ μεγάλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και με βάση τα όσα αναφέρονται σε απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, το Ε9 θα πρέπει φέτος να το υποβάλουν ηλεκτρονικά:

Παλι κωλοτούμπα; Προχθές δεν έλεγε για.. μπουρνούζια και.. απλωμένες μπουγάδες;Για τη Νέα Δημοκρατία, τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Γιώργος Καρατζαφέρης λέγοντας  ότι είναι πολύ πιθανό να γίνουν εκλογές μέσα στο 2014 και αν δεν γίνουν αυτή τη χρονιά «σίγουρα θα γίνουν μέσα στον επόμενο χρόνο με τις προεδρικές». 
Σχολιάζοντας ποιους θα στηρίξει στις εκλογές του Μαΐου, ανέφερε: «Με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές θα στηρίξουμε άτομα σε συνδυασμούς. Στόχος μας είναι να συμμετέχουμε σε περισσότερα δημοτικά συμβούλια».
Κληθείς να σχολιάσει τη μάχη Κακλαμάνη-Σπηλιωτόπουλου και Τζιτζικώστα-Ιωαννίδη, υποστήριξε ότι: «Υπάρχουν στελέχη που προτιμούν Κακλαμάνη και άλλα που προτιμούν Σπηλιωτόπουλο. Θα στηρίξουμε τα στελέχη μας.
Στη Θεσσαλονίκη βλέπουμε περισσότερο στον Τζιτζικώστα και στην Αθήνα στον Κακλαμάνη», ανέφερε πιο συγκεκριμένα.
Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στους Μ. Βορίδη, Άδ. Γεωργιάδη και Θ. Πλεύρη που αποχώρησαν από το ΛΑ.Ο.Σ. λέγοντας: «Εξαγοράστηκαν τα στελέχη. Ένας εξ αυτών έχει εκπομπή με καλεσμένο τον Πρετεντέρη», αφήνοντας αιχμές για το Μάκη Βορίδη.
Αναφέρθηκε όμως και στον υπουργό Υγείας, ο οποίος, όπως είπε: «κατάφερε να διαλύσει την Υγεία μέσα σε έξι μήνες».
Πάντως, δεν ξεκαθάρισε αν θα βάλει υποψηφιότητα για τις ευρωεκλογές. Αρκέστηκε μόνο στο να πει ότι ετοιμάζουν ένα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο.πηγη

Γιατί κάποιοι θυμούνται τα όνειρα και άλλοι όχι


 όνειρά
Γάλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί μερικοί άνθρωποι θυμούνται τα όνειρά τους κάθε πρωί ενώ άλλοι σπάνια θυμούνται ότι είδαν κάποιο όνειρο.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι τον ίδιο ύπνο. Υπάρχουν οι άνθρωποι που κάνουν βαθύ ύπνο και αυτοί που κάνουν ελαφρό ύπνο. Μόνο το δεύτερο είδος μπορεί να θυμάται τα όνειρά του .
Σύμφωνα με τη γαλλική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Neuropsychopharmacology, ο εγκέφαλος που κοιμάται βαθιά δεν μπορεί να απομνημονεύσει καινούργιες πληροφορίες -και τα όνειρα αποτελούν μία νέα πληροφορία. Πρέπει να ξυπνήσει έστω και για λίγο, για να το κάνει.Έτσι όσοι κοιμούνται βαθιά είναι δύσκολο να θυμηθούν τα όνειρά τους.
Προηγούμενη μελέτη είχε διαπιστώσει ότι αυτοί που θυμούνται τα όνειρά τους σχεδόν κάθε μέρα ξυπνούν τη νύχτα με διπλάσια συχνότητα από αυτούς που σπάνια τα θυμούνται. Ένας λόγος είναι επειδή οι εγκέφαλοι όσων θυμούνται τα όνειρα επηρεάζονται περισσότερο από της ήχους κατά τη διάρκεια του ύπνου, ακριβώς επειδή κάνουν ελαφρό ύπνο.
Οι περιοχές του εγκεφάλου
Οι ερευνητές με επικεφαλής την δρα Περίν Ρουμπί, από το Κέντρο Μελέτης της Νευροεπιστήμης της Λυόν (CRNL) του Εθνικού Ιδρύματος Υγείας & Ιατρικής Έρευνας (INSERM) της Γαλλίας, μελέτησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα σε δύο ομάδες εθελοντών εστιάζοντας σε δύο περιοχές του εγκεφάλου οι οποίες είναι γνωστό ότι παίζουν ρόλο στην ανάκληση στη μνήμη των ονείρων.

Οι 21 από αυτούς ανήκαν στην κατηγορία των ανθρώπων που θυμούνται τα όνειρα: κατά μέσον όρο, θυμούνταν τα όνειρά τους 5,2 ημέρες την εβδομάδα. Οι υπόλοιποι 41 μετά βίας θυμούνταν 2 όνειρα το μήνα.
Υπέβαλλαν σε τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων (PET) τους εθελοντές τόσο όταν αυτοί ήταν ξύπνιοι όσο και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Όπως έδειξαν οι τομογραφίες, όσοι θυμούνταν πολλά όνειρα είχαν ισχυρότερη εγκεφαλική δραστηριότητα στον μέσο προμετωπιαίο φλοιό (mPFC) και στην κροταφοβρεγματική σύνδεση (TPJ).
Η κροταφοβρεγματική σύνδεση είναι μία περιοχή που παίζει ρόλο στον προσανατολισμό της προσοχής προς εξωτερικά ερεθίσματα και αποτελεί κέντρο επεξεργασίας των πληροφοριών. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η αυξημένη δραστηριότητα σε αυτή την περιοχή διευκολύνει την κωδικοποίηση των ονείρων στη μνήμη .

Η Γερμανία προειδοποιεί του πολίτες να μην κάνουν χρήση του Wi-Fi Το διαβάσαμε από το: Η Γερμανία προειδοποιεί του πολίτες να μην κάνουν χρήση του Wi-Fi

http://allnewz.weebly.com/uploads/1/1/0/9/11093193/2820311.png?750


Απόφαση έκπληξη της - η πιο καταδικαστική που έχει ποτέ γίνει από οποιαδήποτε κυβέρνηση για την ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία - θα ταρακουνήσει τους υπουργούς της βιομηχανίας και της Βρετανίας, και δικαιώνει τα ερωτήματα που η Independent on Sunday έχει αύξηση κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, λέει η αγγλική εφημερίδα κι ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και στην Ελλάδα με τα δικά μας ερωτήματα.

Επίσημος φορέας ακτινοπροστασίας της Γερμανίας συμβουλεύει επίσης τους πολίτες της να χρησιμοποιούν σταθερά τηλέφωνα αντί των κινητών τηλεφώνων και προειδοποιεί για το « ηλεκτρονικό νέφος » που δημιουργείται από ένα ευρύ φάσμα άλλων προϊόντων καθημερινής χρήσης, από τις μικρές οθόνες μέχρι και τις ηλεκτρικές κουβέρτες .

Γαλατόπιτα


Καλή και όμορφη βδομάδα!
Γλυκό ξεκίνημα με νόστιμη και εύκολη γαλατόπιτα!
 Υλικά:

1 λίτρο γάλα (5 φλ. τσαγιού)
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ. σούπας βούτυρο
4 αυγά
4-5 κουταλιές καστανή ζάχαρη
Κανέλα

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά
Ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, 
προσθέτουμε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη.

Τι λέει η προφητεία-επιγραφή στον τάφο του Μεγ.Κωνσταντίνου για όσα έγιναν, και θα γίνουν(;)

Επιγραφή στον τάφο του Μεγ. Κωνσταντίνου στην Κωνσταντινούλη προφητεύει ότι οι Ελληνες θα επιστρέψουν εκεί. Ο τάφος αυτός είναι στον Ναό των Αγίων Αποστόλων της Βασιλεύουσας. Για πάνω από 1.000 χρόνια το κείμενό της παρέμενε ένα μεγάλο μυστήριο. Εκείνος που μπόρεσε να την αποκρυπτογραφήσει ήταν, 13 μόλις χρόνια πριν από την αποφράδα μέρα της Άλωσης της Πόλης, ο μετέπειτα Πατριάρχης και σοφός της Ορθοδοξίας, ο Γεννάδιος Σχολάριος.


Το κείμενο της επιγραφής-προφητείας, όπως ακριβώς βρέθηκε πάνω στην πλάκα του μνήματος, ήτανε αυτό:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...