Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Η βίβλος του διαβόλουΗ εθνική βιβλιοθήκη της Στοκχόλμης στη Σουηδία έχει κάθε λόγο να θεωρείται μία από τις πιο διάσημες βιβλιοθήκες παγκοσμίως.

Σε μία ειδικά κλιματιζόμενη αίθουσα, φιλοξενεί ένα βιβλίο που όμοιό του δεν υπάρχει στον κόσμο, τον Codex Gigas ή αλλιώς το Giant Book που είναι γνωστό και με το όνομα η «Βίβλος του διαβόλου».

Δες το πριν πεθάνεις...
Δεν θα ήταν καλό να σκεφτούμε κάποια πράγματα πριν πεθάνουμε;
Θα έχουμε αυτή την ευκαιρία μετά το θάνατό μας;
Δες το πριν πεθάνεις.
6000 πόντοι για τον ουρανό.

Πολύ καλή ταινία μικρού μήκους.

O κ. Weber είναι ένας εντελώς φυσιολογικός άνθρωπος. «Κάνε το σωστό και μην αποφεύγεις κανένα» είναι το σύνθημα της ζωής του. Αλλά μια μέρα ξυπνά ξαφνικά στον προθάλαμο του ουρανού. Εδώ τώρα πρέπει να αποφασίσει που θα περάσει την αιωνιότητα. Για να ανοίξει για εκείνον η πόρτα του ουρανού, χρειάζεται «6000 πόντους…»

Πόσα καλά έργα μπορούν να χαρίσουν στον άνθρωπο τον παράδεισο;
Φτάνει άραγε να είσαι καλός άνθρωπος;
Φτάνει εαν κρατάς τις 10 εντολές;
Μπορεί άραγε ο άνθρωπος να κρατήσει τις 10 εντολές;
Η μήπως το μυστικό είναι γραμμένο εδώ και 2000 χρόνια στην Καινή Διαθήκη;

Αλατις πολιτική

Δείτε από το 35ο λεπτό και μετά τι λέει στους… Κύπριους τώρα.  
Όταν  του τα έλεγαν κάποιοι αυτός …κοιτούσε το πακέτο. Τώρα που τελείωσε. θυμήθηκε την..πολιτική.  Όμως οι κάτοικοι του ..Καιάδα δεν ακούγονται.  Ξέχασε τους πανηγυρισμούς του για την νίκη του....Αναστασιάδη που έγινε αιτία να την κοπανήσουν πολλοί από το μόρφωμα του. πηγη

Το ναυάγιο του Τιτανικού είχε προβλεφθεί;


Ο Αμερικανός συγγραφέας Μόργκαν Ρόμπερτσον προέβλεψε το ναυάγιο του Τιτανικού 14 χρόνια πριν αυτό συμβεί!!! Εξέδωσε τη νουβέλα «Futility» (Ματαιότητα) το 1898. Το έργο έχει τόσες ομοιότητες με το ιστορικό ναυάγιο, που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.


Η ιστορία του βιβλίου αναφέρεται σε ένα υπερωκεάνιο που ονομάζεται «Τιτάν». Ήταν το μεγαλύτερο δημιούργημα του ανθρώπου και πρακτικά αβύθιστο. Η κατασκευή του περιελάμβανε 19 στεγανά και ακόμη και 9 από αυτά να γέμιζαν με νερό το πλοίο θα μπορούσε να συνεχίσει να πλέει. Σίγουροι για την κατασκευή τους οι κατασκευαστές προέβλεψαν χώρο για 24 μόνο σωστικές λέμβους, αρκετές για να χωρέσουν 500 από τους 3000 επιβάτες! Αργότερα στο βιβλίο, μια ήρεμη απριλιάτικη νύχτα, ο Τιτάνας συγκρούεται με ένα παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό και βυθίζεται στο παρθενικό του ταξίδι! Μόνο 13 επιβάτες επέζησαν του ναυαγίου.

Οι επιστήμονες μίλησαν: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το τέλος μας….


Η καινούργια προσέγγιση στο μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου λέγεται Βιοκεντρισμός, και προέρχεται τόσο από το χώρο της κβαντοφυσικής και της θεωρίας των παράλληλων συμπάντων, όσο και από τον ίδιο τον Αϊνστάιν.

Σύμφωνα με ένα από τα θεμελιώδη αξιώματα της επιστήμης, καμίας μορφής ενέργεια δεν χάνεται.

Δεν δημιουργείται κ δν καταστρέφεται απλά υπάρχει. Ξεκινώντας από αυτό, και με δεδομένο ότι ο εγκέφαλος, είναι μια τεράστια γεννήτρια ενέργειας, οι επιστήμονες καλούνται να απαντήσουν στο τι γίνεται αυτή η ποσότητα ενέργειας, όταν ο εγκέφαλος σταματήσει λόγω θανάτου να λειτουργεί.

Είναι πιθανόν να μεταβιβάζεται σε ένα παράλληλο σύμπαν; 

ΣΟΥΡΓΕΛΑ ............ :Αιματηρές οικονομίες στη Βουλή : Κόβουν 20 ευρώ από το μηνιαίο λογαριασμό των κινητών τηλεφώνων των βουλευτών!

Ουτε λόγος για τις  Χρυσές αμοιβές στη Βουλή από «κρυφούς» κωδικούς

 

Αιματηρές οικονομίες στη Βουλή : Κόβουν 20 ευρώ από το μηνιαίο λογαριασμό των κινητών τηλεφώνων των βουλευτών!Νέες περικοπές στον προϋπολογισμό της Βουλής αποφάσισε ο πρόεδρο, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος «ψαλιδίζει» τους λογαριασμούς στα κινητά των βουλευτών.
Με απόφασή του που δημοσιεύτηκε στην κοινοβουλευτική διαύγεια μειώνεται από 170 σε 150 ευρώ το μήνα το ποσό που πληρώνει η Βουλή για τα κινητά τηλέφωνα των βουλευτών.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ζούμε μια γελοία κατάσταση, που μόνο με ξεσηκωμό μπορεί να ανατραπεί

Πολλοί μιλάνε για τον θρύλο του ελληνικού ροκ. Άλλοι βλέπουν στο πρόσωπό του έναν πιστό συναγωνιστή. Για κάποιους άλλους είναι «ο Βασίλης τους». Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους νέους της κάθε γενιάς και τους βλέπει με μεγάλη χαρά να ανταποκρίνονται σε κάθε του κάλεσμα. «Βασίλη ζούμε για να σ’ακούμε», χειροκροτήματα, σφυρίγματα…Πολλοί μιλάνε για τον θρύλο του ελληνικού ροκ. Άλλοι βλέπουν στο πρόσωπό του έναν πιστό συναγωνιστή. Για κάποιους άλλους είναι «ο Βασίλης τους». Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους νέους της κάθε γενιάς και τους βλέπει με μεγάλη χαρά να ανταποκρίνονται σε κάθε του κάλεσμα. «Βασίλη ζούμε για να σ’ακούμε», χειροκροτήματα, σφυρίγματα… και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου βγαίνει για να τραγουδήσει! Ένα κοριτσάκι, γύρω στα δέκα, ανεβαίνει στη σκηνή, έπειτα από το πρώτο τραγούδι, και τον αγκαλιάζει. Έχοντας μιλήσει λίγο νωρίτερα μαζί του, νιώθω σαν τον ξέρω κι εγώ. Γνώρισα έναν άνθρωπο χορτασμένο και συνειδητοποιημένο, με ανησυχίες, με θάρρος και πάνω απ’όλα αισιόδοξο. Μου έδωσε το ελεύθερο να του μιλάω στον ενικό, να νιώσω άνετα, κάναμε πλάκα και μια κουβέντα που θα μείνει καλά χαραγμένη στο νου μου.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται στο Love Casual Living στη Θεσσαλονίκη, κάθε Σάββατο μέχρι τις 8 Μαρτίου, σε μια παράσταση… που πήρε παράταση!
Ο ενθουσιασμός και ο παλμός του κόσμου που πήγε να ακούσει τον Βασίλη εκείνο το βράδυ ήταν μοναδικός. Πώς να μην αισθάνεται μετά από αυτά «40 χρόνια έφηβος»;

Νομίζεις ότι είσαι ελεύθερος;


Πριν γεννηθείς είχε ήδη καθοριστεί το επώνυμό σου. Με τη γέννησή σου καθορίστηκε η Ιθαγένεια και η Υπηκοότητά σου. Λίγους μήνες μετά απόκτησες και το όνομά σου μαζί με το θρήσκευμα που θα σε στιγμάτιζε για όλη σου τη ζωή.

Αργότερα σε έστειλαν στο Νηπιαγωγείο, οπότε και έμαθες να ξυπνάς στις 7:30 και να σωπαίνεις μέσα στην τάξη. Μετά, στο Δημοτικό και αργότερα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, σου μάθανε να παπαγαλίζεις την επίσημη εκδοχή του Κράτους γύρω από την Ιστορία και το επίσημο δόγμα της Εκκλησίας σχετικά με τη Θεολογία.

Για χρόνια πηδούσες τα κάγκελα του σχολείου τ’ απογεύματα για να παίξεις μπάλα με τους φίλους σου. Η κλειδωμένη εξώπορτα ήταν για να το προστατέψουν από εσένα. Στα 16 σου έπρεπε να αποφασίσεις τι θα κάνεις για το υπόλοιπο της ζωής σου. Γι’ αυτό έπρεπε πρώτα να στερηθείς το χρόνο σου, το παιχνίδι και τους φίλους σου.
Για τουλάχιστον ένα χρόνο σχόλαγες από το σχολείο για να πας μετά από λίγο στο φροντιστήριο. Μετά σου ανακοινώθηκε πως πέρασες σε μία σχολή, όπου θα μάθαινες να παπαγαλίζεις κι άλλο.

Μετά στο Στρατό, για περίπου ένα χρόνο έπρεπε να καθαρίζεις τουαλέτες, να φυλάς σκοπιά και να υπακούς οποιαδήποτε διαταγή. Ευτυχώς όμως έμαθες να πολεμάς τον εχθρό που σε δίδαξαν στο Σχολείο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...