Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΕ

ελληνικο γαλα ποιοτητας
Και ενώ οι Έλληνες γαλακτοπαραγωγοί ξεπουλάνε το γάλα που παράγουν στις γαλακτοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, κάποιες εταιρίες αναζητούν περισσότερο κέρδος και κατώτερη ποιότητα για να ταΐσουν τα Ελληνόπουλα.
Γάλατα από την μακρινή Τσεχία και Ουγγαρία. Γάλατα από την βιομηχανοποιημένη Γερμάνια, Γαλλία, και Ιταλία μας προτείνουν οι γαλακτοβιομηχανίες Δέλτα και Φάγε για να ταΐσουμε τα παιδιά μας την ώρα που το Ελληνικό αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα αγγίζει ποιοτικά να είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.
Χρόνια τώρα οι άλλοτε μεγαλύτερες βιομηχανίες γάλακτος Δέλτα και Φάγε έλεγχαν την μεγαλύτερη πίτα της αγοράς. Τα τελευταία χρόνια η τεράστια προσπάθεια των μικρών τοπικών γαλακτοβιομηχανιών για ακόμη καλύτερο Ελληνικό φρέσκο γάλα ανάγκασαν τις δυο εταιρίες να προσφύγουν στην αγορά της Ευρώπης και να αγοράζουν ακόμη φθηνότερο γάλα και να το χρησιμοποιούν σε κάποια από τα προϊόντα τους.
Μήπως κύριοι της Δέλτα και της Φάγε να εξαφανίσουμε τους Έλληνες γαλακτοπαραγωγούς που παράγουν το καλύτερο αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα της Ευρώπης και να αγοράζουμε τα πάντα από τους Ευρωπαίους;
Ότι ακριβώς έγινε και με την βιομηχανία ζάχαρης;
Δείτε παρακάτω τις εικόνες…

"Δεν είναι ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη η προσπάθεια του κ. Λαμπρινού. Αυτή την ώρα έχει τη στήριξη τουλάχιστο δύο κομμάτων. Δεν είναι κακό φυσικά να στηρίζεσαι από κόμματα. Αλλά ποια κόμματα. Αυτό έχει σημασία. Από τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ! Εκείνων, που μαζί με το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ, συγκυβέρνησαν και συγκατέστρεψαν τη χώρα. Με τη ΝΔ, το μεγάλο κόμμα που τον υποστηρίζει, να συνεχίζει να καταστρέφει.Δεν είναι ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη η προσπάθεια με τον εκ των πλέον μνημονιακών βουλευτή παρόντα, τον Λευτέρη Αυγενάκη της ΝΔ."

ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΨΥΧΟΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ (Σχόλιο μας)


Αλλαγή δεν γίνεται χωρίς… τον Αυγενάκη!
Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη
andrikakisalekos@gmail.com 
Ας μη γελιόμαστε. Η πολιτική δεν είναι ουδέτερη. Ούτε ακηδεμόνευτη. Έχει πάντα χρώμα. Κι όσο κανείς αναφέρεται στο ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο, τόσο αποδεικνύεται ότι το φάντασμα της «κηδεμονίας» πλανάται.
andrikakis-alekosΔιάβασα με προσοχή την ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού. Του ευγενούς και σοβαρού, κυρίου Λαμπρινού. Που επιχείρησε να μεταφέρει προς το κοινό του και όλους του Ηρακλειώτες μια διακήρυξη αλλαγής στην πόλη του Ηρακλείου. Ήταν αυτή η πρώτη του αναφορά στα της πόλης του Ηρακλείου. Αφήνω στην άκρη το στοιχείο αυτό – απλά επισημαίνω, όπως και με άλλη ευκαιρία το έχω κάνει- ότι ο κ. Λαμπρινός ουδέποτε έχει αναφερθεί στα της πόλης ούτε στα της κοινωνίας που καταστρέφεται από τις εγκληματικές πολιτικές.
Είναι αυτή η πρώτη του διακήρυξη με όμορφες αναφορές. Για την ανάγκη να υπάρξουν συμμετοχικές διαδικασίες στην πόλη. Να υπάρξει κοινωνική πολιτική στήριξης στους αδύναμους συμπολίτες – Έλληνες και ξένους, και αυτός ο μη διαχωρισμός ομολογώ ότι μου άρεσε- με το δήμο στην πρώτη γραμμή. Να έχουμε μια πόλη καθαρή, μια πόλη που σέβεται και αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό της, αλλά και τις τοπικές ιδιαιτερότητες και τα πλεονεκτήματα.
Μίλησε για την ανάγκη να γίνει η αλλαγή στην πόλη, με μόνη προϋπόθεση να αλλάξουν οι πολίτες της.
Αλλαγή, λοιπόν. Πώς; Με ποιες πολιτικές;
Δεν μας είπε τί πρέπει να αλλάξει στην πόλη αυτή.
Δεν μας είπε ότι ένα σύστημα, που μάλιστα συγκροτείται με βάση οικονομικά συμφέροντα, δεν αλλάζει, περιμένοντας να αλλάξουν οι πολίτες. Θέλει ρήξεις. Ρήξεις με συμφέροντα, με αδιαφορία, με βολέματα, με στρεβλώσεις. Με πολιτικές, μ” άλλα λόγια.
Ρήξεις με αντιδημοκρατικές – αυταρχικές πολιτικές, που επέβαλαν την κυριαρχία μιας ομάδας μετριότητας.
Με αλαζονικές συμπεριφορές που οδήγησαν στην αδιαφάνεια, στην υπερκοστολόγηση έργων, στις απευθείας αναθέσεις, στη μετατροπή της πόλης σε ένα απέραντο μπαρ, στη διαμόρφωση ενός ιδιότυπου «πολιτισμού του φραπέ», απ” τον οποίο θησαυρίζει μια ομάδα συμφερόντων, κοντινών και συγγενικών προς τη δημοτική αρχή.
Δεν μίλησε για τις πολιτικές και τα συμφέροντα αυτά, πολύ περισσότερο ότι χρειάζεται ρήξη, «ρήξη πολέμου», μαζί τους.
Δεν αλλάζει ένα σύστημα επειδή ζητάς από τον κόσμο να συμμετάσχει, αφού αλλάξει τον εαυτό του, ούτε επειδή εκφράζεις συμπάθεια προς την κοινωνία που υποφέρει. Πολύ περισσότερο αν διαπιστώνεις ότι η κοινωνία υποφέρει από την κρίση, γενικά και αόριστα.
Μίλησε για την κρίση. Όχι όμως και για τις πολιτικές που εφαρμόζονται, δηλαδή τα μνημόνια.

Χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας ή πρόκειται για μύθο;Σίγουρα θα έχετε ακούσει αρκετές φορές στο παρελθόν τη θεωρία ότι ο μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί μόλις το 10% του μυαλού του και οι ιδιοφυίες ξεχωρίζουν επειδή έχουν την ικανότητα να εκμεταλλεύονται μεγαλύτερο ποσοστό, καθώς επίσης ότι εάν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες του εγκεφάλου μας θα κατορθώναμε εκπληκτικά πράγματα.

Όπως συνέβη και με πολλές άλλες θεωρίες στο παρελθόν, έτσι και τώρα έρχεται η επιστήμη να γκρεμίσει αυτή την λανθασμένη εντύπωση που προήλθε από παρερμηνεία και άγνοια. Η παρεξήγηση ξεκίνησε από την παρερμηνεία της δήλωσης του William James (φιλόσοφος και ψυχολόγος) ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητες του μυαλού τους, αλλά ο νευρολόγος Richard E. Cytowic εξηγεί στο παρακάτω animation video ότι πρόκειται απλά για έναν μύθο που για σχεδόν 100 χρόνια ήταν αποδεκτός από τη μισή επιστημονική κοινότητα και από τα 2/3 του κόσμου.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πιο έξυπνος από τα άλλα θηλαστικά επειδή διαθέτει μεγαλύτερη πυκνότητα νευρώνων, ωστόσο, μπορεί να ενεργοποιεί ταυτόχρονα ένα ποσοστό μεταξύ 1-16%, με τις υπόλοιπες διεργασίες να γίνονται υποσυνείδητα. Άλλωστε, λόγω αυτού του “περιορισμού” ο άνθρωπος δεν μπορεί να εκτελεί πολλές διαφορετικές διεργασίες ταυτόχρονα (το λεγόμενο multitasking) με την ίδια επιτυχία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...