Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Το ξέσπασμα του Ζουγανέλη – Γελοία υποκείμενα, καθάρματα της δημοσιογραφίας

Απίστευτα θυμωμένος εμφανίστηκε σε συνέντευξη του ο Γιάννης Ζουγανέλης με όσα γίνονται μετά τον θάνατο του Σάκη Μπουλά και τα δήθεν όπως τα αποκαλεί, αφιερώματα…
στην μνήμη του, ενώ ξεσπά για άλλη μια φορά εναντίον αυτών που τον πέθαναν όσο ζούσε και συνεχίζουν να γράφουν ανακρίβειες και να σπιλώνουν μνήμες, νεκρών και ζωντανών.
«Σε καμία περίπτωση δεν ξέρω τι θα έλεγε ο Μπουλάς αν τα έβλεπε όλα αυτά, ξέρω όμως πως όσο ζούσε το μόνο που τον έκανε να χάσει την αξιοπρέπειά του ήταν όταν τον πέθαναν αρχικά οι δημοσιογράφοι των sites, αλλά και στην αναπαραγωγή τους οι εφημερίδες, τρεις φορές και είχαν ορίσει και ημερομηνία θανάτου. Αυτό πουλάει και το πουλάνε τα καθάρματα της δημοσιογραφίας» είπε με αρκετό θυμό στο Secret και έσπευσε να βάλει στην θέση τους όσους γράφουν ότι ο Γιάννης Κούτρας είναι ο καλλιτέχνης που βοήθησε οικονομικά ο Σάκης Μπουλάς.
«Το τι έχει γραφτεί δεν λέγεται. Ότι έχει κάνει διαθήκη, ότι έχει αφήσει τα χρήματά του σε έναν απαξιωμένο μουσικό, αναφερόμενοι στον Γιάννη Κούτρα. Γελοίοι. Γελοία υποκείμενα.

Γεώργιος Γκιόλβας: “Ευτυχώς… που δεν θα ζήσω αυτά που θα γίνουν το 2018″!!!diaforetiko.gr : giolvas f 600x456 Γεώργιος Γκιόλβας: Ευτυχώς... που δεν θα ζήσω αυτά που θα γίνουν το 2018!!!

Είχαμε την τιμή να επισκεφθούμε την οικία του Γεωργίου Γκιόλβα, ο οποίος έφυγε από το μάταιο τούτο κόσμο στις 14 Νοεμβρίου του 2003!!! Του μεγάλου Έλληνος εφευρέτη, με τις θρυλικές δημιουργίες του, παγκοσμίου φήμης, ο οποίος προσέλαβε από πολλούς την τιμητική ονομασία: «ο Έλληνας Τέσλα»! Εκεί μας υπεδέχθη η σύζυγός του, η Αικατερίνη Αξάρη-Γκιόλβα. Ήταν ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση τόσο για μας που ανταποκριθήκαμε στην πρόσκλησή της και την επισκεφθήκαμε, όσο και σε εκείνη η οποία μας υποδέχθηκε με μεγάλη αγάπη και χαρά!

ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ! Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΒΙΝΤΕΟ


Έκλεισε ο εναέριος χώρος της Κριμαίας, με ένοπλους με στρατιωτικές στολές να περιπολούν έξω από το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης. Έντονες αντιδράσεις από τον προσωρινό πρόεδρο της Ουκρανίας 
"Απευθύνομαι προσωπικά στον πρόεδρο Πούτιν για να του ζητήσω να σταματήσει αμέσως την απροκάλυπτη επίθεση και να αποσύρει τα στρατεύματά του από την Κριμαία", είπε ο Τουρτσίνοφ σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

ΜΑΡΤΙΟΣ

 
Ο Μάρτιος ή Μάρτης είναι ο τρίτος μήνας του πολιτικού έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο και έχει 31 ημέρες. Κατά το αρχαίο ρωμαϊκό ημερολόγιο το έτος άρχιζε από τον Μάρτιο συνεπώς τότε ήταν ο 1ος μήνας του έτους τον οποίο είχε καθιερώσει ο Ρωμύλοςπρος τιμή του πατέρα του και γενάρχη των Ρωμαίων του θεού Άρη(λατινικά Μαρς) και ονομζόταν Primus , δηλαδή Πρώτος μήνας του δεκάμηνου ρωμαϊκού έτους.
Οι Ρωμαίοι ονόμασαν έτσι τον πρώτο μήνα της άνοιξης γιατί τότε άρχιζαν τις πολεμικές τους εκστρατείες. Έκαναν μάλιστα μια τελετή, την ημέρα αυτή, το Αρμιλλούστριο, για να εξαγνίσουν και να καθάρουν τα όπλα του. Για τούτο και κατά τον Πλούταρχο (Βίος Νουμά, 19) αναφέρεται πως ο Μάρτιος απεικονίζεται ως άνδρας ενδεδυμένος με δέρμα λύκαινας.
Κατά τους χρόνους όμως της «ελεύθερης ρωμαϊκής πολιτείας» ο μήνας αυτός ήταν αφιερωμένος στον θεό Ερμή. Κατά την υπό του Νουμά όμως διαρρύθμιση μετακινήθηκε ως τρίτος μήνας και πρώτος ο προς τιμή του ειρηνικού θεού Ιανού. Κατ΄ άλλους η μετατόπιση αυτή έγινε μετά το 153 π.Χ. από τους υπάτους εξακολουθώντας να παραμένει ο Μάρτιος πρώτος μήνας του θρησκευτικού έτους.
Ακόμα και μετά την αλλαγή της πρωτοχρονιάς, την πρώτη Μαρτίου οι Ρωμαίοι την αποκαλούσαν «πάτριον» πρωτοχρονιά ενώ αυτήν της πρώτης Ιανουαρίου την αποκαλούσαν ιερατική και την πρώτη Σεπτεμβρίου, που ήταν η αρχή του οικονομικού έτους, την ονόμαζανπολιτική πρωτοχρονιά.
Ο Μάρτιος ήταν ο μήνας των ελαφοκυνηγών (ως Ελαφηβολιών).
Απο 21 Μαρτίου ως 19 Απριλίου την αρχαιότητα τα ιερά Ελαφηβόλιατα γιόρταζαν προς τιμήν της Αρτέμιδος.
ArtemisDoe.jpg

Σημαντικές αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Περιορίζεται το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στο υλικό της δικογραφίας


Εκτεταμένες αλλαγές επιφέρει στην ποινική διαδικασία ο νέος νόμος 4236/2014 που αποτελεί ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών. Σύμφωνα με το νόμο προβλέπονται αλλαγές και προσθήκες σε άρθρα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, μεταξύ των οποίων και στο άρθρο 101 όπου προβλέπονται πλέον περιορισμοί στην ελεύθερη πρόσβαση στο υλικό της δικογραφίας (άρθρο 12 του νόμου). Αναλυτικά το κείμενο του νόμου έχει ως εξής:
Ν. 4236 (ΦΕΚ Α 33/11.2.2013): Για την ενσωμάτωση των Οδηγιών 2010/64/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του  Συμβουλίου της 20ής Οκτωβρίου 2010 σχετικά με το δικαίωμα σε διερμηνεία και μετάφραση κατά την ποινική διαδικασία (L 280) και 2012/13/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 22ας Μαΐου 2012 σχετικά με το δικαίωμα ενημέρωσης στο πλαίσιο ποινικών διαδικασιών (L 142) και άλλες διατάξεις.
ΤΜΗΜΑ Α-  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...