Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

Ναι φίλε μου, Νηστεύω!


ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΗΣΤΕΙΑ
Νηστεύω πρωτίστως γιατί το διδάχθηκα από ανθρώπους που εμπιστεύομαι. Από τους ανθρώπους που πήρα την ζωή, την πρώτη γνώση και κυρίως την παράδοση.

Γιατί η παράδοση πάει μαζί με την γέννα (=Έθνος). Με το πρώτο νανούρισμα, το πρώτο παραμύθι, τις πρώτες λέξεις.

Διότι αυτοί που μου δίδαξαν την παράδοση είναι αυτοί που πραγματικά με αγάπησαν. Αυτοί που με αγκάλιασαν ζεστά και αληθινά.

Ενώ αυτοί που μου έκρυβαν την παράδοση του γένους μου, ήταν αυτοί που αποδεδειγμένα ήθελαν… να με βλάψουν. Εμέ και την γενιά μου.

Νηστεύω λοιπόν γιατί έτσι με έμαθε η Μητέρα μου, η Μητέρα της και όσο πίσω πάει, μέχρι την μάνα Γη.

Νηστεύω γιατί 40 ημέρες νήστεψε Αυτός που δίδαξε την υπέρτατη Θυσία. Επάνω στον Σταυρό της Αλήθειας, της Δικαιοσύνης.

Νηστεύω γιατί οι σταυρωτές ποτέ δεν ήθελαν να νηστέψω. Γιατί οι σταυρωτές με τάιζαν λήθη και άδικο.

Νηστεύω γιατί οι σταυρωτές ήθελαν να με ακρωτηριάσουν από την διδαχή της Μάνας μου, της Γενιάς μου, από την Γη που με γέννησε.

Νηστεύω γιατί αυτοί που μόχθησαν για μένα μου έδωσαν καρπό αληθινό. Ενώ οι σταυρωτές μου πέταξαν καρπό χωρίς μόχθο για να τους προσφέρω την λήθη μου.

Νηστεύω γιατί οι αδηφάγοι Ούνοι και Σελτζούκοι δεν νήστεψαν ποτέ. Ακόμα και τα Ευαγγέλια άλλαξαν όταν “εκχριστιανίσθηκαν” για να συνεχίσουν να αρπάζουν.

Νηστεύω γιατί από τους δύο δρόμους, αυτόν του σταυρωτή και του Εσταυρωμένου, επέλεξα τον δεύτερο. Τον δρόμο της θυσίας που φέρνει λευτεριά. Αυτόν του Χριστού, του Λεωνίδα, του Παλαιολόγου και όλων των Αγίων Προγόνων μου.

Νηστεύω γιατί επέλεξα την Θυσία για το κοινό καλό και το Δίκαιο.

Νηστεύω γιατί επέλεξα να είμαι Ελληνίδα.

Μοssad και γερμανικές μυστικές υπηρεσίες υποκίνησαν τις διαδηλώσεις στο Κίεβο- Πιάστηκε πράκτορας!Nέα αποκάλυψη έρχεται από το Κίεβο η οποία είναι ενδεικτική της ανάμειξης των ξένων πρακτόρων στις αθώες διαδηλώσεις οι οποίες έφεραν αμέτρητους νεκρούς και χάος και τελικά την ανατροπή του νόμιμου ηγέτη της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς!
Συγκεκριμένα, Ουκρανοί δημοσιογράφοι οι οποίοι καταγγέλουν ότι έχουν φιμωθεί από την νέα παράνομη κυβέρνηση των ναζιστών στην Ουκρανία αποκαλύπτουν  ότι πίσω από τους υποκινητές των θλιβερών γεγονότων στο Κίεβο υπήρξε δάκτυλος μυστικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα της Μοσάντ και της Γερμανίας!

Καθαρά Δευτέρα - Κούλουμα

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της νηστείας του Πάσχα. Από τους λαογράφους θεωρείται ο επίλογος των βακχικών εορτών της Αποκριάς, οι οποίες ουσιαστικά αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη και τελειώνουν την Καθαρά Δευτέρα.
Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδος την Καθαρά Δευτέρα «καθαρίζουν» ό,τι απόμεινε από τα μη νηστίσιμα φαγητά της αποκριάς, Σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως π.χ. στην Ήπειρο, οι νοικοκυρές καθαρίζουν τις κατσαρόλες και όλα τα χάλκινα σκεύη από τα λίπη της αποκριάς με ζεστό σταχτόνερο μέχρι ν’ αστράψουν και βάφουν άσπρα τα πεζοδρόμια.
Το πιάτο της ημέρας περιλαμβάνει νηστίσιμα, ως αποτοξίνωση από το πλούσιο φαγοπότι της Αποκριάς. Χαλβάς, ταραμάς, ελιές, πίκλες, θαλασσινά, φασολάδα, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Τα νηστίσιμα συνοδεύονται από τη λαγάνα, ένα είδος άρτου χωρίς προζύμι, με ελλειπτικό σχήμα και πεπλατυσμένος για να ψήνεται εύκολα. Σχετικός και ο δημοτικός σατυρικός θρήνος:

Συναισθήματα και υγεία: Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν νιώθουμε χαρά ή λύπη;

Γνωρίζετε καλά την αίσθηση του να σφίγγεται το στήθος σας όταν έχετε έντονη συζήτηση με κάποια φίλη. Το ίδιο συμβαίνει σε εκατομμύρια άτομο ανά τον κόσμο. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με νέα φιλανδική μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of the Sciences, οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη παρουσιάζουν τις ίδιες σωματικές αντιδράσεις ανάλογα με τα συναισθήματα που βιώνουν.
Για τις ανάγκες της μελέτης, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Aalto ζήτησαν από 701 άτομα από τη Φιλανδία, τη Σουηδία και την Ταιβάν να περιγράψουν τις αντιδράσεις του σώματός τους κάθε φορά που ένιωθαν συγκεκριμένα συναισθήματα, όπως χαρά, έκπληξη και φθόνο. Για τη διεξαγωγή της μελέτης δόθηκε στους συμμετέχοντες κενές εικόνες με σώματα και τους ζητήθηκε να σημειώσουν τις περιοχές που είχαν τις περισσότερο και λιγότερο έντονες φυσικές αντιδράσεις, κατά την διάρκεια κάθε συναισθήματος που βίωναν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...