Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Τὰ ἴδια πρόσωπα σὲ …διαφορετικές «ἐπαναστάσεις» (παραστάσεις)!!!

Τὰ ἴδια πρόσωπα σὲ ...διαφορετικές «ἐπαναστάσεις» (παραστάσεις)!!!Στὴν μεγάλη παραστάση παίζουν παντοῦ οἱ ἴδιοι κλόουν:
1)«τυχαῖος ἀνεξάρτητος ἀγανακτισμένος φοιτητής» βγαίνει στην TV,
2)«βαστάζος μεγαφώνου στον ΣΥΡΙΖΑ»,
3) «αὐθόρμητα ἀγανακτισμένος ἀντιρατσιστής» ποὺ ἐπιτίθεται στὸν Βαρβιτσιώτη.
Βλέπετε ὅτι οἱ μαϊμοῦ ἐπαναστάτες παίζουν παντοῦ. Τὸ σύστημα δημιουργεῖ μὲ τοὺς δικούς του ἀνθρώπους .. καὶ τὴν δράση καὶ τὴν ἀντίδραση …γιατὶ ἁπλᾶ δὲν θέλει νὰ μᾶς κουράζῃ καὶ νὰ μᾶς ἀγχώνῃ.
Εἶναι πολὺ βολικὸ να καθόμαστε στ’ αὐγά μας «σίγουροι» ὅτι κάποιοι ἐκεῖ ἔξω κάνουν ἀγῶνα γιὰ τὸ δικό μας καλό. Ἄλλωστε γιὰ τὸν μέσο πολίτη, χωρὶς ἐμπειρία στημένων ἐπεισοδίων… ὁποιαδήποτε στενὴ ἐπαφὴ μὲ ΜΑΤ , δακρυγόνα, πέτρες καὶ ῥόπαλα προκαλεῖ τουλάχιστον τρόμο.

Αποδομώντας το Ποτάμι

Μια προσεχτική και διεισδυτική ανάγνωση του "μανιφέστου" του νέου κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη
Κείμενο του Λουκά Χαλανδριτσάνου στο popaganda.gr
Εδώ και δύο μέρες υπάρχει στα σόσιαλ μίντια ένα σχετικό βουητό σαν αυτό που ακούς σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο πριν μπει ο πιο τρελάρας καθηγητής. Μια φήμη που ήθελε τον Σταύρο Θεοδωράκη να φτιάχνει πολιτικό κόμμα και να κατεβαίνει στις επερχόμενες Ευρωεκλογές επιβεβαιώθηκε και το buzz ακόμα δεν έχει σταματήσει. Τρελάρας ο Θεοδωράκης; Κάθε άλλο.
Στην αρχή νόμισα πως είναι μια καρναβαλική τρολιά από “to koulouri”, μέχρι που διάβασα το άρθρο του “Ξεκινάμε!” στο protagon.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε ορισμένα σημεία του μανιφέστου.
“Η Ιδέα δεν είναι δική μου, είναι δική σας.”  - Οι γκρούπις και οι φανς του Θεοδωράκη σε Λέρο, Βόλο, Χανιά, Θεσσαλονίκη δεν του είπαν ποτέ να κάνει κόμμα αλλά  αυτός μέσα από την μαζική κατάθλιψη και τα συγχαρητήρια για τις εκπομπές του, αυτό κατάλαβε. Λες και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αρκετά κόμματα που καλύπτουν όλες τις πολιτικές επιλογές στην Ελλάδα για να επιλέξει κανείς. Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκινάει άγαρμπα και με τρακ, θέλοντας να μοιραστεί την ενδεχόμενη νίκη που θα του έχει δώσει ο ούριος άνεμος της υποτιθέμενης φρεσκάδας, να δούμε όμως αν θα μοιραστεί και την ενδεχόμενη ήττα.

ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΘΕΩΔΟΡΑΚΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ αποΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ?Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερο το Ποτάμι, τρίτο το ΚΚΕ, στην 4η θέση η ΝΔ!


Κι όμως ο Σταύρος Θεοδωράκης αποδεικνύεται ο ιδανικός νεκροθάφτης του δικομματισμού.
Το Ποτάμι έρχεται να πνίξει στην κυριολεξία το δεύτερο πρώην μεγάλο κόμμα των ψευδεπίγραφων υποσχέσεων που δεν είναι άλλο από την ΝΔ. Οι δημοσκόποι έντρομοι διαπιστώνουν ότι το ψευδεπίγραφο "ντέρμπι" ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ δεν είναι παρά μια φαντασίωση των εργολάβων της διαπλοκής. Την ίδια στιγμή το Ποτάμι προκαλεί κραδασμούς στην ΝΔ καθώς ο Σαμαράς διαπιστώνει ότι πλησιάζει το οριστικό και αμετάκλητο τέλος του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο ίδιος ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα ιδρύοντας νέο κεντροδεξιό κόμμα.

Παράξενα Χαρακτηριστικά ανθρώπων με υψηλό δείκτη EQ


Χαρακτηριστικά ανθρώπων με υψηλό δείκτη EQ
Ο δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης μας (Emotional Intelligence), ή αλλιώς EQ, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα, τόσο τα δικά μας, όσο και των άλλων και...

μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό της ευτυχίας και της επιτυχίας μας...
Πώς όμως μπορούμε να ελέγξουμε το επίπεδο της συναισθηματικής μας νοημοσύνης; Οπως εξηγεί ο Ντάνιελ Γκολμαν, ψυχολόγος και συγγραφέας της μελέτης «Focus: The Hidden Driver of Excellence», μιλώντας στο Huffington Post, υπάρχουν 13 στοιχεία που σηματοδοτούν ότι ορισμένα άτομα έχουν υψηλό EQ

1. Είναι περίεργοι να γνωρίσουν ανθρώπους που δε ξέρουν
Αυτό δείχνει ότι το άτομο έχει έναν ορισμένο βαθμό ενσυναίσθησης, ένα από τα κύρια συστατικά της συναισθηματικής νοημοσύνης. Τα Ατομα με Υψηλή Ενσυναίσθηση (HEPS) – εκείνοι που είναι εξαιρετικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων, και να ενεργούν με τρόπο που να είναι ευαίσθητη στις ανάγκες αυτές – έχουν ένα σημαντικό κοινό χαρακτηριστικό: Είναι πολύ περίεργος για τους ξένους και πραγματικά ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τους άλλου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...