Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

"Χαμένες πτήσεις" αρκετές από τις οποίες παραμένουν ακόμα και σήμερα άλυτα μυστήρια.


Οι πιο μυστηριώδεις αεροπορικές τραγωδίες όλων των εποχών - Φωτογραφίες και Βίντεο
Αεροπορικές τραγωδίες που σημάδεψαν την σύγχρονη ιστορία – Τα πραγματικά (;) περιστατικά και οι θεωρίες συνομωσίας

Η αγωνιώδης – πλην ατελέσφορη – προσπάθεια να βρεθεί έστω κάποιο ίχνος από το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών που αγνοείται από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, έφερε ξανά στην επικαιρότητα μια μακρά σειρά παρόμοιων (;) ιστοριών με “χαμένες πτήσεις”, αρκετές από τις οποίες μάλιστα παραμένουν ακόμα και σήμερα άλυτα μυστήρια!
Από την τύχη της Αμέλια Έαρχαρτ και του αεροσκάφους της, το 1937, ως το τι πραγματικά συνέβη στην πτήση 447 της Air France, το 2009, στην ιστορία της αεροπλοϊας υπάρχουν ακόμα μερικά “σκοτεινά” σημεία και αρκετά περιστατικά που τροφοδοτούν μέχρι τις μέρες μας θεωρίες και σενάρια συνομωσίας.
1937 - Αμέλια:
Λίγο μετά την αρχή της χρονιάς ξεκίνησε μια πτήση που μέχρι σήμερα κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον όσων ασχολούνται με τα σύγχρονα άλυτα μυστήρια. Η γυναίκα-θρύλος της σύγχρονης αεροπλοϊας, η Amelia Earhart, ξεκινά μαζί με τον πλοηγό της Fred Noonan μια υπερπροσπάθεια για να καταρρίψει ένα ρεκόρ που όμοιό του δεν έχει επιτευχθεί ποτέ μέχρι τότε.
Με το αεροσκάφος τους, ένα Lockheed 10 Electra, επιχείρησαν να ολοκληρώσουν τον γύρο της γης! Η προσπάθειά τους τερματίστηκε (;) όταν το σκάφος τους χάθηκε ενώ πετούσε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στο νησί Howland. Έκτοτε δεν βρέθηκαν ποτέ ούτε τα πτώματα των δύο τολμηρών αεροπόρων, ούτε όμως κάποιο ίχνος, έστω ένα συντρίμμι από το σκάφος τους. Για δεκαετίες αρκετοί έψαξαν για ίχνη, πέταξαν στην ίδια διαδρομή, ερεύνησαν ακόμα και νησιά ή βράχους στη νοητή γραμμή της ιστορικής αυτής πτήσης, αλλά άδικα.

Τα οκτώ τρομακτικά σενάρια της εξαφάνισης του Boeing


Ενώ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα δυνάμεις οχτώ χωρών «χτενίζουν» από γης και από αέρος τη θαλάσσια περιοχή, που θεωρείται ότι έχει συντριβεί το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, που αγνοείται από τα ξημερώματα του Σαββάτου και ύστερα από την είδηση ότι σίγουρα δύο εκ των επιβατών της μοιραίας πτήσης, είχαν επιβιβαστεί χρησιμοποιώντας κλεμμένα διαβατήρια και πέντε ακόμη άτομα αποφάσισαν να μην μπουν στο αεροπλάνο, παρότι είχαν κάνει check-in, η σεναριολογία για το τι μπορεί να έχει συμβεί παίρνει φωτιά.
Σύμφωνα με το Associated Press θα μπορούσαν να έχουν συμβεί τα εξής:

Η Ευτυχία Είναι Ατομική Υπόθεση !

Μόνο στο Άτομο κι όχι στην μάζα, υπάρχει Ευτυχία.
Είναι Ατομική υπόθεση και απόλυτα Εσωτερική.
Η είσαι ευτυχισμένος ΤΩΡΑ ή δεν είσαι ευτυχισμένος ΤΩΡΑ.
Ηω
Ο άνθρωπος που εξαρτά την ευτυχία του από τον εαυτό του και όχι από τους άλλους,
έχει υιοθετήσει τον καλύτερο τρόπο για μια ευτυχισμένη ζωή.
Είναι ένας άνθρωπος σώφρων, ένας άνθρωπος με σιδερένιο χαρακτήρα και σοφία.
Πλάτωνας
Δεν μπορεί μια ομάδα, όλοι μαζί, να είναι Ευτυχισμένοι, στο μέλλον. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι, αλλά δεν είναι. Γιατί η Ευτυχία ΔΕΝ υπάρχει στην Μάζα. Δεν υπάρχει σε άλλον χρόνο εκτός από το ΤΩΡΑ. Ευτυχία Δεν υπάρχει στον όχλο. Ευτυχία υπάρχει ΜΟΝΟ στα Άτομα. Υπάρχει μόνο στα Πνευματικά όντα. Όλοι οι υπόλοιποι όπως και η μάζα μιμούνται την ευτυχία, δεν είναι σε θέση να την νοιώσουν ή να την βιώσουν. Γιατί τα κέντρα που βιώνεται η Ευτυχία είναι από το κέντρο της καρδιάς και πάνω, που τα άψυχα όντα δεν διαθέτουν. Η Ευτυχία βιώνεται στο ΤΩΡΑ και σε κανένα άλλο χρόνο.
Έτσι αυτό που λένε … «αν είχα 3.000 ευρώ θα … και τότε θα ήμουν ευτυχισμένος» δεν ισχύει. Γιατί αν δεν είσαι ευτυχισμένος χωρίς τις 3.000 ευρώ ΤΩΡΑ, δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος ούτε με 3.000.000 ευρώ σε κάποιο ανύπαρκτο μέλλον.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...