Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Τι θα έλεγε ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης για το νέο "Σχέδιο Αννάν"


Κωνσταντίνος Χολέβας—Πολιτικός Επιστήμων
Ξημέρωνε η 14η Μαρτίου 1957. Στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας η αγχόνη των Άγγλων αποικιοκρατών έκοβε το νήμα της σύντομης ζωής του δεκαοκτάχρονου μαθητή και ποιητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
Ο Βαγορής, όπως τον φώναζαν, από την Πάφο είχε ενταχθεί στο απελευθερωτικό κίνημα της ΕΟΚΑ για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Όταν αποφάσισε να ανέβει στο βουνό για να αποτινάξει τη βρετανική κυριαρχία ο νεαρός μαθητής άφησε ένα ποίημα στους δασκάλους και στους συμμαθητές του:
«Θα πάρω μιαν ανηφοριά, θα πάρω μονοπάτια, να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά. Κόρη πανώρια θα της πω, άνοιξε τα φτερά σου και πάρε με κοντά σου, μονάχα αυτό ζητώ....».
Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης και άλλοι οκτώ  Έλληνες της Κύπρου απαγχονίσθηκαν για την Ένωση με  την Ελλάδα. Πολλοί άλλοι συναγωνιστές τους έπεσαν μαχόμενοι εναντίον πολλαπλασίων δυνάμεων. Στα Φυλακισμένα Μνήματα των Κεντρικών Φυλακών οι τάφοι τους αποτελούν αιώνιο προσκύνημα του Ελληνισμού και δίπλα τους ως ακοίμητος φρουρός στέκεται μία λήκυθος με χώμα από τον Παρθενώνα. Με το αίμα τους, με την αγωνία τους, με τον αγώνα τους, με τα ποιήματά τους, με τις μαθητικές διαδηλώσεις οι έφηβοι και τα κορίτσια της Κύπρου έδωσαν κατά την τετραετία 1955-59 το μήνυμα ότι ήταν είναι και θα παραμείνουν υπερήφανοι Έλληνες!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ! Έκπτωση 42% στο ρεύμα!!! Ποιοι την δικαιούνται και πώς θα την διεκδικήσετε;;; (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ! Έκπτωση 42% στο ρεύμα!!! Ποιοι την δικαιούνται και πώς θα την διεκδικήσετε;;; (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

Βγείτε από το σκοτάδι των πικρών υπέρογκων λογαριασμών της ΔΕΗ και διεκδικήστε το κοινωνικό τιμολόγιο, καθώς υπάρχουν χιλιάδες καταναλωτές ανάμεσα μας που πληρώνουν τζάμπα λεφτά επειδή δεν γνωρίζουν ότι δικαιούνται στην πραγματικότητα ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ!
Πιο συγκεκριμένα, αν και οι καταναλωτές που έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο και συγκεκριμένα φτάνουν τους 534.808, οι άνθρωποι που μπορούν να το πάρουν υπολογίζονται σε περίπου 1.000.000 !!!!Περίπου δηλαδή 500.000 καταναλωτές δικαιούνται 42% έκπτωση αλλά δεν την επωφελούνται λόγω.... άγνοιας ή απλώς επειδή κάπου έχει «κολλήσει» η έγκριση της σχετικής αίτησης!
Τα στοιχεία περιλαμβάνονται, σύμφωνα με το star, σε έγγραφο του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκη Παπαγεωργίου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και από το οποίο προκύπτει ότι οι δικαιούχοι είναι περισσότεροι, αλλά για διάφορους λόγους δεν έχουν υποβάλει αιτήσεις.
Βασικές Προϋποθέσεις
Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:

Τον Μάη θα φας πολύ μαύρο ρε μπαγάσα δήμαρχε των λαθροματαναστών, τόσο μαύρο σαν τα σκατά που μαζεύουν τα συνεργεία σου καθημερινά …


Εγκεφαλικός θάνατος: Η λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου

Ο εγκεφαλικός θάνατος είναι ένα τραγικό θέμα, όπου οι νευροεπιστήμονες, η ηθική και η φιλοσοφία συγκρούονται.
Δυο πρόσφατες υποθέσεις μας φέρνουν ξανά στη μνήμη αυτό το ακανθώδες ζήτημα. Τον περασμένο Νοέμβριο 14 εβδομάδες μετά την έναρξη της εγκυμοσύνης της η 33χρονη Marlise Munoz κατέρρευσε στο σπίτι της από πνευμονική εμβολή.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι γιατροί έκριναν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή. Οι υπεύθυνοι του John Peter Smith Hospital στο Fort Worth στην πολιτεία του Texas αντί να την αφήσουν να πεθάνει την διασωλήνωσαν κρίνοντας ότι πρέπει γιατί ήταν έγκυος.
Την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου μετά από επιτυχή αγωγή που κατατέθηκε από την οικογένειά της το νοσοκομείο τελικά την άφησε να πεθάνει.
Την ίδια περίοδο ο νεαρός Jahi McMath κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός μετά από επιπλοκή σε εγχείρηση αμυγδαλεκτομής. Σε αυτή την περίπτωση , το νοσοκομείο McMath ήθελε να απενεργοποιήσει την τεχνική υποστήριξη, αλλά η οικογένειά του αντέδρασε και τον μετέφερε σε άλλο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τα ιατρικά και νομικά κριτήρια, τόσο η Munoz όσο και ο McMath ήταν επισήμως νεκροί όταν έπαψε να ζει ο εγκέφαλος.
Σύμφωνα με την UDDA- Ενιαίο πρωτόκολλο προσδιορισμού θανάτου- που καταρτίστηκε το 1981 και είναι αποδεκτό στις 50 πολιτείες των Η.Π.Α, ένας άνθρωπος είναι νεκρός όταν η καρδιαγγειακή λειτουργία τους πάει να λειτουργεί ή υπάρχει  μη αναστρέψιμη βλάβη του εγκεφάλου.
Η έννοια UDDA έχει τις ρίζες της σε έναν ορισμό του 1968. Αν και η έννοια τουεγκεφαλικού θανάτου είχε διατυπωθεί από το 1959 στη Μ. Βρετανία, ωστόσο το 1968, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ηarvard, ΗΠΑ, καθιερώθηκε ο ορισμός του εγκεφαλικού θανάτου και καθορίστηκαν όλες εκείνες οι δοκιμασίες, με τις οποίες ο κλινικός γιατρός θα μπορεί να τον διαπιστώσει με ασφάλεια.
Ο εγκεφαλικός θάνατος θεωρείται ως η διαχωριστική γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου του ατόμου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...