Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Ενας εργολάβος και τέσσερις εφοπλιστές, μεταξύ άλλων, χρηματοδοτούν το νεοπαγές κόμμα του Στ. Θεοδωράκη

Τo "ποτάμι" κατεβάζει... ευρώ

Τo "ποτάμι" κατεβάζει... ευρώΕνας εργολάβος και τέσσερις εφοπλιστές, μεταξύ άλλων, χρηματοδοτούν το νεοπαγές κόμμα του Στ. Θεοδωράκη
Του ΝΙΚΟΥ ΣΙΜΟΥ, εφημερίδα "Παραπολιτικά"
Με χρηματοδότες πέντε επιχειρηματίες -έναν εργολάβο και τέσσερις εφοπλιστές, ένας εκ των οποίων έχει ανοικτές φορολογικές εκκρεμότητες- πορεύεται το «Ποτάμι» του κ. Σταύρου Θεοδωράκη. Τα ονόματα των χρηματοδοτών (σ.σ.: για χρηματοδότες του νέου κόμματος μίλησε ανοικτά και ο κ. Νίκος Δήμου) κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό, παρά το γεγονός ότι σε πολιτικούς κύκλους είναι ήδη γνωστό ότι πρόκειται για ομάδα που συνθέτουν εκπρόσωποι του παλαιού και του νέου επιχειρηματικού κατεστημένου.
Οι γνωρίζοντες τα ονόματα των χρηματοδοτών έχουν κάθε λόγο να μιλούν για παρωδία αναγέννησης του πολιτικού σκηνικού, καθώς πίσω από τη σκοπιμότητα του νέου πολιτικού εγχειρήματος κρύβονται συγκεκριμένοι στόχοι «αναπαλαιωτικού σκοπού» και ελέγχου των πολιτικών εξελίξεων.
ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ
Ειδικότερα, η απόπειρα συγκρότησης ενός νέου φορέα συνιστά μία πολιτική σκυταλοδρομία, καθώς το «Ποτάμι» έπεται, αφ' ενός, της Κίνησης των «58» και, αφ' ετέρου, της μετεξέλιξής της σε «Ελιά». Δεδομένου ότι αυτός ο στόχος φαίνεται να μην επιτυγχάνεται, θεωρήθηκε σκόπιμο να συγκροτηθεί ένας νέος φορέας, ο οποίος θα προκαλεί στο ευρύ κοινό λιγότερες υποψίες για το ποιοι κρύβονται πίσω από τον νέο πολιτικό σχηματισμό. Κι αυτό διότι η Κίνηση των «58», την οποία αγκάλιασε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και έσπευσε να επωφεληθεί από αυτήν και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δικαιολογημένα θεωρήθηκε μία απόπειρα των εκσυγχρονιστών να ανασυστήσουν με άλλο μανδύα το θνήσκον ΠΑΣΟΚ.

Βιντεο Στάθης Ψάλτης: Αρρώστησα βλέποντας το κόσμο να υποφέρει. Έχουμε Δικτατορία

Βιντεο Στάθης Ψάλτης: Αρρώστησα βλέποντας το κόσμο να υποφέρει. Έχουμε Δικτατορία«Χείμαρρος» ήταν ο Στάθης Ψάλτης, κατά τη διάρκεια παρέμβασης του στην εκπομπή «Ζούγκλα» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε αρχικά για το τραγικό συμβάν στις φυλακές Μαλανδρίνου, ωστόσο στη συνέχεια εστίασε την προσοχή του στην οικονομική κρίση, που συνεχίζει να μαστίζει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Ο προβληματισμός του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, ήταν έκδηλος, επισημαίνοντας πως «σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε να φάμε τίποτα». Ως γνήσιος άνθρωπος της τέχνης, με λόγο μεστό και καταλυτικό, έκανε χρήση ορισμένων στίχων από το ποιήμα «Οι Μοιραίοι» του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη, Κώστα Βάρναλη, για να εκφράσει τη βαθιά του ανησυχία για το μέλλον της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλύψει πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η αγάπη του κόσμου τού δίνει δύναμη. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «ηρωισμός είναι να συνεχίζεις να παλεύεις παρά τις αντιξοότητες», απευθύνοντας μάλιστα έκκληση στον κόσμο να παραμείνει ενωμένος και να διεκδικεί.
«Έχουμε Δικτατορία»

Προσοχή! Πριν συμπληρώσετε τις φορολογικές δηλώσεις διαβάστε ποιές αποδείξεις μετρούν και για ποιές δαπάνες γίνεται έκπτωση φόρου

- SOS! Οι παγίδες για τους φορολογούμενους για να μην βγουν χαμένοι από τη νέα φορολογική κλίμακα και τις αλλαγές στις εκπτώσεις δαπανών
- Βρείτε αποδείξεις που να αντιστοιχούν στο 25% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος
- Ξεχάστε τις αποδείξεις για: ενοίκιο κύριας ή δευτερεύουσας κατοικίας, τα κοινόχρηστα, τις δαπάνες για ύδρευση, αποχέτευση, θέρμανση, ηλεκτρισμό, τους τόκους δανείου, τους δημοτικούς φόρους, αγορές αυτοκινήτων, διόδια, τις εισφορές στη Δημόσια Τηλεόραση, τα συνδρομητικά κανάλια, δίδακτρα, γυμναστήρια, ωδεία κλπ.
- Οι αποδείξεις που προσκομίζονται γίνονται αποδεκτές μόνο εφόσον έχουν περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση
- Διαβάστε ποιές εκπτώσεις φόρου καταργούνται και ποιές διατηρούνται με τις προϋποθέσεις τους

Προσοχή! Πριν συμπληρώσετε τις φορολογικές δηλώσεις διαβάστε ποιές αποδείξεις μετρούν και για ποιές δαπάνες γίνεται έκπτωση φόρου
Αναλυτικές οδηγίες για τις δαπάνες αποδείξεων που πρέπει να έχουν συλλέξει οι φορολογούμενοι το 2013 προκειμένου να μην έχουν απώλειες από το ποσό της μείωσης του φόρου της νέας φορολογικής κλίμακας καθώς και για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στις εκπτώσεις δαπανών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη.


Οι αποδείξεις που προσκομίζονται γίνονται αποδεκτές μόνο εφόσον έχουν περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση

Η εγκύκλιος που απεστάλη σε όλες τις Δ.Ο.Υ λόγω της έναρξης της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα περυσινά εισοδήματα προβλέπει:

Αποδείξεις Δαπανών

Εγχειρίδια για τη Σαρία στα ελληνικά ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας


Με απόφαση του ελληνικού υπουργείου Παιδείας, η σαρία από άγραφοςμουσουλμανικός νόμος, κωδικοποιείται και γίνεται γραπτός, όχι μόνο στην αραβική αλλά και στην ελληνική γλώσσα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...