Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

Καλή Ανάσταση!!!


Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση!


Να περάσετε όμορφα, να ξεκουραστείτε,
να διασκεδάσετε και να χαρείτε τις μέρες αυτές
με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Με υπέροχα τραγανά κουλουράκια  
φτιαγμένα απ' τα χεράκια σας


με μοσχομυρωδάτο τσουρέκι 

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ LIVE: Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ – ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

agiofos


Το Μεγάλο Σάββατο, οι πιστοί αρχίζουν να προετοιμάζονται για το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης. Ήδη από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ψάλλεται ο μεγάλος Εσπερινός και ακούγεται για πρώτη φορά το “Ανάστα ο Θεός, κρίναι την γην”.
Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, κατά την διάρκεια της λειτουργίας και την στιγμή που ο ιερέας θα πει το «Ανάστα ο Θεός», οι πιστοί θα κτυπήσουν τους σκάμνους και τα μαύρα ρούχα που καλύπτουν τις εικόνες θα πέσουν. Το Μεγάλο Σάββατο η Εκκλησία μας βρίσκεται στην προσδοκία της Ανάστασης.

«Δεύτε λάβετε φώς, εκ του ανεσπέρου φωτός, και δοξάσατε Χριστόν, τον αναστάντα εκ νεκρών»!

Όσα κι αν γράψουν τα "θορυβώδη τίποτα" της Αριστεράς, ό,τι κι αν πουν οι μεταλλαγμένοι πολιτικάντηδες και καθηγητάδες, σε λίγα λεπτά θα βγει για άλλη μια φορά όπως εδώ και αιώνες από τον Τάφο του Χριστού μας, το Άγιο Φως της Αναστάσεως!
Εκείνο το Φως που δεν μοιάζει με τα άλλα, που δεν σε καίει όταν το αγγίζεις, που σου δίνει μια ανεξήγητη χαρά όταν το κρατάς στα χέρια σου. Εκείνο το Φως που βγαίνει και θα βγαίνει πάντα θαυματουργικά από τον Τάφο του Νικητή του θανάτου, για να ταπεινώνει την λογική, την ασέβεια και την απιστία των υποταγμένων στην ύλη...

Η αγάπη μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο..!!!

Το φως της ανάστασης ας φωτίσει για λίγο τις ζωές μας,
χαρίζοντας απλόχερα το χαμόγελο,
την αγάπη και την ελπίδα στις ψυχές μας.

Κοκορέτσι


Χριστός Ανέστη!
Από όλα τα εδέσματα του Πάσχα, το κοκορέτσι είναι αυτό που περιμένουμε οικογενειακώς με την μεγαλύτερη λαχτάρα!
Έτσι, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου είναι αφιερωμένο στην προετοιμασία του κοκορετσιού.
Τα υλικά για ένα αρκετά μεγάλο στρουμπουλό κοκορέτσι, περίπου 8 κιλά, είναι:
2 συκωταριές
5 αντεριές (όσο περισσότερα έντερα τόσο καλύτερα)
1 μπόλια
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Κόβουμε τις συκωταριές σε μέτρια κομμάτια, πλένουμε καλά και αφήνουμε να στεγνώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγη ρίγανη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...