Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Πώς να μείνεις ζωντανός σε περίπτωση βίας

Αυτό είναι για σένα, και για να το μοιραστείς με τον/την σύζυγό σου, τα παιδιά σου, τους φίλους σου, όλους όσους ξέρεις.
Αφού διαβάσεις αυτές τις 10 σημαντικέςσυμβουλές, στείλτο σε κάποιον που νοιάζεσαι.
Δεν είναι κακό να είσαι προσεκτικός σε αυτό τον τρελό κόσμο που ζούμε.
1. Συμβουλή από το Tae Kwon Do:
Ο αγκώνας είναι το πιο δυνατό σημείο στο σώμα σου. Αν είσαι αρκετά κοντά, χρησιμοποίησέ τον!
Πώς να μείνεις ζωντανός σε περίπτωση βίας2. Αν ένας ληστής σου ζητήσει το πορτοφόλι και/ή την τσάντα, ΜΗΝ ΤΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ!  (Αυτό το έμαθα από έναν τουριστικό οδηγό στη Νέα Ορλεάνη.) Πέταξέ το μακριά από εσένα…. το πιο πιθανό είναι να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πορτοφόλι σου και/ή την τσάντα σου παρά για σένα, και θα πάει να το πιάσει. Να έχεις στην τσάντα σου ενα φακό, πέταξέ τον και φώναξε “Πάρε το κινητό μου, ρε!!!” ΤΡΕΞΕ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ/Η ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ!
3.  Αν σε πετάξουν ποτέ στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, κλώτσα έξω τα καλύμματα από τα φώτα και βγάλε το χέρι σου από την τρύπα και κούνα το πολύ. Ο οδηγός δε θα σε δει, αλλά θα σε δουν όλοι οι υπόλοιποι. Αυτό έχει σώσει ζωές.
4.  Οι γυναίκες έχουν τη συνήθεια να μπαίνουν στα αυτοκίνητά τους μετά από ψώνια, φαγητό, δουλειά, κλπ., και απλώς κάθονται (ελέγχοντας κάτι, βγάζοντας το κινητό τους να τηλεφωνήσουν, κάνοντας μια λίστα, διαβάζοντας ένα σημείωμα,  ψάχνοντας και μετρώντας τα ρέστα στην τσάντα τους, κ.λ.π.). ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! Το «αρπακτικό» θα σε παρακολουθεί, και αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να κάτσει στη θέση του συνοδηγού, να βάλει ένα όπλο στο κεφάλι σου, και να σου πει πού να πας. ΜΟΛΙΣ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ!
5.  Αν κάποιος είναι ήδη μέσα στο αυτοκίνητο με ένα ΟΠΛΟ στο κεφάλι σου ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙΣ,επαναλαμβάνω: ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙΣ! Αντίθετα ΓΚΑΖΩΣΕ ΤΟ, ΦΟΥΛ, και ρίχτο πάνω σε οτιδήποτε, διαλύοντας το αυτοκίνητο.
Ο αερόσακός σου θα σε σώσει.  Αν ο άλλος είναι στο πίσω κάθισμα  θα πάθει πολύ χειρότερα. Αμέσως μόλις τρακάρει το αυτοκίνητο
βγες έξω και  ΤΡΕΧΑ…
6 . Μερικές σημειώσεις για το πως να μπεις στο αυτοκίνητό σου σε ένα πάρκινγκ: 
A.)  Να είσαι σε εγρήγορση: κοίτα τριγύρω σου καλά, κοίτα μέσα στο αυτοκίνητό σου, στο πάτωμα του συνοδηγού, και στο πίσω κάθισμα.
B.)  Εάν έχεις παρκάρει δίπλα σε ένα μεγάλο βαν, μπες στο αυτοκίνητο από την πόρτα του συνοδηγού. (Οι περισσότεροι μανιακοί  επιτίθενται στα θύματά τους τραβώντας τα, μέσα στα βαν τους, ενώ οι γυναίκες προσπαθούν να μπουν στα αυτοκίνητά τους.)
Γ.)  Κοίτα το αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο δίπλα σου από την πλευρά του οδηγού, και του συνοδηγού. Αν ένας άντρας κάθεται μόνος στη θέση κοντά στο αυτοκίνητό σου, καλό θα ήταν να γυρίσεις πίσω στο μαγαζί ή στη δουλειά και να πάρεις ένα αστυνομικό ή σεκιουριτά να σε συνοδεύσει στο αυτοκίνητο. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΣ/Η.
Δ.) Μόλις μπείς στο αμάξι σου ΠΡΩΤΑ αφάλισε πόρτες, Μετά βάλε ζώνη και φύγε! Αν το αυτοκίνητο είναι κρύο(χειμώνα), αφού απομακρυνθείς απο το επικίνδυνο σημείο ελάτωσε ταχύτητα, κράτα δεξιά λωρίδα και το αμάξι γρήγορα θα έρθει σε κανονική θερμοκρασία για να συνεχίσεις την διαδρομή σου.
Ε.) Αν μόλις μπείς στο αυτοκίνητο σου κάποιος κολλήσει χαρτί στο πίσω τζάμι, ΜΗ κατέβεις να το ξεκολλήσεις, γιατί θα σου αρπάξουν ότι βρούν μέσα απ το αμάξι.

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ - ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ


Όλοι έχουμε ακούσει για το συνειδητό και το υποσυνείδητο. Το υποσυνείδητο είναι μια αποθήκη πληροφοριών από την οποία αντλούμε εικόνες ήχους κτλ για να αποκωδικοποιήσουμε κάτι. Π.χ. σπάει ένα γυαλί, τα ηχητικά κύματα τα οποία λαμβάνουν τα αυτιά μας τα στέλνουν στον εγκέφαλο για αποκωδικοποίηση, ο εγκέφαλος τρέχει στην αποθήκη (υποσυνείδητο) βρίσκει τον ίδιο ήχο ή παραπλήσιο από την data base και σχηματίζει την εικόνα ότι είναι ένα γυαλί που έσπασε...
Ο Σωκράτης στον "Φαίδωνα" μας δίνει ένα ανάλογο παράδειγμα με την όραση και την οπτική ισότητα.
Αυτά συμβαίνουν σε επίπεδο αισθητού δηλαδή ύλης, τι γίνεται όμως σε επίπεδο νοητού, δηλαδή καταστάσεων, γεγονότων κτλ;
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν εδώ και πολλά χρόνια ότι ο μέσος άνθρωπος ζει και αντιδρά 95% με το υποσυνείδητο και 5% με το συνειδητό, αυτό δημιουργεί μια καλή ερώτηση: τελικά ζούμε σε έναν υποσυνείδητο κόσμο; (δηλαδή σε ένα Matrix?), επίσης τι θα συνέβαινε αν κάποιοι οι οποίοι γνώριζαν τον μηχανισμό αυτόν, δημιουργούσαν και γέμιζαν με συγκεκριμένες ασύμμετρες εικόνες το υποσυνείδητο μας με σκοπό την επιβολή των σχεδίων τους...; θα συνέβαινε αυτό που ήδη συμβαίνει...
Τα σχολεία Πανεπιστήμια κτλ δεν μας μαθαίνουν τον μηχανισμό με τον οποίο εμείς μόνοι μας θα διακρίνουμε την αλήθεια από το ψεύδος, αλλά μας μαθαίνουν έτοιμες γνώσεις-έννοιες τις οποίες κάποιοι άλλοι έχουν ορίσει γι εμάς, αυτό σημαίνει ότι οικειοποιούμαστε ξένες ιδέες άρα και ξένη προσωπικότητα.
Το αντικλείδι
Την πραγματικότητα-αλήθεια όμως υπάρχει τρόπος να την προσεγγίσουμε, διότι μπορεί να λένε μερικοί ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική για τον καθένα ανάλογα τις γνώσεις και την νοημοσύνη του, παρόλα αυτά υπάρχει μια παγκόσμια πραγματικότητα-αλήθεια η οποία λειτουργεί απόλυτα μαθηματικά όπως άλλωστε και ολόκληρη η δημιουργία.
Ο μηχανισμός αυτός γίνεται ορατός από τα Πλατωνικά κείμενα, στα οποία ο Σωκράτης χρησιμοποιεί συγκεκριμένες μαθηματικές μεθόδους για την εύρεση της αλήθειας και τον ξεχωρισμό της από το ψεύδος! Βασίζεται στο root των μαθηματικών δηλαδή το 0/1, αυτό που είπε αργότερα ο Αριστοτέλης ως "εξίσωση των αντιθέτων".
Ο Σωκράτης στην απολογία του αναφέρει ότι δεν ήταν δάσκαλος και ότι δεν δίδαξε ποτέ τίποτα κανέναν, δεν είχε μαθητές αλλά συνομιλητές, τι εννοούσε; Ότι δεν έδωσε έτοιμη γνώση, αλλά έδειχνε τον τρόπο με τον οποίο ο συνομιλητής μόνος του θα δει τον εαυτό του (γνώθι εις εαυτόν), θα ξεχωρίσει το αόριστο από το ορισμένο, θα διακρίνει και θα ξεχωρίσει τις αντίθετες έννοιες που πριν είχε σε σύγχυση μέσα στο μυαλό του, οπότε και την αλήθεια από το ψεύδος. Η επίπονη διαδικασία που υπέβαλε ο μαθητής στο να κοιτάξει μέσα στον εαυτό του (γνώθι εις εαυτόν) παραλληλίστηκε με τους πόνους της γέννας, η εύρεση της αλήθειας ως γέννεση και η μέθοδος αυτή του Σωκράτη ονομάστηκε "μαιευτική".
Εδώ μας αποκαλύπτουν οι πρόγονοι μας λίγο πολύ, ότι η ζωή μοιάζει σαν σπείρα, αν την κοιτάξεις από κάτοψη μοιάζει σαν κύκλος αλλά αν την κοιτάξεις από άλλη οπτική βλέπεις και τις διαβαθμίσεις της εξέλιξης (εξέλιξη="εκ του έλικος" δηλαδή DNA).

Βίντεο: “Αρπάχτηκε” άγρια με δημοσιογράφο ο Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα!

kammenos-patra

“Tης κακομοίρας” έγινε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στην Πάτρα, όταν δημοσιογράφος τοπικών ΜΜΕ του έκανε μία ερώτηση σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις και τις αποχωρήσεις από τους ΑΝΕΛ. Η ερώτηση ήταν η εξής: “Επειδή παρατηρούμε ότι δημοσκοπικά το κόμμα σας βρίσκεται χαμηλά, και επειδή είχατε και τα προβλήματα με τις αποχωρήσεις, αν στις Ευρωεκλογές βρεθείτε πολύ χαμηλά”, συζητάτε το ενδεχόμενο επιστροφής σας στη ΝΔ; ‘Η και κάποιων στελεχών σας”! Ο κ. Καμμένος “τα πήρε στο κρανίο”! “Φόρτωσε” αφού διέκοψε τον δημοσιογράφο λέγοντάς του ειρωνικά “βουλιάζουμε, δεν είμαστε χαμηλά” και στη συνέχεια τον κατηγόρησε πως είναι… το Γραφείο Τύπου της ΝΔ και πως πληρώνεται από αυτούς που δίνουν συνεντεύξεις στην Real News κατά των ΑΝΕΛ. Άρχισε να ρωτά ποια μέσα εκπροσωπεί και στο τέλος ούτε λίγο ούτε πολύ έβγαλε τον δημοσιογράφο… κολλητό του Σαμαρά! Στη συνέχεια βέβαια απάντησε λέγοντας ότι “ούτε νεκρός δεν θα πάει στη ΝΔ”. Στο τέλος όμως της απάντησής του επέστρεψε στην προσωπική επίθεση που έκανε στον δημοσιογράφο και άρχισε και πάλι να τον κατηγορεί ότι η ερώτηση του είχε “παραγγελθεί” από τη ΝΔ. “Είστε απαράδεκτος” του είπε ο Κ. Φλαμής και έδωσε τόπο στην οργή. Φαίνεται όμως πως ο Καμμένος δεν είχε ξεχάσει την ερώτηση. Και στο τέλος της διαδικασίας επανήλθε. Και άρχισε να κατηγορεί και την εφημερίδα “Κόσμος” μιλώντας ειρωνικά και απαξιωτικά! Και τότε…. έγινε το σώσε! Ο Κ. Φλαμής αντέδρασε, και οι δύο άνδρες είχαν μία έντονη φραστική αντιπαράθεση! “Ερχεστε στην Πάτρα αδιάβαστος για τους δημοσιογράφους και δεν ξέρετε τι λέτε” του είπε ο Κ. Φλαμής και ο κ. Καμμένος επέμενε πως… ο δημοσιογράφος είναι “κολλητός του Σαμαρά”! Μάταια προσπάθησε ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ στην Αχαϊα Γιάννης Λαϊνιώτης να “χωρίσει” τους δύο άνδρες. Σύμφωνα με το dete.gr ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε “απαράδεκτο και συκοφάντη” τον κ. Καμμένο και του είπε πως δεν είναι δυνατόν να επιτίθεται σε έναν δημοσιογράφο… μόνο και μόνο επειδή δεν του άρεσε η ερώτηση. “Εγινε λάθος, δεν ξέρει προφανώς” του είπε στέλεχος των ΑΝΕΛ από την Αχαϊα και τότε τα πνεύματα ηρέμησαν!
Δείτε τα σχετικά βίντεο:

Μέθοδος EFT (Τεχνικές απελευθέρωσης των συναισθημάτων)

Οι τεχνικές απελευθέρωσης συναισθημάτων EFT (emotional freedom techniques) απελευθερώνει την μπλοκαρισμένη ενέργεια. Το μπλοκάρισμα της ενέργειας γίνεται με την επανάληψη ενός συναισθήματος ή με τη συγκέντρωση της προσοχής μας σε ένα σημείο που μας προκαλεί πόνο. Τότε γίνεται μπλοκάρισμα της ροής της ενέργειας σε έναν συγκεκριμένο ενεργειακό μεσημβρινό (υπάρχουν 14 ενεργειακοί μεσημβρινοί). Εφαρμόζοντας το EFT, που μερικά χτυπήματα στα ενεργειακά σημεία, διαλύονται τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και αποκαθίσταται η ροή της ενέργειας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...