Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Α.Καφετζόπουλος: Οι Έλληνες καταπίεζαν τους Μακεδόνες επί χρόνια ...... ΚΟΡΟΙΔΑ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝΤι έγραφαν οι μαθητές στην Έκθεση Ιδεών την περίοδο της χούντας…Έκθεση ιδεών που βραβεύτηκε στο  διαγωνισμό της Μαθητικής Εστίας του 1970.
Θέμα έκθεσης: “Κι όσο αγαπώ την πατρίδα μου δεν αγαπώ άλλο τίποτας. Να’ ρθη ένας να μου ειπή ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα, στρέγομαι να μου βγάλη και τα δυό μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός και η πατρίδα μου είναι καλά, με θρέφει αν η πατρίδα μου είναι αχαμνά, δέκα μάτια να’ χω στραβός θα να είμαι. Ότι σ’ αυτήνη θα ζήσω, δεν έχω σκοπό να πάγω αλλού”.
Αληθώς, συγκίνησιν προκαλούν εις πάντα υγιώς σκεπτόμενον Έλληνα οι λογοι του ηρωικώς δράσαντος κατά τον αγώνα της εθνικής ανεξαρτησίας του 1821, στρατηγού Μακρυγιάννη, οι αναφερόμενοι εις μίαν υψηλήν αρετήν, χαρακτηρίζουσαν τον ένδοξον τρισχιλιετή ιστορικόν βίον της Ελλάδος, εις την αγάπην προς την πατρίδα. Αποτελούν δε εκδήλωσιν των ευγενών αισθημάτων, τα οποία πάσα καρδία δονουμένη υπό εθνικού παλμού τρέφει προς αυτήν, και έκφρασιν του ασβέστου και διαρκούς πόθου προς εξυπηρέτησιν των ιδανικών των συνιστώντων το μεγαλείον της Πατρίδος. Περιέχουν προσέτι οι λόγοι ούτοι μίαν αναμφισβήτητον αλήθειαν, εκ της οποίας προέρχεται και το ιερόν καθήκον και η υποχρέωσις να χρησιμοποιώμεν τας ηθικάς και υλικάς δυνάμεις της Ελλάδος δια την Ελλάδα, εν αυτή πάντοτε ευρισκόμενοι.
Και η γνώμη, την οποίαν είχεν ανέκαθεν η αρχαία σοφία δια την πατρίδα, επαναλαμβάνεται δια του στόματος του συγχρόνου υπερασπιστού της, όταν και ούτος την τοποθετή εις την ανωτέραν θέσιν των τεθέντων ηθικών σκοπών του. Πηγή της αγάπης ταύτης είναι το ανεξάντλητον πάθος του Έλληνος προς αναδημιουργίαν και πρόοδον της πατρίδος – αιτία δε της αφοσιώσεως εις την μητρώαν γην είναι ο ανεκτίμητος θησαυρός του πνεύματος, καθώς και η μαγεία, ήτις ασκείται υπό του περιβάλλοντος και της ωραιότητος της φύσεως, στοιχεία, τα οποία μόνον λαοί, οίτινες ανεδείχθησαν θεμελιωταί και δημιουργοί του πολιτισμού, των επιστημών και της φιλοσοφίας, δύνανται να απολαμβάνουν.
Η Ιστορία του Ελληνισμού, είς διαρκής αγών, μια συνεχής πάλη επιβιώσεως, είναι δημιούργημα του αυτοθυσιαζομένου εις τον βωμόν της πατρίδος λαού, όταν απαιτηθή να διαφυλαχθούν τοιουτοτρόπως τα ιερά εδάφη, από των οποίων διεσπάρη ανά την υφήλιον ο πολιτισμός. Είναι μια ιεροτελεστία αφιερωμένη εις την πατρίδα, ύμνος προς την αγάπην δι’ αυτήν, η οποία προήλθεν εκ της ταυτίσεως υπό του Έλληνος του ατομικού συμφέροντος, προς το γενικόν εθνικόν τοιούτον. Διότι η υπέρμετρος φιλοπατρία εδημιούργησε άτομα ισχυρού φρονήματος, τα οποία ουδέν άλλο εσκέφθησαν ειμί μόνον την εν πολέμω χρησιμοποίησιν των ηθικών και υλικών δυνάμεων προς αντιμετώπισιν του κινδύνου , ίνα τοιουτοτρόπως δυνηθούν κατά την περίοδον της ειρήνης να διαθέσουν ταύτας, ως μέσα του εκπολιτιστικού έργου, το οποίον από των αρχαιοτάτων χρόνων είχον αναλάβει.

Και ο ευρωπέος θέλει τον …αξούριστο πούστη του.
Όχι τίποτε άλλο αλλά ….είναι κακός πουστης και ..άσχημος. Μέχρι και οι δικες μας πουστάρες του έδωσαν δώδεκα. Άντε και του χρόνου να βγάλουν μια… ξυρισμένη. Τελικά, η Ελλάδα με τους Freaky Fortune και τον Riskykidd τερμάτισε στην 20η θέση με 45 βαθμούς. 26 χώρες από όλο τον κόσμο ανέβηκαν στην σκηνή και με τα τραγούδια τους «πάλεψαν» για την νικητήρια θέση. Πολλά εντυπωσιακά εφέ, χορευτικά και εκκεντρικές εμφανίσεις υπήρξαν στην μεγάλη βραδιά του τελικού. Μια από τις 26 χώρες που διαγωνίστηκαν κατάφερε να νικήσει. Αυτή είναι δεν ήταν άλλη από την συμμετοχή που δίχασε τον κόσμο με την αμφιλεγόμενη εμφάνισή της πουστάρας  Ο λόγος για την Αυστρία με την Conchita Wurst. Είχαμε χρόνια να δούμε ανάλογη εμφάνιση από τότε που η άλλη εβραία αδέλφω αλλά ..ξυρισμένη η Ντάνα Ιντερνάτιοναλ εκπροσωπούσε το Ισραήλ. Μια ιδιαίτερη εμφάνιση του χθες αν λάβουμε υπόψη πόσα χρόνια πριν ήταν .

Είπαμε ότι… πρέπει να γράφονται, και να λέγονται όλα ,και όχι …επιλεκτικά

Διαβάζουμε στο αξιόλογο cretanpatriot …

Στις 7 του Μάρτη καταφέραμε κι πείσαμε το κόμμα της Χ.Α. ν’ αποσύρει τον υποψήφιό της χιτλερικό υμνητή αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου. Σήμερα ανακοίνωσε τον έτερο ομογάλακτό του, χανιώτη υποψήφιο ευρωβουλευτή!!! ….

και  δεν βλέπουμε πουθενά καμία μνεία για τον έτερο της παρέας ΒΛΑΜΑΚΗ που είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ΤΩΡΑ με τον ΛΑΟΣ του Καρατζαφερη όπως βλέπετε στην Φώτο. ΓΙΑΤΙ; Λειτούργησε το… πλυντήριο;

Γράφουν λοιπόν… Αυτή είναι μία απ’τις πολλές Φώτο που “έπαιζαν” στα προφίλ τους στα social media (face-book κλπ.) μέχρι που τις απέσυραν μετά τον σχετικό σάλο. “Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε τον Σταύρο Καρεφυλλάκη και τον Στέλιο Βλαμάκη, πρ. υποψήφιους βουλευτές της Χ.Α. στην Κρήτη. Η φωτογραφία έκανε τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας ξεκαρδιστικά σχόλια για την αταλάντευτη προσκόλληση των εικονιζόμενων στα ιδεώδη της «άριας» φυλής, ακόμη και όταν πάνε στην παραλία. Ένα από τα πιο εύστοχα, ήταν το “ξεβράκωτος για την πατρίδα”.

Ο Σύριζα λέει ψέματα, Τσίπρας εναντίον.. Τσίπρα!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έχει και τέτοιες ιδιότητες η μπανάνα!

Φτιάξτο μόνη σου: 4 φυσικές συνταγές με μπανάνα!Kαθηγητής στο CCNY μίλησε σε μια τάξη φυσιολόγων για τις μπανάνες. Είπε ότι η έκφραση…
“going bananas” είναι από τις επιπτώσεις της μπανάνας στον εγκέφαλο. Ποτέ, μη βάλετε τη μπανάνα σας στο ψυγείο!

Μετά την ανάγνωση αυτού του κειμένου, δεν πρόκειται ποτέ ξανά να κοιτάξετε μια μπανάνα με τον ίδιο τρόπο.

Οι μπανάνες περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα – σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη σε συνδυασμό με ίνες. Μια μπανάνα δίνει μια άμεση, διαρκή και ουσιαστική ώθηση ενέργειας.
Η έρευνα έχει αποδείξει ότι δύο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για μια επίπονη 90λεπτη προπόνηση. Δεν αποτελεί έκπληξη που η μπανάνα είναι το νούμερο ένα φρούτο σε κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

Αλλά η ενέργεια δεν είναι ο μόνος τρόπος που μια μπανάνα μπορεί να μας βοηθήσει να κρατιόμαστε σε καλή κατάσταση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να ξεπεραστούν ή αποτραπούν ένας σημαντικός αριθμός ασθενειών και καταστάσεων, καθιστώντας την αναγκαία στην καθημερινή διατροφή μας.
Κατάθλιψη: Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που ανέλαβε η MIND μεταξύ των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη, πολλοί από αυτούς αισθάνονται πολύ καλύτερα αφού φάνε μια μπανάνα. Αυτό συμβαίνει επειδή μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα είδος πρωτεΐνης που το σώμα μετατρέπει σε σεροτονίνη, γνωστή για να σας κάνει να χαλαρώσετε, να βελτιωθεί τη διάθεση σας και γενικά σας κάνει να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι.

PMS (Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο): Ξεχάστε τα χάπια – φάτε μια μπανάνα. Η βιταμίνη B6 που περιέχει ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας.

Την ουσιαστική διάλυση του στρατού προαναγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ - Απών ο Τσίπρας

Την ουσιαστική διάλυση του στρατού προαναγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ - Απών ο ΤσίπραςΤην ουσιαστική διάλυση του Στρατού και την πλήρη απαξίωση της αμυντικής πολιτικής της χώρας προανήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ σε χθεσινή εκδήλωση στην Αθήνα, στην οποία απέφυγε να εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας παρόλο που είχε προαναγγελθεί ότι θα την προλόγιζε. Μέσα από μια παραληρηματική συνθηματολογία εξαγγέλθηκε η κατάλυση κάθε έννοιας πειθαρχίας και ιεραρχίας στις Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ οι διεθνείς οργανισμοί στους οποίους η χώρα είναι ενταγμένη βαφτίζονται «πλέγμα εξαρτήσεων και πιέσεων», κάτι που θεωρείται προοίμιο ανατροπής της θέσης της Ελλάδας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Ο διεθνισμός και η προσαρμογή του στρατεύματος στις κοινωνικές αλλαγές αναφέρθηκαν ως προτεραιότητες του αμυντικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον υπεύθυνο για την εξωτερική και την αμυντική πολιτική Κώστα Ησυχο, ενώ ο βουλευτής Θεοδ. Δρίτσας μίλησε για καθεστώς στεγανών στο στράτευμα και για σχέδιο επιβολής «δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου» με επιτροπές της Βουλής που θα υποκαθιστούν το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, παρεμβαίνοντας σε κάθε μικρή ή μεγάλη απόφαση, ακόμη και σε καθαρά υπηρεσιακά ζητήματα όπως η επιλογή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
Την ίδια στιγμή, έγινε προσπάθεια να δείξει το κόμμα της Αριστεράς ένα προσωπείο συμπάθειας προς το στρατιωτικό προσωπικό. Μίλησαν για την ανάγκη αξιοπρεπούς διαβίωσης των στρατιωτικών και τόνισαν ότι «μπορούν να κάνουν πολλά», δείχνοντας όμως την ανυπαρξία σχεδιασμού μια και τόνισαν ότι η βελτίωση των αμοιβών των στρατιωτικών «είναι θέμα πολιτικής βούλησης και μόνο».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...