Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Ο βραβευμένος φωτογράφος Matthieu Paley διασχίζει ενθουσιασμένος τη μεγαλόνησο, ερευνώντας τις ρίζες της μεσογειακής διατροφής 


Κάτοχος σειράς βραβείων και διακρίσεων ο παγκοσμίου φήμης φωτογράφος Matthieu Paley έχει ξεχωρίσει με θέματα που αφορούν γεωπολιτικά ευαίσθητες και απομονωμένες περιοχές. Μετά από δέκα χρόνια στο Χονγκ Κονγκ, έχει πια εγκατασταθεί στην Τουρκία την οποία και χρησιμοποιεί σαν ορμητήριο για τις αποστολές του σε κάθε άκρη του πλανήτη.   Είναι εκλεκτός συνεργάτης των περιοδικών Geo, Newsweek, Time, Discovery, Vanity Fair και Figaro, αλλά και του National Geogrpahic για λογαριασμό του οποίου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.   


Το ευλογημένο τοπίο. Eλαιώνες, φυτείες φάβας και φιδωτοί δρόμοι. Είναι η πρώτη μου μέρα στην Κρήτη για να εξερευνήσω την πολύχρωμη και γευστική μεσογειακή διατροφή. Μόλις ξεκίνησε το πέμπτο μέρος της αποστολής μου για το National Geographic που αναζητά τις ρίζες της διατροφής και το πώς εξελιχθήκαμε από αυτό που τρώμε. 

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ: ΠΟΙΟΝ ΕΛΕΓΕ ΚΟΥΝΙΣΤΗ ΓΑΛΙΑΝΤΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ;;;

Κορυφαίο το παρατσούκλι του Σαμαρά για να είμαστε ειλικρινείς…

ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ! Μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας

Ο πληθυσμός της Ελλάδας από 11,062 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2013 μειώθηκε στα 10,992 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη  δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, τον τελευταίο χρόνο οι γεννήσεις στη χώρα μας ανήλθαν σε 94.100, οι θάνατοι σε 112.100, δηλαδή η “καθαρή” μείωση του πληθυσμού ήταν 17.900, ενώ και η μετανάστευση προς την Ελλάδα μειώθηκε κατά 52.000 πολίτες.
Παράλληλα, η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία και τη Γερμανία εμφανίζουν από τα πιο χαμηλά ποσοστά σε γεννήσεις στους “28″ (από 8,5%ο) με πρώτη τη Ρουμανία (8,8%ο) ενώ τα υψηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Ιρλανδία (15%ο) και η Γαλλία (12,3%ο.)
Στην ΕΕ τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων παρατηρούνται στη Βουλγαρία (14,4%ο) και τη Λετονία (14,3%ο) και τα χαμηλότερα στην Κύπρο (6,%) και την Ιρλανδία (6,5%ο)
O πληθυσμός της ΕΕ από 505, 6 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2013 αυξήθηκε στα 507,4 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2014 καθώς οι γεννήσεις ανήλθαν σε 5.075.000 και θάνατοι σε 4.999.200 ενώ η μετανάστευση αυξήθηκε κατά 653.100 πολίτες.

Στον αέρα και τα υπόλοιπα βίντεο με τον Μπαλτάκο και βουλευτές της συγκυβέρνησης

Ο Κασιδιάρης μετά την προφυλάκιση του θα βγάλει όλα τα βίντεο στη 

δημοσιότητα. Μόνο τα βίντεο με τον Μπαλτάκο θα βγουν;;

ΙΡΑΚ: Ύστερα από συνεχείς βιασμούς χριστιανών γυναικών από μουσουλμάνους, 600 χριστιανοί παίρνουν τα όπλα για να αντισταθούν στους τζιχαντιστές


Μετά από απανωτούς βιασμούς χριστιανών γυναικών στο Ιράκ, 600 Χριστιανοί στο Ιράκ έχουν τώρα πάρει τα όπλα για να κάνουν μια τελευταία αντίσταση εναντίον των μουσουλμάνων τζιχαντιστών, μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, στα σύνορα του χριστιανικού οικισμού στις παρυφές της Bartella της Μοσούλης.
 

Αυτοί οι 600 χριστιανοί, έχουν διοικητή τον λοχαγό Firaz Jacob, χριστιανό πολεμιστή που έχει δηλώνει με ζήλο:

«Στέκομαι εδώ περιμένοντας το πεπρωμένο μου ... Θα μείνουμε εδώ ό,τι και να γίνει ... Παρ’ όλες αυτές τις ένοπλες ομάδων που έχουμε δει, εμείς θα παραμείνουμε. Αγαπάμε τον χριστιανικό τρόπο ζωής μας, αγαπάμε τις εκκλησίες μας και την κοινότητά μας».

Η Bartella υποτίθεται ότι έπρεπε να προστατεύεται από την ιρακινή κυβέρνηση, αλλά οι κυβερνητικοί στρατιώτες έφυγαν μπροστά στην ISIS, αφήνοντας τους Χριστιανούς να σηκώσουν το σταυρό και να ξεκινήσουν μια σταυροφορία για να κρατήσουν τους τζιχαντιστές μακριά από τα εδάφη τους.
Σύμφωνα με μια έκθεση:

Οι στρατιώτες της ιρακινής κυβέρνησης που επρόκειτο να προστατεύσουν αυτή την περιοχή το έβαλαν στα πόδια μπροστά στους ισλαμιστές εξτρεμιστές. Τώρα, είναι ο Bartella με τους 600 ελαφρά οπλισμένους χριστιανούς πολιτοφύλακες που προστατεύουν την περιοχή.

Παρακάτω ένα βίντεο που δείχνει την χριστιανική πολιτοφυλακή:

Το απίστευτο σκεπτικό της προφυλάκισης Κασιδιάρη - Έβαλαν φυλακή βουλευτή λόγω του... χαρακτήρα του! Για δικαστικό έγκλημα κάνει λόγο ο συνήγορός του!


Αναδημοσιεύουμε από το έγκυρο Defencenet.gr το πρωτοφανές σκεπτικό Ντογιάκου και των εγκάθετων ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου για την παράνομη προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο "βίαιος" χαρακτήρας του αλλά και το ότι φέρεται να είχε μετατρέψει τα δύο κυνηγετικά όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του σε ... πυροβόλα (δηλαδή ... κανόνια!), αποτελούν σύμφωνα με...

πληροφορίες τους δυο βασικούς «πυλώνες» του 24σελιδου σκεπτικού ανακριτριών και εισαγγελέα βάση του οποίου ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε - μετά την απολογία του για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής – την άγουσα για τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Καθ' όλη τη διάρκεια της απολογίας του Ηλ. Κασιδιάρη είχαν ληφθεί ισχυρά αστυνομικά μέτρα, ενώ ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο μόλις έγινε γνωστή η απόφαση περί προφυλάκισης του, φώναζαν συνθήματα κατά της δικαιοσύνης, της κυβέρνησης και των δημοσιογράφων. «Αλήτες, ρουφιάνοι παραδικαστικοί δεν θα λυγίσετε εσείς τη Χρυσή Αυγή» ήταν ένα από αυτά. Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποχώρησε από το Εφετείο με περιπολικό και οδηγήθηκε στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου κρατούνται και τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ανακρίτριες κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου και ο εισαγγελέας, Ισίδωρος Ντογιάκος αναφέρουν ότι τα δυο όπλα τα οποία είχε στην κατοχή του ο Ηλ. Κασιδιάρης δεν ήταν κυνηγετικά αλλά ... είχαν μετατραπεί σε... πυροβόλα! Τώρα, τι θα πει αυτό ο Θεός κι η ψυχή τους. Δεδομένου ότι τα κυνηγετικά είναι πυροβόλα! Εκτός και αν εννοεί ότι τα έκανε πυροβόλα!

Επικαλούμενοι δε το «βίαιο χαρακτήρα» του Ηλία Κασιδιάρη, οι δικαστικοί λειτουργοί πιθανολογούν ότι αν μείνει εκτός φυλακής μπορεί να διαπράξει και νέα αδικήματα. Ακόμη για την προφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής «μέτρησαν» και οι δεκάδες φωτογραφίες του με όπλα που υπάρχουν στη δικογραφία αλλά και βίαια περιστατικά στα οποία συμμετείχε με πλέον χαρακτηριστική αυτή στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλη.

Μάλιστα, από το σκεπτικό της προφυλάκισης φέρεται να προκύπτει ότι ο Η. Κασιδιάρης είχε ρόλο εκπαιδευτή στην «εγκληματική οργάνωση» . Εν τω μεταξύ, δικαστικές πηγές με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν από την υπεράσπισης του Η. Κασιδιάρη αναφορικά για τον εισαγγελέα Ισ. Ντογιάκο, (ότι δεν υπέβαλε ερωτήσεις και ότι είχε προαποφασίσει για την προφυλάκιση) διευκρίνιζαν ότι ο εισαγγελέας εκ του νόμου δεν έχει υποχρέωση να υποβάλλει ερωτήσεις στον κατηγορούμενο.

Τι αναφέρει στο υπόμνημα

Τα φεουδαρχικά κατάλοιπα – ναυάγια, πουλούν και το.. ναυάγιο.
Η μεταβίβαση μιας μεγάλης έκτασης 15 χιλιάδων στρεμμάτων, στα ορεινά της Ζακύνθου, από τους απογόνους μια παλιάς ζακυνθινής οικογένειας, σε μια εταιρεία η οποία φέρεται να σχετίζεται με τις αγοραπωλησίες του Εμίρη του Κατάρ έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο νησί.
Η έκταση αυτή φέρεται να περιβάλλει την περίφημη ακτή του Ναυαγίου η οποία αποτελεί το πιο διάσημο γεωγραφικό σημείο της Ζακύνθου και για την οποία εμφανίζεται να διατηρεί ιδιοκτησιακούς τίτλους η εκκλησία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ζακύνθου έχει κατατεθεί συμβόλαιο αξίας 9 εκ. ευρώ και ποσό 400 χιλιάδων ευρώ ως προκαταβολή για το φόρο μεταβίβασης. Το ακίνητο όμως αυτό η εφορία φέρεται να το κοστολογεί με υπερδιπλάσια αξία.

ΔΑΝΙΑ: Κανένας επίσημος δεν θέλει να πάει στα εγκαίνια του μεγάλου τζαμιού στην ΚοπεγχάγηΠολιτικοί και βασιλικοί προσκεκλημένοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να δώσουν το παρών στα εγκαίνια του μεγάλου τεμένους στην Κοπεγχάγη.

Το Ισλαμικό Συμβούλιο της Δανίας, το οποίο βρίσκεται πίσω από το τέμενος; υποστήριξε ότι η έλλειψη της υποστήριξης θα μπορούσε να επιδεινώσει την πολιτική «ενσωμάτωσης» (των μουσουλμάνων) στη Δανία.

Όταν το μεγαλύτερο τζαμί της Δανίας θα ανοίξει επίσημα τις πόρτες του την Πέμπτη στην περιοχή Nordvest της Κοπεγχάγης, ελάχιστοι εξέχοντες προσκεκλημένοι θα είναι παρόντες για να λάβουν μέρος στους εορτασμούς.

Ο Βασιλικός Οίκος, οι Υπουργοί της χώρας και οι περισσότεροι από τους επτά αντιδημάρχους της Κοπεγχάγης-όλοι-έχουν προσκληθεί, δεν θα παρευρεθούν, παρά μόνο ο αντιδήμαρχος της πόλης για τα κοινωνικά ζητήματα, Jesper Christensen, συμφώνησε να εμφανιστεί, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμόPDR.

Ζήτα, Πίστεψε, Νιώσε και θα σου δοθεί

Ζήτα, πίστεψε, νιώσε και θα σου δοθεί
Πολλοί άνθρωποι χτίζουν συνειδητά ή ασυνείδητα ένα ψηλό τείχος γύρω τους αποτρέποντας έτσι να φθάσουν σ’ αυτούς θεία δώρα αυτά που άλλοι αποκαλούν θαύματα. Ένας λόγος που συναντάται σε μεγάλο ποσοστό έχει την ρίζα του στην απουσία θαυμάτων απ’ την ζωή τους. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι δεν ήταν πάντα σκεπτικιστές αλλά η ζωή τους έκανε αφού παρά την αισιοδοξία και την αληθινή πίστη τους δεν κατάφεραν ποτέ να δούνε τις επιθυμίες τους να γίνονται πραγματικότητα.
Θέλω στο σημείο αυτό πριν προχωρήσω στο κύριο μέρος της ανάλυσης να κάνω μια παρένθεση που θεωρώ πολύ σημαντική για την κατανόηση του συμπαντικού νόμου της έλξης.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων παρόλο που πιστεύει στην μεταθανάτια ζωή δεν δείχνει να κατανοεί τι σημαίνει αυτό και πως πραγματικά εξελίσσεται. Η δε έννοια της μετενσάρκωσης τους είναι από άγνωστη έως ανύπαρκτη. Όμως είναι πολύ απλό να εξηγήσει κανείς τόσο το γεγονός ότι κάθε μας επιθυμία αργά ή γρήγορα υλοποιείται όσο και το γεγονός ότι όλα εδώ πληρώνονται.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...