Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΟΥΤΙΝ: “ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΛΥΣΩ”-ΕΒΓΑΛΕ ΝΥΧΙΑ Η “ΠΟΛΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ”-ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΝΟΥΛΕΣ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε- “ΦΟΥΝΤΑΡΕΙ” ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ-ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ-ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΧΑΣΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

poutin

Κάποιοι υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο. Και ο ξενοδόχος, μάλλον έχει εξασφαλίσει άλλα ερείσματα για να κάνει κουμάντο στο “μαγαζί” του. Στην προκειμένη περίπτωση, “μαγαζάτορας” και αφεντικό είναι ο Πούτιν και πελάτες οι εξαρτημένες από την Ρωσική οικονομία χώρες της Ε.Ε, η οποία από το χειμώνα επιχείρησε μέσω της πολιτικής της Μέρκελ να μπλοκάρει από διπλωματικές αποστολές μέχρι προϊόντα ρωσικής προέλευσης. Τα αποτελέσματα και οι τελευταίες “εχθροπραξίες” δείχνουν άλλα: Ότι στις παραγωγικές αγροτικές και τουριστικές χώρες της Ε.Ε θα ασκηθεί σκληρή απομονωτική πολιτική με οικτρά και πολύ πιθανόν τραγικά οικονομικά αποτελέσματα, ειδικά όταν μιλάμε για χώρες όπως η Ελλάδα. Κάτι που σημαίνει νέα μέτρα και νέα οικονομικά ισοσταθμίσματα για την χασούρα . Όπερ σημαίνει , καράβι που βυθίζεται σε νέα οικτρή ύφεση.
Διάταγμα μέσω του οποίου θα υπάρξει απαγόρευση ή περιορισμός στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, υπέγραψε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Κρεμλίνου.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το Reuters, ο κ. Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνησή να στοιχειοθετήσει έναν κατάλογο προϊόντων των οποίων οι εισαγωγές θα απαγορευτούν, ενώ η απαγόρευση θα διαρκέσει ένα έτος.
—Η Μόσχα σκέπτεται να υποχρεώσει τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες να πετούν γύρω από τη Ρωσία», όπως επισημαίνει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος euractiv.com σε σημερινό δημοσίευμα του. Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απείλησε χθες να προχωρήσει σε αντίποινα για την αναστολή των πτήσεων μιας θυγατρικής εταιρείας της εθνικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot λόγω των κυρώσεων της ΕΕ. Σύμφωνα με ρεπορταζ ξένων πρακτορείων, η χαμηλού κόστους εταιρεία Dobrolyot, θυγατρική της Aeroflot, ανέστειλε όλες τις πτήσεις της την περασμένη εβδομάδα μετά τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι εκτελεί πτήσεις προς την Κριμαία. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η εφημερίδα Vedomosti ανέφερε ότι η Ρωσία μπορεί να περιορίσει ή να απαγορεύσει στις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες να εκτελούν πτήσεις πάνω από τη Σιβηρία στις ασιατικές διαδρομές, μια κίνηση που θα μπορούσε αυξήσει κατά πολύ το κόστος για τους ευρωπαίους μεταφορείς κάνοντας τις πτήσεις να διαρκούν περισσότερο και να απαιτούν περισσότερα καύσιμα. Στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, οι περισσότερες δυτικές αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούσαν να πετούν μέσα στο ρωσικό εναέριο χώρο στις διαδρομές προς την Ασία, και αντ’ αυτού έπρεπε να πετούν μέσω του Κόλπου ή του αεροδρομίου των ΗΠΑ Άνκορατζ στην Αλάσκα.

Οπλοκατοχή και οικιακό άσυλο: Ένα θέμα ταμπού

Εγκλήματα όλων των ειδών είχαμε πάντα. Ληστείες, δολοφονίες, κλοπές, “τσαντάκιδες” κτλ. Τα τελευταία χρόνια όμως υπάρχει μια καινούργια μορφή εγκλήματος, οι ένοπλες εισβολές σε οικίες και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις με πολεμικά τυφέκια. Τα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετά. Όπως είναι αρκετά και αυτά που δεν έχουν ακουστεί. Το όλο πρόβλημα φέρνει στο προσκήνιο μια συζήτηση που κάποτε πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει στα σοβαρά και στην Ελλάδα: το ζήτημα της οπλοκατοχής και του οικιακού ασύλου.Του Παναγιώτη Α. Καράμπελα* - 16/05/2014Το όλο θέμα έχει δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά τις γενικές αρχές που αφορούν το ζήτημα. Έχει θα λέγαμε συνταγματικές προεκτάσεις. Το δεύτερο σκέλος είναι πιο τεχνικό/νομικό, με την ουσία του όμως να πηγάζει από το πρώτο. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.
Η ανθρώπινη ελευθερία και το δικαίωμα στην περιουσία, θεωρούνται στο δυτικό πολιτισμό ως ίσως τα σημαντικότερα αγαθά. Αξίες για τις οποίες έχουν χυθεί ποταμοί αίματος, έχουν διανυθεί εκατομμύρια χιλιομέτρων σε πορείες, έχουν γίνει δεκάδες χιλιάδες ώρες συζητήσεων και έχουν γραφτεί άπειρα κείμενα, μελέτες, βιβλία αλλά εν τέλει και νόμοι για την κατοχύρωσή τους. Είναι όμως επαρκή αυτά; Φτάσαμε στο σημείο που θέλαμε; Ο άνθρωπος από τότε που εμφανίστηκε στο πλανήτη προσπαθούσε να διαφυλάξει ακριβώς αυτές τις αξίες με κάθε μέσο. Ο τρόπος που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιος για να του τα αφαιρέσει ήταν συνήθως ο ίδιος: η βία. Έτσι μοιραία, τα μέσα που αναγκαζόταν ο εκάστοτε αμυνόμενος να χρησιμοποιήσει ήταν τα ίδια ή ανάλογα με τα μέσα που χρησιμοποιούσε ο επιτιθέμενος. Κι αυτά δεν ήταν άλλα από τα ίδια μέσα που χρησιμοποιούσε για να κυνηγήσει και να τραφεί: τα όπλα.Με την πρόοδο των κοινωνιών αυτό το μοτίβο δεν άλλαξε και πολύ. Οι κυριότερες αλλαγές εντοπίζονται στα μέσα αυτά καθ' αυτά με τα οποία προσπαθούσε η κάθε πλευρά να επιτύχει το σκοπό της. Οι τεχνολογικές εξελίξεις απλώς άλλαζαν και τα όπλα. Όσο κι αν προόδευσε ο άνθρωπος τίποτα δεν επηρέαζε ιδιαιτέρως την πραγματικότητα αυτή σε κάθε γωνιά του κόσμου. Η μόνες περιπτώσεις που επεβάλλετο αφοπλισμός σε μια κοινωνία ήταν όταν υπήρχαν τυραννικά καθεστώτα τα οποία προφανώς δεν επιθυμούσαν την ύπαρξη οπλισμένων πολιτών οι οποίοι δυνητικά θα μπορούσαν να απειλήσουν την εξουσία τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο πολίτης δεν νοήτω να είναι άοπλος. Στην Ελλάδα δε, η ίδια η λέξη “πολίτης” δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από τον αναγραμματισμό της λέξεως “οπλίτης”, καταδεικνύοντας πέραν πάσης αμφιβολίας την άρρηκτη διασύνδεση των δύο αυτών ιδιοτήτων του κάθε μέλους της κοινωνίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...