Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Μήπως είναι όλα μπροστά στα μάτια μας ;

.

Εδώ είναι «μίσος» και «ρατσισμός». Στο Ισραήλ είναι «δημοκρατία» και «επιβίωση»

Οι πρόσφατες διαδηλώσεις στο Ισραήλ εναντίον του γάμου μιας Εβραίας και ενός Άραβα μουσουλμάνου, αποδεικνύουν την υποκρισία όσων (Εβραίων και μη) σε καθημερινή βάση προπαγανδίζουν υπέρ της «πολυμορφίας» και υπέρ της μάχης κατά του «ρατσισμού» (αλλά μόνο στην Λευκή Ευρώπη) και ότι τελικά, μάλλον δεν συμβαίνει αυτό που συνήθως γράφουν βιβλία σχετικά με την ιστορία του αντισημιτισμού. Εκεί συνήθως ισχυρίζονται ότι η άποψη ότι οι Εβραίοι αποτελούν μια γενετικά ξεχωριστή ομάδα ("racialising") είναι ένας «αντισημιτικός μύθος». Επιμένουν ότι η εβραϊκότητα είναι απλά μια θρησκευτική πίστη και οποιαδήποτε αντίθεση άποψη είναι μια έκφραση «ρατσιστικού μίσους». Οι πρόσφατες αυτές διαμαρτυρίες, όμως αποδεικνύουν αυτή την εμμονή με την διατήρηση της γενετικής καθαρότητάς τους. Σημείωση: Αυτή η Εβραία έχει ασπαστεί το Ισλάμ, (προκαλώντας τον θυμό του πατέρα της, ο οποίος για τον γαμπρό του είπε: «Τοπρόβλημά μου με αυτόν είναι ότι είναι ένας Άραβας»). Έτσι, αν ο Ιουδαϊσμός είναι απλά μια θρησκευτική πίστη, τότε αυτή η γυναίκα δεν είναι πλέον Εβραία. Ώστε λοιπόν, αυτή η αντίληψη ότι οι Εβραίοι διακρίνονται γενετικά, δεν είναι μια αντισημιτική εφεύρεση. Ακόμη και διαβάζοντας, ως επί το πλείστον, λογικές εβραϊκές εφημερίδες και περιοδικά, όπως το Forward και η JewishChronicle, θα συναντήσετε αυστηρές προειδοποιήσεις ενάντια στο γάμο με μη Εβραίους και τον κίνδυνο της «αφομοίωσης».

Όπως διαβάσαμε και σε κάποια ελληνικά sites, περισσότεροι από 200 «ακροδεξιοί» διαδηλωτές φωνάζοντας «θάνατος στους Άραβες», επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα όπου γινόταν ο γάμος, αλλά απωθήθηκαν από αρκετές δεκάδες αστυνομικούς. Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους ήταν νεαροί άνδρες που φορούσαν μαύρα πουκάμισα, κατήγγειλαν την νύφη Μαράλ Μάλκα 23 ετών, η οποία γεννήθηκε εβραία και προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ πριν από το γάμο της με τον 26χρονο Μαχμούντ Μανσούρ, ως «προδότρια του εβραϊκού κράτους», ενώ φώναζαν συνθήματα, όπως «θάνατος στους Άραβες» και «είθε το χωριό σου να καεί». Λίγες δεκάδες ισραηλινοί αριστεροί πραγματοποίησαν αντι-διαδήλωση γύρω από το ξενοδοχείο κρατώντας λουλούδια και μπαλόνια. Ο δικηγόρος του ζευγαριού, δεν κατάφερε να κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα και να απαγορευτεί η διαδήλωση. Το δικαστήριο απλώς δέχτηκε να υπάρξει αστυνομική παρουσία και να κρατηθούν οι διαδηλωτές 200 μέτρα μακριά από την αίθουσα που γινόταν ο γάμος στο προάστιο Ρισόν Λεζιόν του Τελ Αβίβ.

(Χαρακτηριστικό είναι ότι η διαδήλωση θεωρήθηκε νόμιμη, παρόλο που ήταν γνωστές οι προθέσεις και τα συνθήματα των «ακροδεξιών» διαδηλωτών. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα έχει κριθεί «παράνομη», διανομή τροφίμων, ως «ρατσιστική». Φυσικά, καμία δυτική κυβέρνηση δεν θα άφηνε διαδηλωτές που αντιτάσσονται στους μικτούς γάμους, να φωνάζουν - έστω και στην... αβυσσαλέα απόσταση των 200 μέτρων -  συνθήματα όπως «Θάνατος στους μαύρους» ή «στους Αλβανούς» κλπ).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...