Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΦΕΥΡΟΥΝ ΕΝΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ? ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ .......

Ο Ηφαιστίων ( 356 π.Χ – 325 π.Χ.) ήταν γιος του Αμύντορα, παιδικός φίλος, αξιωματικός και συνοδοιπόρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου  , γιατί να τον έθαβαν σε βασιλικό τάφο ?? 


Παραθέτουμε το άρθρο.


Ο Ηφαιστίωνας ο "ένοικος" του τάφου της Αμφίπολης;
Στοιχεία που να οδηγούν στην εκτίμηση ότι ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει στον Ηφαιστίωνα παρουσίασε σε εισήγηση του ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου,  Θεόδωρος Μαυρογιάννης με θέμα «Ο τύμβος της Αμφιπόλεως: έλεγχος των γεγονότων και των πηγών της περιόδου 324-294 π.Χ.».
Η διάλεξη είχε ως στόχο να φωτίσει πτυχές των ανασκαφών, «πάντα με το δέοντα σεβασμό στις ανασκαφικές εργασίες που επιτελούνται από την αρχαιολόγο της 28ης Εφορείας Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη και την ομάδα της», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής. Στα ερωτήματα που τέθηκαν σε ποιον ανήκει το υπερμεγέθες επιτάφιο μνημείο, πότε και από ποιον οικοδομήθηκε, ο κ. Μαυρογιάννης υποστήριξε, μέσα από την οπτική γωνία της Ιστορίας των Ελληνιστικών Χρόνων, ότι ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη, είναι μακεδονικός τάφος και οικοδομήθηκε περί το 325 π.Χ.  κατά παραγγελία του Αλεξάνδρου για τον Ηφαιστίωνα. Σημείωσε ότι η διαφορετικότητα ιστορίας και αρχαιολογίας είναι αυτή που καθιστά δύσκολη την απάντηση στα κρίσιμα ερωτήματα που τίθενται για τον Τύμβο.

Μία χώρα νεκρο-ζώντανων θαυμάζει έναν τάφο!


Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος 

Οι ανασκαφές στην Αμφίπολη συνεχίζονται. Κάθε μέρα και κάτι νέο βγαίνει στο φως. Κάθε μέρα και μία νέα φήμη, μία νέα υπόθεση συζητιέται, για το ποιος, ποια ή ποιοι μπορεί να είναι θαμμένοι στον επιβλητικό τάφο.

Βέβαια, όλοι παραβλέπουμε πως η συγκεκριμένη ανασκαφή είναι υπό την ευθύνη αρχαιολόγων, επιστημόνων δηλαδή, οι οποίοι ακολουθούν μεθόδους και εργάζονται με βάση δεδομένα και όχι φαντασιώσεις. Και αυτοί οι επιστήμονες, θα ανακοινώσουν τα επιστημονικά αποτελέσματα της ανασκαφής, όταν ολοκληρώσουν το μεγαλύτερο μέρος της επίπονης και ιδιαίτερα λεπτής εργασίας τους. Οπότε, κανενός (αξίζει να τονιστεί το «κανενός») η άποψη, η θεωρία ή η φαντασίωση δεν μπορεί να λαμβάνεται υπόψη ως σοβαρό δεδομένο ή ως αποτέλεσμα, αφού κινείται στα πλαίσια της ονείρωξης έως της σκοπιμότητας…

Μέσα από αυτή την ανασκαφή, αν καταλάβαμε καλά, την Ελλάδα δεν την απασχολεί τίποτε άλλο, παρά ο τάφος της Αμφίπολης και οι νεκροί του…!
Κανένας δεν ασχολείται με τον τάφο στον οποίο ρίχνουν ολόκληρη τη χώρα, οι κυβερνήτες της.

Δέκα αλήθειες που πονάνε για τις ανθρώπινες σχέσεις

“Σ’ αγαπώ μη γνωρίζοντας πώς, από πού και πότε,
σ’ αγαπώ στα ίσια δίχως πρόβλημα ή περηφάνια:
σ’ αγαπώ έτσι γιατί δεν ξέρω μ’ άλλον τρόπο…” – Πάμπλο Νερούδα
Τον τελευταίο καιρό μ΄απασχολεί πολύ το θέμα των σχέσεων. Βλέπω ολοένα και πιο συχνά γύρω μου τους ανθρώπους να κλείνονται ερμητικά στο μικρόκοσμό τους, τη ίδια στιγμή που λαχταρούν να εισπράξουν ενδιαφέρον και νοιάξιμο. Σαν να θέλουν να κερδίσουν την πιο όμορφη φιλική, ερωτική ή συναδελφική σχέση χωρίς όμως να χάσουν τίποτα από τη βολή τους, χωρίς να παραχωρήσουν χιλιοστό από το ζωτικό τους χώρο, χωρίς να επιτρέπουν ούτε μια ρωγμή στο προσωπείο που διάλεξαν να τους αντιπροσωπεύει στον έξω κόσμο.
Κάποτε αυτό θα με πλήγωνε, τώρα πια αρχίζω να αποδέχομαι πως οι αληθινές σχέσεις – αυτές που για χάρη τους βάζεις το χέρι σου στη φωτιά – είναι λιγοστές. Κατέγραψα εδώ ό,τι έχω προσωπικά αντιληφθεί για το θέμα των σχέσεων, προσπαθώντας να ξεκαθαρίσω τις προτεραιότητές μου και να βεβαιωθώ πως αφήνω χώρο στις σχέσεις που αξίζουν να εξελιχθούν και ν΄ανθίσουν:
Artist: Ιtsaworkofart
1. Κάποιες σχέσεις είναι ευλογία ενώ κάποιες είναι μαθήματα ζωής. Οι άνθρωποι που περνούν από τη ζωή σου άλλοτε σε στηρίζουν, άλλοτε σε δοκιμάζουν, άλλοτε σε χρησιμοποιούν και άλλοτε σε ωθούν να βγάλεις τον καλύτερο (ή χειρότερο εαυτό σου). Ολ΄αυτά είναι πολύτιμες εμπειρίες που σε ωριμάζουν και σ’ αναγκάζουν να πάρεις θέση για το τι λογής σχέσεις θέλεις τελικά να έχεις στη ζωή σου.
2. Οταν η ζωή σού φέρνει αλλαγές – ακόμα και προς το καλύτερο – κάποιοι άνθρωποι απομακρύνονται από κοντά σου. Ισως γιατί η προηγούμενη φάση σου τούς πήγαινε περισσότερο, ίσως γιατί ο νέος τρόπος ζωής σου δεν τους ταιριάζει πια, ίσως γιατί πατιούνται κουμπιά που πονάνε…, πάντως είναι κάτι που συμβαίνει και χρειάζεται να το αποδεχτείς, όσο δυσάρεστο κι αν είναι.
3. Οταν είσαι σε δύσκολη θέση και νιώθεις την ανάγκη για υποστήριξη, ποιος παραμένει δίπλα σου; Ποιος αφιερώνει χρόνο και ενέργεια για σένα; Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι αληθινοί σου φίλοι. Μαζί στη χαρά και στη λύπη, στα εύκολα και στα δύσκολα.

Ανθρωποι που δεν ξεχναμε ποτε!

Στη ζωή γνωρίζουμε κάθε λογής ανθρώπους. Άλλους που έρχονται και μένουν και άλλους που φεύγουν και παίρνουν και ένα κομμάτι μας μαζί.
Από όλους τους ανθρώπους που γνωρίζουμε, δεν ξεχνάμε ποτέ τους ανθρώπους που μας στήριξαν σε δύσκολες περιόδους. Αυτούς που μας κράτησαν το χέρι και μας βοήθησαν να τα καταφέρουμε είτε με τα λόγια τους είτε με την απλή σιωπηλή παρουσία τους. …
Σε δύσκολες στιγμές μόνο και μόνο το ότι κάποιος στέκεται απλά δίπλα σου  κι ακόμη κι αν δε σου μιλάει ξέρεις ότι βιώνει τον ίδιο πόνο με σένα. Σε ανέχονται όταν κλαις, όταν έχεις τα νεύρα σου, όταν είσαι απότομος και γενικά όταν δεν δείχνεις και τον καλύτερό σου εαυτό. Είναι στο πλάι σου, πράγμα που σημαίνει ότι σ’ αγαπάνε πραγματικά, ο καθένας με το δικό του τρόπο, ερωτικά , φιλικά, αδελφικά κλπ. Αυτοί οι άνθρωποι που σε στηρίζουν και είναι δίπλα σου χωρίς προσωπικό συμφέρον αξίζει να είναι στη ζωή σου και να τους θυμάσαι πιο γλυκά απ’ όλους.Σε αντίθεση με τους παραπάνω, υπάρχουν κι εκείνοι που στα δύσκολά μας την έκαναν! Καμιά φορά τα άτομα αυτά, είναι υπέρ άνω πάσης υποψίας. Δεν θα φανταζόμασταν ποτέ ότι ο “τότε” φίλος μας δε θα ήταν στο πλευρό μας σε μια δύσκολη στιγμή, ενώ εμείς ήμασταν εκεί γι’ αυτόν. Αυτές όπως φαίνεται είναι ευκαιριακές και συμφεροντολογικές σχέσεις που απλά πήραν χρόνο από τη ζωή μας και μας δίδαξαν ένα μεγάλο μάθημα. Είναι πολύ μεγάλη η  απογοήτευση όταν κάποιος που ήθελες να έχεις στο πλάι σου ήταν άφαντος. Αλλά έτσι είναι, στα εύκολα όλοι καλοί είναι!
Τέλος, η σημαντικότερη κατηγορία που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι αυτοί που μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση. Αυτοί που μας πόνεσαν και πήραν το χαμόγελο από τα χείλη μας. Αλήθεια, εμείς πώς το επιτρέψαμε αυτό? Δυστυχώς, πολλές φορές είναι αναπόφευκτο. Η προδοσία, το ψέμα, τα άσχημα λόγια από ανθρώπους που αγαπήσαμε, μας έκλεψαν τη χαρά και το χαμόγελο και μας γέμισαν θλίψη. Κι αυτοί με τη σειρά τους, μας δίνουν ένα μάθημα. Πώς είναι να σε χαντακώνουν και να μην τους ξαναεμπιστεύεσαι.
Επειδή, λοιπόν, όλα αυτά είναι μες στη ζωή, από αυτά τα παθήματα παίρνουμε μαθήματα. Αποκτάμε εμπειρίες και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας. Κρατάμε κοντά μας αυτούς που πραγματικά αξίζουν και δε χαραμιζόμαστε για κανέναν που δεν το αξίζει!

O Τάφος είναι ανέγγιχτος…και δεν θέλουν να βγει στο φως το περιεχόμενο του

antiochus-iv-epiphanes
Αντίοχος ο Επιφανής, απόγονος του Σέλευκου, στρατηγού του Μ.Αλεξάνδρου, νικήτής των Μακαβαίων και αποθεμελιωτής του Ναού του ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ. Αυτήν την επέτειο γιορτάζουν με το Χάνουκα….λέτε να χαρούν με ότι έχει σχέση με την Μακεδονία; Ο φίλος τους ο Αντώνης, τι πιστεύετε ότι έχει κατά νου;;; Πάρτε παράδειγμα απο την όαση Σίβα.

O Τάφος είναι ανέγγιχτος…δεν θέλουν να βγει στο φως το περιεχόμενο του
Απο την αρχή έχουμε διατυπώσει την άποψη ότι:
1. Το περιεχόμενο του τύμβου της Αμφίπολης ενοχλεί το εξουσιαστικό κατεστημένο, για αυτό και ο Πρωθυπουργός έσπευσε εκεί, ώστε να ενημερώσει στην συνέχεια τα γνωστά αφεντικά του.

Αρχαίοι Εξωγήινοι ~ Μυστηριώδεις κατασκευές (Ντοκιμαντέρ)

.
Αρχαίοι Εξωγήινοι ~ Μυστηριώδεις κατασκευές (Ντοκιμαντέρ)
Σε όλον τον κόσμο υπάρχουνε αρχαίες μεγαγαλιθικές κατασκευές που προκαλούν αμηχανία στους αρχαιολόγους. Πώς ήταν δυνατόν να δημιουργηθούν με τα πρωτόγονα εργαλεία που μας λέει η συμβατική αρχαιολογία ότι διέθεταν;
- Αποτελούσαν οι Πέτρες του Καρνάκ οδηγό για τον αρχαίο εξωγήινο (θεό) Απόλλωνα στη διαδρομή για την Υπερβορεία;
-Γιατί έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος το ναό του Δία στην Ηλιούπολη, πάνω από το ιερό του Βάαλ;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...