Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΟΚ!!!ΑΜΦΙΠΟΛΗ!!!Ο ΤΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΗΓΕΤΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!!!ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ JAMES ROMM!!!

Ο αμερικανικός διαδικτυακός τόπος «Τhe Daily Beast», φιλοξενεί άρθρο
 του καθηγητή κλασικών σπουδών στο Bard College, James Romm,
 ο οποίος παράλληλα είναι ο συγγραφέας του βιβλίο βιβλίου 
«Το φάντασμα του θρόνου: Ο θάνατος του Μ. Αλεξάνδρου και ο πόλεμος 
για το στέμμα και την αυτοκρατορία».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «για τους αρχαιολόγους σε όλο τον κόσμο
 η ανακάλυψη του τάφου του μεγάλου στρατηλάτη ήταν και παραμένει να είναι
 η βασική αιτία για να χάσουν τον ύπνο τους.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ O ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΧΡΕΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕΟ ΟΗΕ δικαίωσε την Αργεντινή για την μονομερή αναδιάρθρωση
 χρέους και η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία!
Την ίδια στιγμή που ο ΟΗΕ δικαίωσε την Αργεντινή για την 
αναδιάρθρωση του χρέους της και την μη πληρωμή των
 απίστευτων τοκοχρεωλυσίων που ζητούσαν τα κοράκια-"επενδυτές" 
με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης,η Ελλάδα ως άμεσα 
ενδιαφερόμενη και έχουσα έννομο συμφέρον απείχε της ψηφοφορίας 
για να μην θυμώσουν οι δανειστές και ειδικότερα οι Γερμανοί....
Πρόκειται για ξεφτίλα μεγατόνων που πέρασε στο αθόρυβο και στον
 "Αυτόματο πιλότο" είτε σαν μονόστηλο, είτε με αποπροσανατολιστικούς
 τίτλους.
"Πρόκειται για μία ξεχωριστή ημέρα για όλους τους Αργεντίνους", όπως 
εύστοχα  ανέφερε στην ιστοσελίδα της, η μαχητική πρόεδρος της
 Αργεντινής Cristina Fernandez de Kirchner.


Και αυτό διότι ο ΟΗΕ με την ιστορική του απόφαση, δίνει ισχυρό 
«ράπισμα» στους διεθνείς τοκογλύφους, τα λεγόμενα επενδυτικά
 κεφάλαια «γύπες», δικαιώνοντας την κυβέρνηση της Αργεντινής, με
 τη σθεναρή και ανυποχώρητη στάση της στη μάχη κατά των 
αρπακτικών της παγκόσμιας οικονομίας. Με τη συγκεκριμένη 
απόφαση, ο ΟΗΕ αναγνώρισε ότι η αναδιάρθρωση του δημοσίου
 χρέους, αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα μιας χώρας.

Επιπροσθέτως, η διαδικασία  δεν μπορεί να ματαιωθεί, ούτε να εμποδιστεί 
από ένα άλλο κράτος ή ιδιώτες πιστωτές, όπως είναι οι λεγόμενοι «γύπες».
 Επίσης, μπαίνουν τα θεμέλια για ένα νέο νομικό πλαίσιο, που θα
 προστατεύει τα κράτη από τις επιθέσεις κερδοσκόπων, όπως
 συνέβη στην περίπτωση της Αργεντινής.

Δικαστές: Ο ΕΝΦΙΑ θα ανοίξει το δρόμο για την καταπάτηση ακινήτων - Αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης


Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης έκρινε αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τη νομοθετική διάταξη που προβλέπει ότι, για να ξεκινήσει οποιαδήποτε δίκη που αφορά ακίνητο, πρέπει να προσκομιστεί πιστοποιητικό ότι έχει καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων) της τελευταίας πενταετίας ή ότι έχει απαλλαγή ο διάδικος από τον ΕΝΦΙΑ.
Δηλαδή, σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, τα δικαστήρια δεν μπαίνουν καν στην ουσία της υπόθεσης...και απορρίπτουν την αγωγή, εάν δεν έχει προσκομισθεί η επίμαχη βεβαίωση για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.
Έτσι, σύμφωνα με τους δικαστές, ανοίγει ο δρόμος για τις καταπατήσεις και τη λεηλασία ακινήτων, χωρίς ο ιδιοκτήτης να μπορεί, λόγω ΕΝΦΙΑ, να προστατεύσει την περιουσία του.
Η επιβολή του ΕΝΦΙΑ ξεκίνησε πέρυσι με την ψήφιση του νόμου 4223/2013 και λίγο αργότερα με άλλο νομοθέτημα (ν. 4174/2013) προστέθηκε διάταξη η οποία προβλέπει ότι «είναι απαράδεκτη η συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου εμπράγματης αγωγής επί ακινήτου, πλην της μονομερούς εγγραφής υποθήκης ή προσημείωσης υποθήκης ή της άρσης κατάσχεσης, αν δεν προσκομισθεί από τον υπόχρεο σε ΕΝΦΙΑ» πιστοποιητικό της Δ.Ο.Υ. που να βεβαιώνει την πληρωμή ή τη ρύθμιση ή την απαλλαγή του προσφεύγοντα στην Δικαιοσύνη από τον ΕΝΦΙΑ για τα προηγούμενα 5 χρόνια.
Τώρα οι δικαστές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, πριν εισέλθουν στα αντισυνταγματικά προβλήματα του ΕΝΦΙΑ, υπογραμμίζουν ότι «ο δικονομικός φραγμός» που τίθεται με την επίμαχη διάταξη (προσκόμιση βεβαίωσης ΕΝΦΙΑ) «σε πρώιμο στάδιο της διαδικασίας υπό το φως των σημερινών δυσχερών οικονομικών συνθηκών, που βιώνουν οι πολίτες που φέρουν το βάρος αυτών, ουσιαστικά στερεί αυτούς της απλής δυνατότητας προσφυγής στο δικαστήριο».
Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι «η επιβολή φόρου ακίνητης περιουσίας, παράλληλα προς υφιστάμενους άλλους φόρους, δεν πρέπει να θίγει τον πυρήνα του δικαιώματος της ιδιοκτησίας και δεν πρέπει να εξαρτά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του πολίτη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη από τις συγκεκριμένες φορολογικές του υποχρεώσεις».
Σε διαφορετική περίπτωση, σημειώνεται στην απόφαση «θα ελλοχεύει ο κίνδυνος ο υπερχρεωμένος ιδιοκτήτης να μην είναι σε θέση να προσκομίσει το επίμαχο πιστοποιητικό και η εμπράγματη αγωγή του με την οποία ζητεί να προστατεύσει το δικαίωμα της κυριότητάς του, που του παρέχει άμεση, απόλυτη και καθολική εξουσία πάνω στο ακίνητο, θα πρέπει να μην εκδικασθεί για λόγους μη ουσιαστικούς». 
Και αυτό, γιατί το δικαστήριο «δεν θα υπεισέρχεται στην ουσία της ένδικης διαφοράς και έτσι ο πολίτης θα στερείται ουσιαστικά της εξουσίας να απαγορεύει απόλυτα κάθε επέμβαση τρίτου στο ακίνητό του χωρίς την άδεια του και θα βρίσκεται εκτεθειμένος και απροστάτευτος απέναντι στην αυθαιρεσία του οποιουδήποτε καταπατητή».
Πέρα από όλα αυτά, οι δικαστές τονίζουν ότι η επίμαχη διάταξη «περί απαραδέκτου της συζητήσεως εμπράγματης αγωγής, που είναι προφανές ότι είναι φορολογικής φύσης, θίγει, παραβιάζει και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη διάταξη του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ και τις διατάξεις των άρθρων 17, 20 και 25 του Συντάγματος (δικαίωμα της ιδιοκτησίας, δικαίωμα στην παροχή έννομης προστασίας και αρχή της αναλογικότητας).
Στο άρθρο 20 του Συντάγματος, το οποίο συμφωνεί και με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ -αναφέρει η δικαστική απόφαση- «κατοχυρώνεται το θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη για παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια, αποτελεί δε θεμελιώδη αρχή του κράτους δικαίου»

Στόλος βγαλμένος από το παρελθόν -Όταν η ακτή της Κορνουάλης γέμισε με ιστορικά ιστιοφόρα [Εικόνες]

Ένας στόλος αποτελούμενος από ιστορικά σκάφη που βρέθηκε κατά μήκος της ακτής της Κορνουάλης στη Μεγάλη Βρετανία για να συμμετάσχει στο ετήσιο Tall Ships Regatta προκάλεσε τα βλέμματα και το θαυμασμό των θεατών.
Πανύψηλα κατάρτια, εντυπωσιακά πανιά και σκαριά βγαλμένα από μία άλλη εποχή έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στη διοργάνωση.
Ο εντυπωσιακός στόλος κατευθύνθηκε στο σημείο εκκίνησης και προκάλεσε δέος καθώς οι εικόνες που προσέφερε στον κόσμο ήταν βγαλμένες από το παρελθόν, ενώ περίπου 1.000 σκάφη αναψυχής μπόρεσαν να πλησιάσουν τα συνολικά 46 πλοία και οι επιβαίνοντες είχαν την ευκαιρία να τα θαυμάσουν από κοντά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...