Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΥΜΒΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ 2014 - ΟΙ ΑΤΑΦΟΙ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ!!!
Μετά τις σημαντικότατες ανακαλύψεις τις τελευταίες ημέρες στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης και μετά από τις ποικίλες θεωρήσεις που έχουν βγεί στη δημοσιότητα, αποφάσισα να διατυπώσω και εγώ την άποψή μου.Να σημειωθεί ότι δεν είμαι ιστορικός, ούτε αρχαιολόγος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι -εκ της τεχνοτροπίας- το τείχος του τύμβου είναι έργο του μεγαλύτερου αρχιτέκτονα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Δεινοκράτη. Επίσης η περίμετρος των 498 μέτρων και η διάμετρος των 160 μέτρων καταδεικνύουν τη σπουδαιότητα και το μέγεθος του μνημείου που όμοιό του δεν έχει ευρεθεί ξανά.
Συνεπώς ο Δεινοκράτης κατασκεύασε ένα πολύ μεγάλο αρχιτεκτονικό έργο που παραπέμπουν -τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά του- σε βασιλικό μακεδονικό τάφο ή βασιλικούς τάφους ή τύμβος ταφών για να στεγαστούν τα πρόσωπα της σπουδαιότερης βασιλικής μακεδονικής οικογένειας, αλλά και του ιδίου του Μεγάλου Αλεξάνδρου!!!
Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι σφίγγες στην είσοδο του ταφικού τύμβου, αφού ο Μέγας Αλέξανδρος είχε ανακηρυχθεί διάδοχος των φαραώ της Αιγύπτου και υιός του Άμμωνα Ρα.Αλλά ας κάνουμε ένα ζουμ στην ιστορία:''

Ο ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ...

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ!  Ο ΝΕΚΡΟΣ ΣΑΡΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΡΕ ΑΘΛΙΟΙ!
Ο αείμνηστος καθηγητής του Παντείου Νεοκλής Σαρρής, σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, λίγο πριν φύγει από την ζωή, υπήρξε απόλυτα προφητικός...προς τον Μάκη Βραχιολίδη. Τον Μάρτιο του 2010, πριν ακόμη ο μοιραίος Παπανδρέου μας βάλει στο ΔΝΤ, ο Νεοκλής Σαρρής είχε προβλέψει αυτά που υποφέρει σήμερα ο λαός. Διαβάστε τι έλεγε για την πολιτική της ΕΕ σε βάρος της Ελλάδος, για το πώς η χώρα μας χρησιμοποιείται ως μοχλός για τις γεωστρατηγικές πολιτικές των μεγάλων δυνάμεων, με τα λαμόγια-πολιτικούς μας να παίζουν το παιχνίδι της! Μπορείτε να διαπιστώσετε γιατί σήμερα ο Σαμαράς είναι τόσο δουλοπρεπής προς την Μέρκελ.

Διαβάστε πώς εξηγούσε γιατί δεν θα υπάρξει αντίδραση από τον λαό και γιατί η εθνική και κοινωνική συνοχή έχουν δεχτεί καίρια πλήγματα!

Διαβάστε και τι έλεγε για τη Γερμανία και τους Γερμανούς.
συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη

Κύριε καθηγητά, βρισκόμαστε ενώπιον μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, κατά την οποία ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου μίλησε ευθέως για μειωμένη εθνική κυριαρχία, προβληματίζοντας με τις δηλώσεις του τον ελληνικό λαό. Θεωρείτε πράγματι ότι έχουμε μειωμένη εθνική κυριαρχία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ή η δήλωση αυτή έγινε για να μας προετοιμάσει για επικείμενες υποχωρήσεις στην εθνικά μας δίκαια;

ΣΑΡΡΗΣ: Μαζί με την οικονομική κατάρρευση, επέρχεται και η κατάρρευση του πολιτικού μας συστήματος, κάτι που δεν έχουν κατανοήσει ούτε οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, αλλά ούτε και οι ενδιαφερόμενοι, όσοι δηλ. στελεχώνουν το πολιτικό σύστημα στη χώρα.
Λόγω της ασύγγνωστης αυτής αβελτηρίας, της εγκληματικής αβελτηρίας που επέδειξαν τα δύο μεγάλα κόμματα, η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως ένας μοχλός για αλλότριους σκοπούς, που δεν αφορούν μόνον την Ελλάδα αλλά ευρύτερες γεωοικονομικές και γεωστρατηγικές πολιτικές. Για παράδειγμα: καταδεικνύεται η Ε.Ε. σε μια πανάκια η οποία θα έλυνε ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα: οικονομικά, εξωτερικής πολιτικής κ.λ.π. Σε αυτήν εστήριξαν οι Έλληνες πολιτικοί όλες τις ελπίδες τους, προκειμένου να αράξει η χώρα στο ασφαλές λιμάνι της Ενώσεως. Καταδεικνύεται όμως ότι η Ε.Ε. δεν είναι εις θέσιν ούτε τα σύνορά μας να προασπίσει ούτε να προσδώσει κύρος σε μια εξωτερική πολιτική που στόχο έχει την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, αλλά ούτε την οικονομία της ίδιας της χώρας μπορεί να σώσει. Συνεπώς η Ε.Ε. αποδεικνύεται σαν μια φενάκη, η οποία καλύπτει την ανυπαρξία της ως μίας Ευρωπαϊκής οντότητας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει ότι εμπαίζει την Ελλάδα: Μας πίεσε να πάρουμε μέτρα προκειμένου να μας στηρίξει και τώρα που τα πήραμε, η κ. Μέρκελ και ο κ. Μπαρόζο μας λένε ότι βοήθεια δεν μας δίνουν, ότι το πρόβλημα είναι δικό μας και όχι δικό τους και μας συστήνουν να πάμε στο Δ.Ν.Τ. Τελικά τι Ένωση είναι αυτή που αρνείται να στηρίξει ένα μέλος της;

Ανακαλύφθηκε ο μηχανισμός αναγέννησης ακρωτηριασμένων άκρων των ερπετών

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αριζόνα Στέιτ κατάφερε να προσδιορίσει τα γονίδια υπεύθυνα για την αναγέννηση κομμένων ουρών στις σαύρες. Τα ευρήματα αυτά μπορούν να αποτελέσουν θεμέλιο για την αντιμετώπιση πληθώρας ασθενειών και τραυματισμών στους ανθρώπους.
Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 23.000 γονίδια από δείγματα κομμένων ουρών ενός είδους πράσινης σαύρας της Αμερικής. Κατόπιν ανακάλυψαν πως τουλάχιστον 326 γονίδια σε συγκεκριμένα σημεία κατά μήκος της ουράς είχαν «ενεργοποιηθεί» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της αναγέννησης, υποδεικνύοντας πως το DNA της σαύρας έχει μία γενετική «συνταγή» για αναγέννηση.
«Ήμασταν εντελώς έκπληκτοι», δήλωσε ο καθηγητής Κένρο Κουσούμι, μέλος της ομάδας. «Αναμέναμε πως όλη η διαδικασία της αναγέννησης θα επικεντρωνόταν στην άκρη της αναπτυσσόμενης, νέας ουράς. Αντ’ αυτού, τα κύτταρα διαιρούνταν σε διακριτούς θύλακες, συμπεριλαμβανομένων των μυών, των χόνδρων, του νωτιαίου μυελού και του δέρματος, κατά μήκος όλης της ουράς», πρόσθεσε. Στη συνέχεια τα κύτταρα αναπτύσσονταν σε νέους ιστούς που σχημάτιζαν τη νέα ουρά.
Η αναγέννηση δεν είναι μία άμεση διαδικασία. Ο σχηματισμός μίας νέας, λειτουργικής ουράς μπορεί να διαρκέσει περισσότερες από 60 ημέρες στις πράσινες σαύρες. Ωστόσο οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι πως τα ευρήματα θα οδηγήσουν σε νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις για γενετικές ανωμαλίες και τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης, ακόμα και για την αρθρίτιδα. Σχεδόν όλα τα 326 γονίδια που προσδιόρισε η μελέτη βρίσκονται και στους ανθρώπους, σημειώνει ο Κουσούμι.
«Αυτοί που πάσχουν από αρθρίτιδα γνωρίζουν πως ένα σημαντικό μέρος του άκρου είναι οι αρθρώσεις, οι οποίες αμβλύνονται με ένα συγκεκριμένο τύπο χόνδρου», δήλωσε ο Κουσούμι. «Οι σαύρες σχηματίζουν μεγάλες ποσότητες τέτοιου χόνδρου στις αναγεννημένες ουρές τους, και ελπίζουμε ότι αυτή η διαδικασία μπορεί στο μέλλον να ενεργοποιηθεί για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας στους ανθρώπους», πρόσθεσε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...