Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Για επικίνδυνες βαφές μαλλιών στην αγορά προειδοποιεί ο ΕΟΦ Το διαβάσαμε από το: Για επικίνδυνες βαφές μαλλιών στην αγορά προειδοποιεί ο ΕΟΦ

Για επικίνδυνες βαφές μαλλιών στην αγορά προειδοποιεί ο ΕΟΦΒαφές μαλλιών αμφίβολης ποιότητας κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Οι έλεγχοι που γίνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) είναι υποτυπώδεις, την ώρα που η αγορά αλλάζει προς το χειρότερο, λόγω της κρίσης.

Πλανόδιοι πωλητές διαθέτουν στα κομμωτήρια βαφές με άγνωστη προέλευση, τις οποίες χρεώνουν σε τιμές πολύ πιο χαμηλές από εκείνες των επώνυμων προϊόντων. Προβληματισμό προκαλούν χρεώσεις που κάνουν ορισμένα από αυτά και οι οποίες δεν δικαιολογούνται από το κόστος των υλικών που απαιτούνται.

Πολύ συχνά είναι τα περιστατικά γυναικών και ανδρών οι οποίοι έχουν υποστεί δερματικές βλάβες έπειτα από χρήση βαφής. Ακόμη περισσότερα είναι εκείνα που αφορούν υποβάθμιση της τρίχας, εξαιτίας συγκεκριμένου προϊόντος.
Σε κάθε περίπτωση, οι βαφές μαλλιών ενδέχεται να είναι επικίνδυνες για την υγεία, προειδοποιούν οι ειδικοί. Τα τελευταία χρόνια έχουν εκδοθεί δεκάδες ανακλήσεις γνωστών προϊόντων από τις ευρωπαϊκές Αρχές, οι οποίες εντοπίζουν ακατάλληλα ή επικίνδυνα συστατικά.

Βίντεο: Είστε σίγουροι ότι ξέρετε τι τρώτε όταν παίρνετε burgers;

Βίντεο: Είστε σίγουροι ότι ξέρετε τι τρώτε όταν παίρνετε burgers;Το BuzzFeed συγκέντρωσε hamburgers από τα πιο γνωστά fast food και τα άφησε για τριάντα ημέρες, προκειμένου να παρατηρηθούν οι αλλοιώσεις που υφίστανται με το πέρασμα του καιρού. Τα αποτελέσματα προβληματίζουν...
Είτε φανατικοί οπαδοί των burgers είτε απλοί θαυμαστές, όλοι κάποια στιγμή, έχουμε ζητήσει να φάμε ένα ζουμερό και τραγανό hamburger.
Αγνοώντας τις περισσότερες φορές τα υλικά που χρησιμοποιούνται, φαίνεται πως δεν μας ενδιαφέρει τι ακριβώς μασάμε την ώρα που τρώμε. Σημασία έχει μόνο ότι εκείνη τη δεδομένη στιγμή ικανοποιούμε με τον "ιδανικότερο τρόπο" τους γευστικούς μας κάλυκες. 
Ωστόσο, το παρακάτω βίντεο, δημιουργημένο από το BuzzFeed μάλλον μας κάνει να αναθεωρήσουμε για τον τρόπο παρασκευής ενός burger. Μπορεί να νομίζουμε ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αθώα, τα αποτελέσματα όμως μετά από τριάντα ημέρες έκθεσης του συγκεκριμένου φαγητού τρομάζουν.
Παρατηρώντας το βίντεο, εκείνο το οποίο προσέχει κανείς είναι πως, ενώ κάποια burgers χαλάνε πολύ γρήγορα, όπως είναι φυσικό, κάποια δεν αλλάζουν πολύ, ενώ ορισμένα μάλιστα φαίνεται να μην χαλάνε καθόλου.
Το παρακάτω βίντεο μάλλον δεν είναι τροφή για να ανοίγει η όρεξη αλλά είναι τροφή για σκέψη!

Αποκαλύφθηκαν τα μυστηριώδη γλυπτά στο Νησί του Πάσχα. Δεν έχουν μόνο τεράστια κεφάλια, αλλά και σώμα μέσα στη γη!...

Pasxa isl 01Η  ανακάλυψη της Νήσου του Πάσχα έγινε το 1722 από τον Ολλανδό θαλασσοπόρο Γιάκομπ Ρόγκεβεν.Ήταν το πλησιέστερο κατοικημένο νησί μετά από ένα ταξίδι περίπου δύο χιλιάδων μιλίων μέσα στον ωκεανό και το πλοίο του αγκυροβόλησε για να αναπληρώσει τα αποθέματά του. Η προσοχή του πλοιάρχου έπεσε στα μεγάλα ανθρώπινα κεφάλια που ήταν σκαλισμένα από πέτρα και ήταν τοποθετημένα στα υψώματα του νησιού. Έτσι ανακαλύφθηκε το Νησί του Πάσχα και έλαβε την ονομασία αυτή γιατί όταν η ολλανδική ομάδα έφθασε στο νησί, στην Ευρώπη γιορτάζανε το Πάσχα. Οι ντόπιοι αποκαλούν το νησί «Ράπα Νούι». 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...