Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

"Ο ΤΥΜΒΟΣ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΦΕΙ ΕΚΕΙ"!!! ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΩΝ ΒΑΖΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ!!!

Τα μέχρι στιγμής ευρήματα στον επιβλητικό τύμβο Καστά της Αμφίπολης βρίσκονται στο επίκεντρο δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας Independent, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις τόσο του υπουργού Πολιτισμού, Κ. Τασούλα, όσο και της αμερικανίδας αρχαιολόγου, Ντόροθι Κινγκ.

Οι σφίγγες πιθανώς είναι έτοιμες να αποκαλύψουν τα μυστικά τους δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, από το γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα για το μυστήριο που περιβάλλει τη μοναδική αρχαιολογική ανασκαφή στην Αμφίπολη, που συνεχίζει να συναρπάζει τη χώρα.


Τους τρεις προηγούμενους μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων η ανασκαφή οδήγησε σε τρεις εντυπωσιακούς ταφικούς θαλάμους, φέρνοντας στο φως κομμάτι κομμάτι μαγευτικά έργα τέχνης, αρχής γενομένης από την είσοδο με τις δύο ακέφαλες σφίγγες, τα μυθολογικά πλάσματα που ήταν κατά το ένα τρίτο τους, λιοντάρια, πουλιά και άνθρωποι.
 
Οι αρχαιολόγοι συνέχισαν να ανασκάπτουν το έδαφος αναζητώντας έναν πιθανό τέταρτο θάλαμο και να ανακάλυψαν ένα όρυγμα με ερείπια μίας μαρμάρινης θύρας.
 
Από το καλοκαίρι, η δυνατή 30μελής ομάδα με επικεφαλής την Κατερίνα Περιστέρη έχει φέρει στο φως δύο κολοσσιαίες Καρυάτιδες, γυναικεία μαρμάρινα αγάλματα που έχουν ύψος πάνω από 2 μέτρα και φορούν χιτώνες με πλούσιες πτυχώσεις. Ένας άλλος θάλαμος, επίσης, διαθέτει έδαφος που καλύπτεται από ένα λεπτομερές ψηφιδωτό με έντονους χρωματισμούς, του λευκού, του μπλε, του κόκκινου, του γκρι και του κίτρινου, και το οποίο αναπαριστά την Αρπαγή της Περσεφόνης πάνω στο άρμα του Άδη, το θεό του Κάτω Κόσμου.
 

Απίστευτο: 900.000 Ευρώ για την ενίσχυση της διδασκαλίας του Κορανίου δίνει το Υπουργείο Παιδείας!!!

Γράφει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Είναι από τις ειδήσεις που εξοργίζουν. Που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν ζεις στην Ελλάδα ή στην…Σαουδική Αραβία! Διότι δεν μπορεί εν μέσω κρίσης, με περικοπές από παντού και φοροκαταιγίδα στους πολίτες, κάποιοι να διαθέτουν ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ!!! Είναι πρόκληση πρώτου μεγέθους, αδιανόητη ενέργεια εκ μέρους των «εγκεφάλων» του Υπουργείου Παιδείας!
Οι ίδιοι λοιπόν που ΠΟΛΕΜΟΥΝ με κάθε μέσο την Διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία, οι ίδιοι που δεν αναπληρώνουν τα τεράστια κενά σε Θεολόγους που υπάρχουν, οι ίδιοι που απαγόρεψαν εδώ και 5 χρόνια (!!!) την χειροτονία νέων Ορθόδοξων Ιερέων, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ δίνουν ένα σωρό λεφτά για την διδασκαλία του «Ιερού Κορανίου»!!!

Ορθάνοιχτα σύνορα από τον... ΣΥΡΙΖΑ.Εάλω η χώρα από λαθρομετανάστες με το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα

Του Δημήτρη Κουνιά-Εφημερίδα Παραπολιτικά
Εναν πολύ… χαλαρότερο τρόπο αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης από αυτόν που ακολουθείται σήμερα, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην αύξηση της ροής λαθρομεταναστών από τα σύνορα της χώρας μας, προτείνει το προσχέδιο προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική». Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» αποκαλύπτουν τι προβλέπει αυτό το τρισέλιδο πόνημα, που προς το παρόν παραμένει στο συρτάρι του Αλέξη Τσίπρα, ενδεχομένως για να γίνουν αλλαγές προκειμένου να μην προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Κι αυτό γιατί περιλαμβάνει μια σειρά διατάξεων που διευκολύνουν την απόκτηση ιθαγένειας, περιορίζουν τις απελάσεις και αυξάνουν τις πιθανότητες χορήγησης πολιτικού ασύλου, που κατά κόρον αιτούνται όσοι επιθυμούν να παραμείνουν, έστω και προσωρινά, στην Ελλάδα.
Παρά το γεγονός ότι οι συγγραφείς του πονήματος προσπαθούν να ωραιοποιήσουν το περιεχόμενό του, υποστηρίζοντας ότι η Κουμουνδούρου προσεγγίζει το «μεταναστευτικό ζήτημα» (σ.σ.: πουθενά δεν υπάρχει ο όρος «λαθρομετανάστευση») με «ευαισθησία και λογική», η κατεύθυνση είναι σαφής και στις τρεις κατηγορίες μεταναστών που αναφέρονται στο προσχέδιο.
1Μετανάστες που ζουν επί χρόνια νόμιμα στη χώρα και έχουν αναπτύξει ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς με την ελληνική κοινωνία.
Στην περίπτωση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας είτε με τη γέννησή τους στη χώρα μας, είτε με δήλωση των γονέων για τη δεύτερη γενιά μεταναστών και για τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο στην Ελλάδα, είτε με πολιτογράφηση. Οπως επισημαίνεται, μάλιστα, «τις δυνατότητες αυτές προέβλεπε ήδη με σχετική επάρκεια ο Ν. 3838/2010». Αυτό που δεν αναφέρεται είναι πως ο εν λόγω νόμος για την ιθαγένεια, που είναι γνωστός ως νόμος Ραγκούση, κρίθηκε αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του και αντικαταστάθηκε από νεότερη -και πιο αυστηρή- νομοθεσία.
Με την ίδια ρύθμιση «διασφαλίζεται στην πράξη η δυνατότητα μετατροπής των διάφορων τύπων αδειών σε άδειες επί μακρόν διαμενόντων», κατ’ εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας 103/2003. Η δυνατότητα αυτή έχει θεσπιστεί στην Ελλάδα από το 2006… «Ωστόσο», επισημαίνουν οι εμπνευστές του προγράμματος, «εδώ και περίπου δύο χρόνια τέτοιες άδειες, απαραίτητες σύμφωνα με τον νόμο για την πρόσβαση στην πολιτογράφηση, δεν εκδίδονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αναγκαία την ενεργοποίηση αυτής της διαδικασίας και δεσμεύεται ότι θα διασφαλίσει την έμπρακτη εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας» (σ.σ.: αυξάνοντας προφανώς τον αριθμό των «επί μακρόν διαμενόντων» στο ελληνικό έδαφος).

Σε άλλο κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητά ανοιχτά σύνορα για τους λαθρομετανάστες Το διαβάσαμε από το: Σε άλλο κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητά ανοιχτά σύνορα για τους λαθρομετανάστες

Σε άλλο κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητά ανοιχτά σύνορα για τους λαθρομετανάστες
Την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας στην αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σεσίλια Μάλστρομ, με την οποία συναντήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα.
Καλωσορίζοντας την Ευρωπαία επίτροπο, ο υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, με αφορμή και τη χθεσινή επίσκεψή της στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μυτιλήνη:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που η κατάσταση στη Μυτιλήνη φαίνεται όσο καλή όσο πιστεύω ότι είναι. Γιατί για εμάς, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι αποτελούσε ντροπή η προηγούμενη κατάσταση. Και πέρα από την προβολή του θέματος, υπήρχε και ένα ζήτημα ανθρωπιστικό, καθώς επρόκειτο για μία τραγική κατάσταση. Νομίζω, λοιπόν, ότι τώρα έχουμε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν παράδειγμα».
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας και η κ. Μάλστρομ επισήμαναν την πρόοδο που επιτεύχθηκε από την Ελλάδα στον τομέα της Μετανάστευσης και του Ασύλου τα τελευταία δύο χρόνια, χάρη και στη συνεργασία που υπήρξε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο υπουργός ανέφερε στην επίτροπο ότι και με τη νέα του ιδιότητα στην κυβέρνηση θα προσπαθήσει να συμβάλει στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για την «Ευρώπη Φρούριο»

Την στιγμή που ο ενας ψαχνει να συμπληρωσει τους 180 και ο αλλος προσπαθει το πως δεν θα τους συμπληρωσει ο αλλος ,ο Τουρκος αλωνιζει στο Αιγαιο..


Αξίζει να προσπαθήσεις…


Πολλές φορές οι άνθρωποι θέλουν να κατανοήσουν τον Θεό για να πιστεύσουν. Όμως σκέπτονται λάθος και αντίστροφα.

Γιατί; Διότι θα πρέπει να πιστεύσεις για να κατανοήσεις και όχι το ανάποδο. Χρειάζεται να αποδεχθείς το ότι ο Θεός είναι κάτι το πολύ ανώτερο από σένα για να μπορείς να Τον εξηγήσεις, να Τον βάλεις σε καλούπια.

Είναι λάθος να προσπαθούμε να φέρουμε τον Θεό στα μέτρα μας ώστε να Τον αποδεχτούμε. Ο Θεός δεν πρέπει να γίνει η θεία δικαιολογία για τα λάθη μας, δεν πρέπει να γίνει μια αόριστη δύναμη που ευλογεί τις άρρωστες επιθυμίες μας, ούτε ο μεγάλος κακός και άδικος του σύμπαντος, αλλά ο Πατέρας μας που θέλει να ολοκληρωθούμε σαν άνθρωποι. Γιατί αυτό τελικά είναι η σωτηρία, η ολοκλήρωση του ανθρώπου εν Χριστώ. Αυτό θέλει ο Θεός. Ο Απαθής Θεός μας «ποθεί» όχι γιατί πρέπει, όχι από ανάγκη αλλά γιατί θέλει, γιατί μας αγαπά.

Η αδυναμία του ανθρώπου να πλησιάσει τον Θεό έγκειται στο ότι συνήθως προσπαθούμε να Τον εγγίσουμε νοησιαρχικά και όχι καρδιακά. Ο κτιστός μας νους είναι πολύ αδύναμος για να συνηδειτοποιήσει και να επεξεργαστεί τον Άκτιστο, Άναρχο και Άπειρο Θεό. Μόνο η ανθρώπινη ταπεινή καρδιά έχει την δυνατότητα όχι να κατανοήσει απόλυτα τον Θεό αλλά να γευτεί το κάλλος της παρουσίας Του και να ειρηνεύση μέσα στην προσμονή της Βασιλείας Του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...