Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Από πού κρατάει η σκούφια του Φαλακρού!Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι Νέοι 

ΦΡΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ EKAΨΑΝ ΣΕ ΚΑΜΙΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΒΛΑ ΝΕΑΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ

Tραγικό τέλος είχε για ένα άτυχο νεαρό ζευγάρι χριστιανών πακιστανών σήμερα το πρωί.Τους έκαψαν ζωντανούς σε καμίνι για τούβλα.Ένας 26χρονος και μια 24χρονη κάηκαν ζωντανοί όταν κατηγορήθηκαν για βλασφημία και θανατώθηκαν από το μενόμενο πλήθος μουσουλμάνων που προερχόταν από 5 χωριά  στο Kot Radha Kishan στα ανατολικά της χώρας στα 60 χλμ από τη Λαχόρη(Pendjab).Αυτό είναι και το τελευταίο επεισόδιο στο κύμα βίας χωρίς προηγούμενο εναντίον των θρησκευτικών μειονοτήτων στο Πακιστάν.Συγκεκρινένα κατηγορήθηκαν ότι είχαν κάψει σελίδες του κορανίου.Αυτή είναι η αναφορά του χριστιανού δικηγόρου Sardar Mushtaq Gill στο Agence Fides.Ο δικηγόρος πήγε στον τόπο της στυγερής δολοφονίας μετά από κλήση άλλων χριστιανών.Το ζευγάρι που εργαζόταν σε βιοτεχνία παραγωγής τούβλων κρατήθηκε σε ομηρία για 2 ημέρες από τις 2 Νοεμβρίου αρχικά από ένα πλήθος 100 ατόμων.”Πρόκειται για μια αληθινή τραγωδία” δήλωσε ο δικηγόρος στο ίδιο πρακτορείο,”για μια βάρβαρη κι απάνθρωπη πράξη. Ολόκληρος ο κόσμος οφείλει να την καταδικάσει με τον πιο απερίφραστο τρόπο.”
«Πλήθος επιτέθηκε και ξυλοκόπησε έως θανάτου ένα ζευγάρι χριστιανών με την κατηγορία ότι βεβήλωσαν το κοράνι. Στη συνέχεια έκαψαν τα σώματά τους σε ένα φούρνο για τούβλα όπου εργάζονταν», δήλωσε στο AFP ένας υπεύθυνος της τοπικής αστυνομίας ο αξιωματικός Ben Yameen.Σύμφωνα με τον ίδιο το πλήθος  εκδικήθηκε δυό χριστιανούς τον Shehzad και τη γυναίκα του Shama ως «ένοχους» σε μια υπόθεση για βεβήλωση κορανίου την παραμονή. Μια έρευνα διεξάγεται από την αστυνομία η οποία και ενδυνάμωσε την παρουσία της για λόγους ασφαλείας στους χριστιανικούς συνοικισμούς.Οι αρχές δήλωσαν στο BBC ότι οι αστυνομικές αρχές αποπείράθηκαν να διασώσουν το ζευγάρι από το μενόμενο πλήθος αλλά δεν κατόρθωσαν το παραμικρό λόγω του αριθμού των συγκεντρωμένων και της επιθετικότητάς τους. Οι δράστες αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη πρόσθεσαν οι αρχές.
Un couple de chrétiens massacré par la foule
ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ
Τον Μάιο στην πόλη Multan ο Rashid Reham ο οποίος υπεράσπιζε πελάτες του για βλασφημία δολοφονήθηκε με πυροβολισμούς.

Το κατάντημα των ελληνικών σχολείων - Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα: "ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ" 
 Η ομιλία αυτή που ακολουθεί, είναι από μια σειρά ομιλιών που θα ακολουθήσουν σιγά σιγά με την βοήθεια του Θεού, από παλαιές ομιλίες του Γέροντα που έκανε στην Αθήνα, την δεκαετία του '80 και του '90.
 Η ομιλία αυτή πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 1984. Ευχαριστούμε θερμά τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ - Τρικόρφου Φωκίδος, για το υλικό που μας δίνουν να δημοσιεύσουμε, προς πνευματική ωφέλεια όλων μας. 
Ο Θεός να τους έχει καλά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...