Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥΜΟΥΣΕΙΟΥ: Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ .


Σημειώνει πως οι συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές είναι δύσκολες γιατί “δεν δέχονται ως ιδιοκτήτες των Γλυπτών” το Βρετανικό Μουσείο. “Αυτά τα γλυπτά ανήκουν σε όλο τον κόσμο”, τονίζει. Τονίζει επίσης ότι τα γλυπτά έπαψαν να είναι αρχιτεκτονικά στολίδια του Παρθενώνα και έγιναν έργα τέχνης από μόνα τους. “Έγιναν μέρος μίας διαφορετικής ιστορίας, αυτής που εξιστορεί τί σημαίνει το ανθρώπινο σώμα για τον πολιτισμό. Στην Αθήνα, θα ήταν μέρος της αθηναϊκής ιστορίας αποκλειστικά” σημειώνει.
Ερωτηθείς τί εννοεί “της αθηναϊκής ιστορίας” λέει: “Δεν είναι καν ελληνικό μνημείο. Πολλές άλλες πόλεις διαμαρτυρήθηκαν για τα χρήματα που τους πήραν για να χτιστεί αυτό στην Αθήνα”.

Σκέψεις από τον Albert Einstein

«Κάθε μέρα υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι η εσωτερική και εξωτερική ζωή μου  βασίζονται σε κόπους άλλων ανθρώπων, ζωντανών και νεκρών, και θα πρέπει να καταβάλλω δυνάμεις, προκειμένου να δώσω στο ίδιο μέτρο με αυτά που έχω λάβει και συνεχίζω να λαμβάνω.»
 Albert Einstein 


Ένα άτομο που δεν έχει κάνει ποτέ λάθος, ποτέ δεν προσπάθησε για κάτι. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δοκιμάζουν νέα πράγματα λόγω του φόβου της αποτυχίας. Η αποτυχία δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάσαι.

Συχνά οι χαμένοι είναι αυτοί που μαθαίνουν περισσότερα για την νίκη, από ότι οι νικητές. Τα λάθη μας, πάντα μας δίνουν ευκαιρίες να μάθουμε και να αναπτυχθούμε. 

Η μόρφωση είναι αυτό που απομένει, όταν κάποιος ξεχάσει αυτά που έμαθε στο σχολείο. Σε 30 χρόνια από τώρα, πιθανότατα δεν θα θυμάσαι ποια κεφάλαια έκανες στο μάθημα της φυσικής. Θα θυμάσαι μόνο ότι μαθαίνεις στην πορεία. Τα μαθήματα ζωής θα μείνουν για πάντα μαζί σου. Η αληθινή εκπαίδευση ξεκινάει από μέσα σου.


Είμαι αρκετά καλλιτέχνης για να μπορώ να ζωγραφίζω ελεύθερα στην φαντασία μου. Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικυκλώνει τον κόσμο. Όταν αναλογιστείς πόσο μακριά, εμείς οι άνθρωποι, έχουμε φτάσει, από την προϊστορική εποχή των σπηλαίων στις τρομερές τεχνολογικές εξελίξεις, θα αισθανθείς την δύναμη της φαντασίας.

Αυτό που έχουμε σήμερα, χτίσθηκε από την φαντασία των προγόνων μας. Αυτά που θα έχουμε στο μέλλον, θα χτισθούν από την φαντασία την δικιά μας.
Το μυστικό της δημιουργικότητας είναι να ξέρεις πως να κρύβεις τις πηγές σου. Η δημιουργικότητα και η μοναδικότητα συχνά εξαρτώνται από το πόσο καλά θα κρύψουμε τις πηγές μας.

Γιατί το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο

Γιατί το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακοΑπόσπασμα από τη Γλώσσα του Σώματος – Εκδόσεις Έσοπτρον 
Όπως συμβαίνει και με το χαμόγελο, αν ενσωματώσετε το γέλιο στη συμπεριφορά σας, θα προσελκύσετε φίλους, θα βελτιώσετε την υγεία σας και θα ζήσετε περισσότερα χρόνια. Όταν γελάμε, κάθε όργανο του σώματος επηρεάζεται θετικά.  

Η αναπνοή μας γίνεται πιο γρήγορη, πράγμα που εξασκεί το διάφραγμα, τον λαιμό, το στομάχι, το πρόσωπο και τους ώμους.
Το γέλιο αυξάνει την ποσότητα οξυγόνου στο αίμα, πράγμα που όχι μόνο θεραπεύει και βελτιώνει την κυκλοφορία, αλλά και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι κοκκινίζουν όταν γελούν. Το γέλιο μπορεί επίσης να κατεβάσει την πίεση, να διαστείλει τις αρτηρίες, να ανοίξει την όρεξη και να κάψει θερμίδες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...