Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Αποκλειστικό – Έφαγαν οι απεργοί πείνας


ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Αφού έκανε απεργία πείνας για μια μέρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, την επομένη ακριβώς ημέρα το πρωί το …


έριξε στα τσουρεκια Θεσσαλονικης για αυτόν και μερικούς Σύριους απεργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το φαγητό θα συνεχίσει την απεργία μαχόμενος έτσι (με γεμάτο πλέον στομάχι) για τα δικαιώματα των Σύριων μεταναστών

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Συνέντευξη-ντοκουμέντο της Παυλίνας Νάσιουτζικ: «ΚΑΨΤΕ, ΣΠΑΣΤΕ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη-ντοκουμέντο της Παυλίνας Νάσιουτζικ, μητέρας του Ν. Ρωμανού στη δημόσια τηλεόραση (εκπομπή «Άλλη Όψη» – Ιανουάριος 2009). Αποκαλύπτει το πολιτικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό της όραμα.


14027865_h0633757_1360575175579.limghandlerΔημοσιογράφος: Ποιο σύνθημα σας άρεσε περισσότερο από την εξέγερση των πιτσιρικάδων, των νέων;
Μητέρα Ρωμανού: Εεεε… Το «ΚΑΨΤΕ, ΣΠΑΣΤΕ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ».
Δημ: Τί κρατάτε από τα τρία ρήματα; Το «ΚΑΨΤΕ», το «ΣΠΑΣΤΕ» ή το «ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ»;
 Μητέρα Ρωμανού: Το «ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ» γιατί πιστεύω ότι άθελά τους συνέλαβαν το πνεύμα της εποχής που “ναι το πνεύμα της διασκέδασης μέχρι θανάτου…
Δημ: Μέχρι θανάτου;
Μητέρα Ρωμανού: Ναι, διασκέδαση μέχρι ΘΑΝΑΤΟΥ. Ξεχάστε το όνομα του συνεντευξιαζόμενου, που φορτίζει θετικά ή αρνητικά. Αν ακούγατε αυτές τις φράσεις από κάποιον άγνωστο («να διασκεδάζουν οι νέοι μέχρι θανάτου»), πώς θα τον χαρακτηρίζατε; Και αν αυτός ο άγνωστος ήταν και γονιός; Πρόκειται για τρέλα. Ζούμε μέρες τρέλας. Στέρεψαν τα λόγια. Δείτε μετά το 6′ για το καλό μέρος…

Οι συνήθειες των ανθρώπων που χαίρονται τη ζωή


Ο Martin Seligman, «πατέρας» της θετικής ψυχολογίας, υποστηρίζει ότι ενώ το 60% της ευτυχίας που νιώθει κανείς καθορίζεται από τα γονίδιά του και το περιβάλλον στο οποίο ζει, το υπόλοιπο 40% εξαρτάται από τον ίδιο!

Ο ίδιος είχε περιγράψει τρία διαφορετικά είδη «ευτυχισμένης ζωής»:

1) την ευχάριστη ζωή, κατά την οποία γεμίζεις το χρόνο σου με όσο περισσότερα πράγματα σου προσφέρουν ευχαρίστηση μπορείς,

2) τη ζωή της ενασχόλησης/δέσμευσης, κατά την οποία βρίσκεις «ζωή» στη δουλειά σου, στο να είσαι γονιός, στην αγάπη και τον ελεύθερο χρόνο, και

3) τη ζωή με νόημα, η οποία συνίσταται στο εξής: «να γνωρίζεις ποια είναι τα πιο δυνατά σου σημεία και να τα χρησιμοποιείς στην υπηρεσία κάτι μεγαλύτερου από εσένα τον ίδιο».

Έχοντας εξερευνήσει τι σημαίνει η «απόλυτη ικανοποίηση», ο Seligman, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Huffington Post, δήλωσε «έκπληκτος».

Η αναζήτηση της ευτυχίας, δε συμβάλλει καθόλου στο αίσθημα «διαρκούς εκπλήρωσης». Αντίθετα, η ευχαρίστηση και η ικανοποίηση είναι «το κερασάκι στην τούρτα», κάτι που προσφέρει για γλυκειά ικανοποίηση στη ζωή μας, κάτι που προέρχεται από την ταυτόχρονη αναζήτηση του «νοήματος της ζωής και της δέσμευσης σε κάτι».

Απεργία πείνας: H επιβίωση στην ασιτία

Από τον Ανδρέα Ζουρδό, Διαιτολόγο διατροφολόγο
Από τον Γκάντι μέχρι τις φυλακές του Γκουαντανάμο η απεργία πείνας είναι μία μορφή ειρηνικής διαμαρτυρίας με στόχο την  άσκηση ψυχολογικής πίεσης. Τι συμβαίνει στον οργανισμό ενός απεργού πείνας ή σε περιπτώσεις αναγκαστικής αφαγίας; Το φαινόμενο της ασιτίας  και το τι προκαλεί είναι αρκετά μελετημένο σαν  μεταβολικό φαινόμενο.  Η ασιτία είναι φαινόμενο που παρατηρείται στους πολέμους, στις φυσικές καταστροφές, στην θρησκεία, στις παθολογικές καταστάσεις και σε περιόδους ακραίας θλίψης. Λόγω της σκληρής φύσης της ασιτίας οι περισσότερες γνώσεις για αυτό το φαινόμενο έχουν εξαχθεί από περιστατικά αναγκαστικής αποχής από την σίτιση ή από περιπτώσεις απεργών πείνας. Το κουβάρι της γνώσης για τις επιπτώσεις του υποσιτισμού άρχισε  να ξετυλίγεται με το Πείραμα της Μινεσότα, το 1945.

Αντιρρησίες συνείδησης προσφέρονται εθελοντικά σε μία μελέτη που έγινε για τις ανάγκες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Με επικεφαλής τον Δρ. Ancel Keys οι επιστήμονες μελέτησαν διεξοδικά  τις μεταβολικές και ψυχολογικές παραμέτρους του υποσιτισμού σε μία ομάδα αντιρρησιών συνείδησης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η μελέτη ήταν ιδιαίτερα σκληρή ως προς τους εθελοντές, αφού θα μελετούσε τα αποτελέσματα της  ακραίας και μακροχρόνιας έλλειψης τροφής στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο σκοπός της ήταν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για τους πληθυσμούς που θα αντιμετώπιζαν περιόδους λιμού.  Είναι απίθανο αυτή η μελέτη να επαναληφθεί αφού σήμερα θα θεωρείτο ανήθικη. Όπως και να έχει συμπεράσματα που εξήχθησαν από αυτήν την μελέτη ορόσημο είναι χρήσιμα ακόμα και σήμερα. Οι 33 συμμετέχοντες έχασαν μεγάλη ποσότητα μυικής μάζας, είχαν ψυχολογικές διαταραχές και χαμηλή λίμπιντο.
Το κύριο χαρακτηριστικό της ασιτίας είναι το μεγάλο έλλειμμα ενέργειας στον οργανισμό και ως συνέπεια αυτού επιστρατεύονται αποθηκευμένες μορφές ενέργειας όπως το λίπος (κυρίως) , τα αποθέματα γλυκογόνου του συκωτιού και οι πρωτεΐνες. των μυών. Ενδεχομένως σε αυτόν τον κανόνα να αποτελεί εξαίρεση ο εγκέφαλος αφού κλασσική έρευνα σε πιθήκους έχει δείξει πως τα αποθέματα γλυκογόνου του εγκεφάλυ αυξάνονται σε κατάσταση ασιτίας.  Η παρατεταμένη ασιτία έχει προφανή επίδραση στα αποθέματα λίπους αλλά και στην μυική μάζα του οργανισμού. Επειδή θεμελιώδεις για την επιβίωση λειτουργίες όπως η αναπνοή εξαρτώνται από τους μύες, είναι αναμενόμενο η παρατεταμένη ασιτία να οδηγεί  στον θάνατο. Το ίδιο συμβαίνει και σε περιπτώσεις παρατεταμένου υποσιτισμού που ναι μεν ο οργανισμός θρέφεται, αλλά όχι επαρκώς για να επιβιώσει.
Τι γίνεται με τον μεταβολισμό;
Η μακροχρόνια ασιτία έχει αρνητική επίδραση στον μεταβολικό ρυθμό και αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ένας μηχανισμός προφύλαξης του οργανισμού, μειώνοντας τις καύσεις μειώνεται και ο ρυθμός εξάντλησης των διαθέσιμων καυσίμων (λίπος, μύες, γλυκογόνο).  Από την άλλη η σύντομη νηστεία (36-48 ώρες) μπορεί να προκαλέσει αύξηση του μεταβολικού ρυθμού.(Mansell PI, et al, and Zauner C, et al) Αυτό είναι πολύ αναμενόμενο αφού η έλλειψη τροφής θέτει σε επιφυλακή τα ζώα προκαλώντας σωματική και πνευματική επαγρύπνηση. Φυσικά αυτό το φαινόμενο διαρκεί μερικές μέρες, στην συνέχεια συμπτώματα κόπωσης  μπορεί να εμφανιστούν. Ένας λόγος που η παρατεταμένη ασιτία μπορεί να μειώσει τον μεταβολικό ρυθμό είναι η απώλεια λίπους. Όχι μόνο οι μύες, αλλά και το λίπος καταναλώνει ενέργεια και 1 κιλό λίπους καίει ημερησίως περί τις 4kcal.
Πόσο μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος χωρίς τροφή;Πόσο επικίνδυνη είναι μία περίοδος ασιτίας;
Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει προαποφασισμένο ασφαλές όριο για όλους τους ανθρώπους.  Εξαρτάται πολύ από τα αποθέματα λίπους και από τις εξωτερικές συνθήκες (π.χ. το κρύο κλίμα θα εξαντλήσει περαιτέρω τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού). Όσον αφορά την επικινδυνότητα, η παρατεταμένη ασιτία  μπορεί να διαφέρει πάρα πολύ σε χρονική διάρκεια από άνθρωπο σε άνθρωπο. Για παράδειγμα στην σχετική βιβλιογραφία υπάρχει το περιστατικό ενός παχύσαρκου άνδρα που επέζησε 382 μέρες χωρίς τροφή.

Ζει τα τελευταία πέντε χρόνια χωρίς φαγητό

Ζει τα τελευταία πέντε χρόνια χωρίς φαγητόΟ νεαρός από τη Σρι Λάνκα «τρέφεται» με αέρα και... φως

Ένας νεαρός άντρας από τη Σρι Λάνκα ισχυρίζεται ότι τα τελευταία χρόνια ζει χωρίς… τροφή!

Παρότι οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει μόνο για δύο μήνες χωρίς φαγητό, ο Kirby de Lanerolle επιμένει ότι τρέφεται μόνο με… αέρα κοπανιστό!

ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ Ο ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ.Αφησε την απεργία πείνας και πήγε για καφέ [εικόνες]

 Η βροχή έδιωξε τον Μιχελογιαννάκη -Αφησε την απεργία πείνας και πήγε για καφέ [εικόνες]Η καταρρακτώδης βροχή έκανε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη να αφήσει το sleeping bag και τις τέντες στην πλατεία Συντάγματος, να σταματήσει -για λίγο όπως είπε ο ίδιος- την απεργία πείνας και να πάει για καφέ.
Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ο κ.Μιχελογιαννάκης έκανε ένα διάλειμμα από την απεργία πείνας και πήγε μέχρι την καφετέρια «Εθνικόν» για να πιεί τον καφέ του.

Και για να τελειώνουμε ... Αυτός είναι ο ληστοσυμμορίτης Νίκος Ρωμανός!


Και επιτέλους ας ξαναδούμε γιατί καταδικάστηκε ο ληστοσυμμορίτης αυτός ο Ρωμανός γιατί μάλλον τα ξεχνούν οι περισσότεροι. Αξιοσημείωτη είναι η περιγραφή των όπλων, τα οποία κατείχαν οι κατηγορούμενοι: επαναληπτική καραμπίνα τύπου Maverick, ένα πιστόλι τύπου Crvena Zastava και στον Βελβεντό μετέφεραν πολεμικά τουφέκια, αυτόματα πυροβόλα, πιστόλια περίστροφα, πολεμικό τύπου Καλάσνικοφ, υποπολυβόλο τύπου Scorpion, όπλο τύπου Beretta, χειροβομβίδες και πολλά άλλα.

Τα όπλα αυτά μεταφέρονταν με κλεμμένο βαν με πλαστές πινακίδες με σκοπό τον εφοδιασμό της τρομοκρατικής ομάδας. Πέντε από τους έξι κατηγορουμένους περιγράφονται ως τα πρόσωπα τα οποία με καλυμμένα πρόσωπα και με σωματική βία εναντίον προσώπων (πελάτες της τράπεζας) αφαίρεσαν κινητά πράγματα και τους ανάγκασαν να τα παραδώσουν με την απειλή όπλων.

Έτσι, την 1η Φεβρουαρίου 2013 οι Μιχαηλίδης και Ρωμανός έσπασαν με βαριοπούλα τον υαλοπίνακα δίπλα στην είσοδο της Αγροτικής και ο Μιχαηλίδης έχοντας προτεταμένη καραμπίνα (ο Ρωμανός κρατούσε Καλάσνικοφ) με απειλές κατά του διευθυντή και υπαλλήλων τους υποχρέωσαν επίσης να τους παραδώσουν τα χρήματα του ΑΤΜ ποσό 17.910 ευρώ αλλά και τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο - συνολικά το ποσό έφθασε τις 175.940 ευρώ! Λίγο μετά κατέφθασαν δυνάμεις της αστυνομίας όπου δέχτηκαν από την συμμορία καταιγισμό πυρών από τα αυτόματα πυροβόλα όπλα επί περίπου μισή ώρα!!!!

Και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι να λένε πως αυτός ο ληστοσυμμορίτης πρέπει να τον τρέχει το κράτος κάθε μέρα στη σχολή του κώλου που πέρασε δήθεν για να σπουδάσει και όχι για να το σκάσει να βρει τον Ξηρό και τον Σακκά να συνεχίσουν το "έργο" τους! Θα απασχολείται δηλαδή καθημερινά ολόκληρη η αστυνο9μική διεύθυνση Αθηνών για να μας δουλεύουν οι ληστοσυμμορίτες! Έλεος ΕΛΕΟΣ! 

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως δεν πιστεύει ότι το παιδί του κάνει λάθος Σημειώνει ότι ποτέ δεν ρώτησε τον γιο του για τη ληστεία του Βελβεντού καθώς θεωρεί ότι μπορεί να εντάσσεται στο σκεπτικό του ότι «εγώ είμαι από αυτούς που θα φτιάξουν έναν καινούργιο καλύτερο κόσμο»

ΠΑΤΕΡΑΣ ΡΩΜΑΝΟΥ: ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ

ΠΑΤΕΡΑΣ ΡΩΜΑΝΟΥ: ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ

«Δεν ξέρω σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή μπορεί και να τό 'λεγα... σώστε το παιδί μου, σώστε το παιδί μου. Μπορεί και να τό 'λεγα, στην πολύ κρίσιμη στιγμή, όμως. Γιατί πονάω... Η μητέρα του πονάει πολύ περισσότερο από μένα», δηλώνει στο «Έθνος» της Κυριακής ο Γιώργος Ρωμανός, πατέρας του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Ποιός είναι ο ληστής Νίκος Ρωμανός και ποιά η σχέση του με τον Νάσιουτζικ (Εγκλημα στο Κολωνάκι)


Ποιός είναι ο τρομοκράτης Νίκος Ρωμανός και ποιά η σχέση του με τον Νάσιουτζικ (
 

Ο Νίκος Ρωμανός ήταν 15 ετών όταν δολοφονήθηκε, μπροστά στα μάτια του, ο φίλος του Αλέξης Γρηγορόπουλος, με τον οποίο ήταν συμμαθητές σε σχολείο των Βορείων προαστείων και ζούσαν εκεί. Ολη η ιστορία για την οικογένειά του.
Αυτό το βράδυ της δολοφονίας του Αλέξη πιθανόν άλλαξε για πάντα τη ζωή του, όπως δείχνουν τα γεγονότα ως σήμερα. Ο Νίκος Ρωμανός κατηγορείται τώρα, πέντε χρόνια, αργότερα, για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης με συνεργούς που έχουν διασυνδέσεις με τους Πυρήνες της Φωτιάς ενώ ερευνάται και η δική του συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση αφού βρέθηκαν αποτυπώματά του σε διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν οι συνεργοί.

Εθνικό πένθος για μιά εβδομάδα για την βύθιση του Ηράκλειον το 1966

www.omadazita.gr,ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ,OMADA ZHTA,Z,ζ
1966 - Ώρα 02.06 πρωινή το φέρι-μποτ "Ηράκλειον" βυθίζεται λόγω διάρρηξης του πλευρικού καταπέλτη μέσα σε 10' ανοικτά της νήσου Φαλκονέρας, παρασύροντας στο θάνατο 217 από τους επιβαίνοντες.

Το βράδυ στις 7 Δεκεμβρίου 1966 και ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες, με τους ανέμους 9 μποφόρ, απέπλευσε στις 8.00 μμ από την Σούδα της Κρήτης για Πειραιά, με πιθανή καθυστέρηση 2 ωρών για να παραλάβει την νταλίκα του θανάτου όπως αργότερα χαρακτηρίσθηκε. (Βέβαια τότε δεν είχε ακόμη καθιερωθεί η απαγόρευση απόπλου ανάλογα με την κλίμακα μπoφόρ, ίσχυε η κατ' επιλογή του Πλοιάρχου, όπως συνεχίζει να ισχύει σήμερα για εμπορικά πλοία και ιστιοφόρα).

Το Discovery ήθελε να γυρίσει ντοκυμαντέρ για τα ανακόντα και βρέθηκε "παλαβός" που δέχθηκε να τον φάει το φίδι!!!Ο Πολ Ροζόλι περιέγραψε τη στιγμή που ένα ανακόντα 5,5 μέτρων τον κατάπιε - «Με έσπασε στο ξύλο»

Για τη στιγμή που ένα ανακόντα μήκους 5,5 μέτρων τον κατάπιε ζωντανό μίλησε ο φυσιοδίφης Πολ Ροζόλι, ο πρωταγωνιστής του δίωρου ντοκιμαντέρ με τον γλαφυρό τίτλο «Eaten Alive»  (Με έφαγε ζωντανό) που θα μεταδοθεί στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας).

Πέντε ἐτῶν μωρὸ νεκρὸ καὶ ΟΛΗ ἡ βουλὴ νομοθετεῖ γιὰ ἕνα ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ!

Ένα παιδάκι 5 ετών πέθανε στα χέρια του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.
Το γύριζαν από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο (Άμφισσα, Λαμία, Λάρισα και για νεκροτομή έφτασε στην Θεσσαλονίκη). Πέθανε γιατί αρχικά δεν υπήρχε Παιδονευρολόγος, και μετά δεν υπήρχε σε λειτουργία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κι αφού πέθανε δεν υπήρχε ούτε ιατροδικαστής να κάνει νεκροτομή και το έστειλαν νεκρό στην Θεσσαλονίκη. Πέντε ἐτῶν μωρὸ νεκρὸ καὶ ΟΛΗ ἡ βουλὴ νομοθετεῖ γιὰ ἕνα ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ!
Δεν είναι μόνο αυτοί που αυτοκτονούν… Είναι κι αυτοί που το σύστημα σκοτώνει λόγω ελλείψεων. Γιατί έφαγαν, έφαγαν, έφαγαν και συνεχίζουν να τρώνε, να τρώνε, να τρώνε.
Στην χώρα που ξοφλήθηκαν στο ακέραιο υποβρύχια που δεν πήραμε, Απάτσι που πέφτουν, τραίνα που δεν χωρούν στις γραμμές, εμβόλια για ανύπαρκτη επιδημία και εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ δαπάνες σε Ολυμπιακά και άλλα Δημόσια έργα, στην χώρα των χιλιάδων offshore, των χιλιάδων μαϊμού-συντάξεων και των πολυεθνικών που κάνουν τζίρους δισεκατομμυρίων χωρίς, να πληρώνουν μισό ευρώ φόρο, στην χώρα των δισεκατομμυριούχων της Λίστας Λαγκάρντ, των μεγάλων σταρ, που δηλώνουν «άποροι», στην χώρα της παραγραφής και της ασυλίας, τα δικά μας παιδιά θα πεθαίνουν από έλλειψη γιατρών, φαρμάκων και υποδομών.

ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ; ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΣΤΟΧΑΣΜΟ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΙΝΩΪΤΕΣ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ, ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΕΙ, ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΡΕΧΟΥΜΕ "ΚΥΚΛΟΥΣ" ΩΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ...Ο άνθρωπος, όπως και οτιδήποτε υπαρκτό σ’ αυτόν τον κόσμο, γεννιέται να διατρέχει ένα κύκλο και να πεθαίνει, αφήνοντας πάντα τον σπόρο για μια νέα ζωή, υπακούοντας έτσι στον υπέρτατο «νόμο της περιοδικότητας», που έχει σαν «καμβά» για ν’ αναπτυχθεί έναν «συμπαντικό παλμό» που σαν αναπνοή δίνει οντότητα σε οτιδήποτε επιστητό και το κάνει να υπάρχει. Βέβαια γεννιέται πάντα με ένα μεγάλο μειονέκτημα, την «ασυνειδητότητα», αφού μαθαίνει να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα με έναν ορισμένο τρόπο, σαν έναν δικό του «κόσμο» μια δική του πραγματικότητα, που δεν είναι ότι αντικειμενικά υπάρχει, αφού το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δεν είναι δυνατόν να το νοιώσει με τις αισθήσεις του, η να το βιώσει, παραμένοντας γι’ αυτόν ένα τεράστιο «κενό», σαν το διάστημα ανάμεσα στα ουράνια σώματα στον μακρόκοσμο, ή σαν την τεράστια απόσταση ανάμεσα στον πυρήνα του ατόμου και τα ηλεκτρόνιά του στον μικρόκοσμο. ∆ιατρέχει λοιπόν μια πορεία σ’ αυτήν την ζωή, είτε μέσα στο σκοτάδι της άγνοιας, είτε ανηφορίζοντας το μονοπάτι της «επίγνωσης», σαν άλλος πολύπαθος Οδυσσέας που ταξίδεψε πολύ, είδε πολλούς, και πολλά και «νόον έγνω». Με τον τρόπο αυτόν, που πορεύεται και εξελίσσεται ο άνθρωπος μέσα στον χωροχρόνο, φαίνεται να μοιάζει ο τρόπος που πορεύονται και εξελίσσονται οι ανθρώπινοι σχηματισμοί: οι φυλές, τα έθνη και οι πολιτισμένες ανθρωπότητες. Μέσα στα εκατομμύρια χρόνια ιστορίας του πλανήτη γη και στα δεκάδες χιλιάδες χρόνια ιστορίας του ανθρώπου πάνω στον πλανήτη γη, έχουν καταγραφεί πολλά στοιχεία και υπάρχουν μέχρι σήμερα πολλές ενδείξεις, που δείχνουν ότι υπήρξαν κάποιες πολιτισμένες ανθρωπότητες που διέτρεξαν τον ιστορικό τους κύκλο. Η «ασυνειδητότητα», όμως, που κατατρέχει τον κάθε άνθρωπο δια μέσου των αιώνων, κατατρέχει στον ίδιο βαθμό και την κάθε ανθρωπότητα που αναπτύχθηκε και δημιούργησε πολιτισμό πάνω στη γη. Το περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο ο Πλάτων δια στόματος του Αιγύπτιου ιερέα προς τον Σόλωνα: «Το ρεύμα τ’ ουρανού ...αφήνει ζωντανούς ανάμεσά σας μόνο τους αγράμματους και έτσι πρέπει ν’ αρχινάτε πάλι απ’ την αρχή σαν παιδιά, χωρίς να ξέρετε τίποτα απ’ όσα συνέβησαν στην αρχαιότητα...» Φαίνεται ότι αυτή η ασυνειδητότητα εκφράζεται σαν μια τάση «χωριστότητας» ή «Λήθης» από το ιστορικό μας γίγνεσθαι, την φύση μας, την ουσιαστική ύπαρξή μας και το ίδιο το σύμπαν. Μια «χωριστότητα» απ’ ότι πιο κοντινό μας αφορά, όπως το πνεύμα μας, το σώμα μας, την οικογένειά μας, τους συνανθρώπους μας, την κοινωνία μας, το φυσικό μας περιβάλλον και ότι πιο απώτερο, όπως την ιστορία μας, τις αξίες μας, τον πλανήτη μας και το σύμπαν ολόκληρο.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...