Όλοι έχουμε ψάξει για ένα αποδοτικό όπλο για να εξαφανίσουμε το σωσίβιο που και να αποκτήσουμε ένα λεπτό, σφιχτό και γυμνασμένο σώμα. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που υπόσχονται ότι μπορούν βοηθήσουν να κερδίσετε την "Μάχη του σωσιβίου" άλλα είναι λίγα αυτά που πραγματοποιούν τις υποσχέσεις και που έχουν τις απαντήσεις και σε άλλα προβλήματα υγείας.
Στο σημερινό γρήγορο μεταβαλλόμενο περιβάλλον, στηριζόμαστε όλο και περισσότερο σε συμπληρώματα για να κρατήσουνε το σώμα μας σε φόρμα. Ωστόσο τα εκχυλίσματα βοτάνων, τα βότανα, τα φρούτα και λαχανικά είναι τις περισσότερες φορές πολύ πιο δυνατά και ασφαλές από τα συνθετικά συμπληρώματα.
Είναι πάντα καλύτερο να τρώτε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, παρά να καταβροχθίσετε ένα σκάσιμο χάπια. Ένα από αυτά τα φρέσκα ζαρζαβατικά  που αξίζει την προσοχή για τα οφέλη που παρέχει στη υγεία είναι η καυτερή πιπεριά.
Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν την καυτερή πιπεριά στη διατροφή τους. Η καυτερή πιπεριά είναι πλούσια σε ένα συστατικό, χημική ένωση, που ονομάζεται Capsaicinoids, στην οποία οφείλει την καυτερή γεύση.
Το Capsaicinoids έχει μια πολύ μοναδική ικανότητα να ανεβάσει το μεταβολισμό, την καύση των θερμίδων και τελικά να βοηθήσει στην μείωση του λίπους στο σώμα.
Η καυτερή πιπεριά είναι επίσης πλούσιο σε Καροτίνη, Λουτεΐνη, Βιταμίνη Α, Βιταμίνη C, Καψανθίνη, Καψορουμπίνη, και σε προβιταμίνες Ε, P, B1, B2, B3.
Οι μελέτες που πραγματοποιούνται τα τελευταίων 30 ετών σε ανθρώπους και ζώα, συμβουλεύουν ότι η καυτερή πιπεριά είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό συστατικό που μπορεί να βοηθήσει στην διαχείρισης του βάρους.
Εκτός από τις εξαιρετικές ιδιότητες στην μείωση του λίπους η καυτερή πιπεριά έχει και πολλές άλλες ιδιότητες. Μερικά από αυτά είναι:
  • Η καυτερή πιπεριά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βοηθάει στην ενίσχυση και δημιουργία των μυς.
  • Η καυτερή πιπεριά  κρατά τις βλεννώδεις μεμβράνες, το δέρμα και τα μάτια υγιείς.
  • Η καυτερή πιπεριά ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά το σώμα να αντιμετωπίσει τις μολύνσεις.
  • Βοηθάει στην μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης LDL, βελτιώνοντας την  καρδιαγγειακή υγεία  μειώνοντας την αρτηριακή πίεση.
  • Η καυτερή πιπεριά περιέχει μερικά άριστα αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα και τους ιστούς.
  • Έχει τις άριστες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
  • Είναι καλό για τη αντιμετώπιση των κρυολογημάτων και του πυρετού.
  • Διεγείρει τα χωνευτικά ένζυμα κάνοντας να δουλεύουν καλύτερα, βελτιώνοντας την πέψη.
  • Χαμηλώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.
  • Η καυτερή πιπεριά βοηθάει στην απελευθέρωση της ενδορφίνης, μια χημική ένωση αρμόδια για την ανακούφιση του σώματος από τον πόνο.

Πώς να χρησιμοποιήσει την καυτερή πιπεριά