Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Σταύρος Θεοδωράκης: Ο άνθρωπος που επιβίωσε με τις πλάτες του ΣημίτηΠοιος είναι ο δημοσιογράφος, που δεν μπόρεσε ποτέ να αντέξει τον ανταγωνισμό των συναδέλφων του, στο πολιτικό ρεπορτάζ, με τις δήθεν... αριστερόφρωνες καταβολές, που με τη γνωστή και δοκιμασμένη μέθοδο των δημοσίων σχέσεων αναρριχήθηκε στα «υψηλά κλιμάκια» της «δημοσιογραφίας» και φυσικά του Κολωνακίου...

Ο... δημοσιογράφος με το σακίδιο και τις αμφιλεγόμενης ποιότητας εκπομπές, με την ταχύτατη ανέλιξή του κατάφερε να επεκτείνει το ταλέντο του σε αρκετές επιχειρηματικές ασχολίες.

Ο Στ Θεοδωράκης έδωσε άδεια στο Τατσόπουλο

Ρε τι άλλο θα δούμε ... Ο πρόεδρος θέλει Δήμα ...ο "βουλευτής" δεν τον θέλει ...αλλά ως φιλελεύθερο κόμμα η ποδήλατο αφήνει ελεύθερη την βούληση
...Θέμα
 Ρώτησα τον επικεφαλής του «Ποταμιού» Στ. Θεοδωράκη εάν θα γίνει δεκτό το αίτημα του Π. Τατσόπουλου να είναι υποψήφιος βουλευτής με το «Ποτάμι» στις επερχόμενες εκλογές: «Θέλει και ρώτημα; Αυτό είναι δεδομένο», είπε ο κ. Θοεδωράκης, αν και, όπως ανάφερε, θα πρέπει να περάσει από κάποιες κομματικές διαδικασίες, οι οποίες στην περίπτωση του Π. Τατσόπουλου θα είναι τυπικές.

Στα μούτρα του Σαμαρά μοίρασαν χάρτη με «Βόρεια Κυπρο» οι «επιχειρηματίες». Τι δεν κατάλαβες;


ΦΩΤΟ-Τουρκική πρόκληση- Δείτε τον χάρτη που μοίρασαν στο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό ForumΤης Χριστίνας Κοραή

Νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας πέρασε απαρατήρητη στο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Forum πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη χώρα μας.

ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΘΑΨΑΝ ΤΑ ΜΜΕ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΔΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ – Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ..

Απίστευτο Βίντεο που θα σας σηκωθεί η τρίχα με αυτά που ακούγονται. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ αρνήθηκε οποιαδήποτε βοήθεια και άφησε στο Έλεος των ΤΟΥΡΚΩΝ την Κύπρο Αποκαλυπτικά στοιχεία κατέθεσε ο ΠΟΛΥΣ ΠΟΛΥΒΙΟΥ αλλά το βίντεο θάφτηκε από τα ΜΜΕ.

ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ;

Όταν προκύπτει μια νέα θεωρία, ένας νέος λογισμός, μια νέα αντίληψη για κάποιο θέμα, συχνά ακούω "Ναι, αλλά δεν έχει αποδειχθεί". Και ερωτώ: Η θεωρία του Δαρβίνου για παράδειγμα έχει αποδειχθεί; όχι (ούτε προβλέπεται ν'αποδειχθεί ποτέ), παρ'όλα αυτά, αντιμετωπίζεται ως δεδομένο, θέσφατο και αξίωμα, για πολλούς. (ευτυχώς όχι για όλους).

Αυτά που ξέρουμε (ειδικά για διάστημα-πλανήτες-ήλιο κλπ) τα μάθαμε και τα αναμεταδίδουμε ως αξιώματα, επειδή έτσι μας τα είπαν, οχι επειδή βγήκαμε στο διάστημα και τα διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, ούτε επειδή μας δόθηκαν αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία.

Λέμε δηλαδή "ξέρω", χωρίς να ξέρουμε την τύφλα μας ουσιαστικά..

Ο Δήμος Ηρακλείου κατάσχεσε τηλεόραση και πλυντήριο από συνταξιούχο καρδιοπαθή .Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ


Ο Δήμος Ηρακλείου κατάσχεσε τηλεόραση και πλυντήριο από συνταξιούχο καρδιοπαθή
Αντιμέτωποι με έναν αναπάντεχο χριστουγεννιάτικο «μποναμά» βρίσκονται εκατοντάδες πολίτες στο Ηράκλειο Κρήτης, οι οποίοι απειλούνται με κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους εξαιτίας των οφειλών τους προς τον τοπικό δήμο.
Ενδεικτικό της αναλγησίας των τοπικών αρχόντων είναι το περιστατικό της περασμένης Τρίτης, όταν ένας 60χρονος συνταξιούχος από τις Νότιες Συνοικίες ήρθε αντιμέτωπος με δυο δικαστικούς επιμελητές που δίστασαν να του κατασχέσουν μέρος της οικοσκευής του, όπως η τηλεόραση και τον πλυντήριο του.
Όταν το κουδούνι του διαμερίσματος του χτυπούσε επίμονα ο ηλικιωμένος άνδρας δεν μπορούσε να φανταστεί τι τον περίμενε. Ανοίγοντας την πόρτα, εμβρόντητες είδε τους δυο υπαλλήλους, που ενεργούσαν κατ΄ εντολή του Δήμου Ηρακλείου, να βγάζουν από την τσάντα τους τον κατάλογο προσημείωσης και να ξεκινούν χωρίς χρονοτριβή την αξιολόγηση των προς κατάσχεση ηλεκτρικών συσκευών.

12-16 Δεκεμβρίου 1803 -Η μεγαλη έξοδος των Σουλιωτών απο το Σούλι

Αποφράδα ημέρα για τους Σουλιώτες η 12η Δεκεμβρίου του 1803.

Ημέρα-απαρχή της Μεγάλης Εξόδου των υπερήφανων Αετών του Σουλίου που σφραγίστηκε με την Μεγάλη Θυσία τους στο μοναστήρι του Σέλτσου της Βρεστενίτσας (Πηγες -΄Αρτας) τον Απρίλιο του 1804.Προτιμησαν να πεθάνουν λεύτεροι παρα να ζήσουν στη σκλαβιά.Ετσι δίδαξαν στις επομενες γενιές την αρετή της Ελευθερίας.Την Μνήμη των δεινών και της θυσίας των οφείλουμε να την διατηρήσουμε σαν άσβεστη φλόγα ιστορικής παρακαταθήκης παραδίδοντάς την και εμείς στην επόμενη γενιά.
Να μήν τους αφήσουμε στη λήθη! Χρέος δικό μας ακατάλυτο, η θύμησή τους.Σ'αυτούς τους Ήρωες αφιερώνονται και τα παρακάτω λόγια του του μεγάλου λογοτέχνη και ζωγράφου μας, του

Φώτη Κόντογλου"Οι λαοί που ζούνε με πόνο και με πίστη τυπώνουνε πιο βαθειά τον χαραχτήρα τους στον σκληρό βράχο της ζωής, και σφραγίζουνται με μια σφραγίδα που δεν σβήνει από τις συμφορές κι από τις αβάσταχτες καταδρομές, αλλά γίνεται πιο άσβηστη. Με μια τέτοια σφραγίδα είναι σφραγισμένη η Ρωμιοσύνη. Τα έθνη που εξαγοράζουνε κάθε ώρα τη ζωή τους με αίμα και μ' αγωνία, πλουτίζουνται με πνευματικές χάρες, που δεν τις γνωρίζουνε οι καλοπερασμένοι λαοί. Αυτοί απομένουνε φτωχοί από πνευματικούς θησαυρούς και από ανθρωπιά, γιατί η καλοπέραση κάνει χοντροειδή τον μέσα άνθρωπο».

12η Δεκεμβρίου 1803- Η συνθήκη της παράδοσης του Σουλίου
Μαύρη μέρα ξημέρωσε για το Σούλι .

Σαν σήμερα πριν από 200 ακριβώς χρόνια το Μαρτυρικό Σούλι μετά από σκληρή πολιορκία του Αλή πασά αναγκάζεται να υπογράψει συμφωνία με τον τύραννο κάτω από το βάρος των δεινών και της πείνας που επέφερε ο ολοσχερής αποκλεισμός του.. Δεν άντεχαν άλλο πλέον. 
Οι καπεταναίοι του Σουλίου με επικεφαλής τους Φώτο Τζαβέλα και Νότη Μπότσαρη , βάζουν με βαριά καρδιά την υπογραφή τους σε μια συμφωνία που ο πανούργος Αλή πασάς δεν θα την σεβαστεί ποτέ.
Έτσι η Μεγάλη Έξοδος για τους Σουλιώτες αρχίζει .

Ο πιο πυκνοκατοικημένος βράχος στον κόσμο [εικόνες]


Ο πιο πυκνοκατοικημένος βράχος στον κόσμο [εικόνες]
Το Migingo είναι ένα μικρό βραχώδες νησί, που το μέγεθός του δεν ξεπερνά αυτό ενός γηπέδου ποδοσφαίρου… κομμένο στη μέση, και βρίσκεται στη λίμνη Βικτώρια, τη μεγαλύτερη λίμνη της Αφρικής και τη μεγαλύτερη τροπική λίμνη του κόσμου.
 
Παρά τη μικρή έκτασή του, στο νησάκι αυτό διαμένουν 131 άνθρωποι (σύμφωνα με την απογραφή του 2009) μέσα σε αυτοσχέδιες, στριμωγμένες καλύβες.
 
Παρά τις ομολογουμένως ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης, επάνω στο νησί υπάρχουν πέντε μπαρ, ένα ινστιτούτο αισθητικής, ένα φαρμακείο καθώς επίσης αρκετά ξενοδοχεία και… οίκοι ανοχής.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...