Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Μινωίτες Κρήτες ανακάλυψαν την Γερμανία!

Μινωίτες Κρήτες ανακάλυψαν την Γερμανία!
Οι Μινωίτες Κρήτες ήσαν εκείνοι που... πρώτοι πάτησαν το πόδι τους στο Νορντ Φρίσλαντ της νυν Γερμανίας. Κι αυτό συνέβη κατά το 1300 π.Χ.
Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο καθηγητής Εθνολογίας και Ιστορίας του Πολιτισμού Hans – Peter Dorr (Χανς Πέτερ Ντυρ), τον Απρίλιο του 2008!..Εάν αυτήν την ίδια ακριβώς ανακοίνωση την έκανε ένας δικός μας καθηγητής ή επιστήμονας, θα είχαν πέσει όλοι πάνω του να τον «φάνε» και να του κρεμάσουν την ρετσινιά του «εθνικιστή». Εγώ προσωπικά έχω ξαναγράψει πως η Βιέννη επήρε το όνομα της από την Βιάννου της Κρήτης, όταν άποικοι εκ της Μεγαλονήσου συνέπτυξαν πρώτοι στην θέση της εμπορικό οικισμό....
Η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Ντυρ κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα έπειτα από πολυετείς ανασκαφές στην προαναφερόμενη περιοχή (Βαττ), στα Βόρεια της μικροσκοπικής νήσου Ζίντφαλ, στην Θάλασσα Βάντεν. Εκεί ευρίσκονται και τα υπολείμματα του – άλλοτε πλούσιου – λιμανιού Ρούνγκχολτ κάτω από ένα στρώμα τύρφης του οποίου ευρέθησαν τα μι­νωικά απομεινάρια...
Ανάμεσα στα ευρήματα, που στηρίζουν την ανωτέρω άποψη, είναι μια ορειχάλκινη λόγχη, κεραμικά δοχεία και αγγεία, αλλά το κυριότερο μια μινωική σφραγίδα – η πρώτη που εντοπίζεται εκτός Αιγαίου.

Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία αγάπης απο το Ηρακλειο με πρωταγωνιστρια μια σκυλιτσα

Σας παραθετουμε το Ιστορικο απο το προφιλ του Ιατρου κύριου Σωτηρη Αναγνωστοπουλου στο facebook "Πρόκειται για μία γλυκύτατη, καλόψυχη και καλόπιστη σκυλίτσα 3 ετών, μίγμα κανίς με γκριφόν. Τη βρήκα έξω από το παγκρήτιο στάδιο, το μεσημέρι της 12/12/2014, καθώς πήγαινα για την καθιερωμένη μου προπόνηση στο κολυμβητήριο. Ακριβέστερα έπεσα κυριολεκτικά πάνω της (παρατρίχα να τη χτυπήσω με το αυτοκίνητο). 
Μια συνάντηση που έμελε να είναι εξαιρετικά καθοριστική για τη ζωή αυτής της ψυχούλας. Με το που την είδα, ανέβαλλα την προπόνηση και την πήγα άμεσα στον κτηνίατρο για τα περαιτέρω.
Της έδωσα το όνομά μου (Σωτηρία - Ρία), διότι θα σωθεί.
Πάσχει από γενικευμένη σοβαρή δεμοδήκωση (ψώρα των σκύλων) και σοβαρή διάχυτη πυώδη δερματίτιδα.
Η σκυλίτσα ψηνόταν κυριολεκτικά στον πυρετό, ήταν σοβαρά αφυδατωμένη, πολύ πεινασμένη και γεμάτη με δύσοσμες πυώδεις εστίες στο δέρμα της, ενώ έλειπε και το περισσότερο από το τρίχωμά της. Επίσης, μόλις και μετά βίας στεκόταν στα πόδια της.
Με άλλα λόγια, το ζώο ήταν σε αθλία κατάσταση, ενώ πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα πέθαινε από σηψαιμία αν έμενε κι άλλο στο δρόμο. Ακόμη και τώρα, μετά από τρεις σχεδόν μέρες εντατικής θεραπείας με αντιβιοτικά, ενυδάτωσης, χορήγησης άφθονης ειδικού τύπου διατροφής (ειδικής για συνθήκες υπερκαταβολισμού), δεν έχει ξεφύγει εντελώς τον κίνδυνο.

Ένας ταξιτζής πήρε τον πιο απρόσμενο επιβάτη. Έναν επιβάτη που του άλλαξε τη ζωή - (πολύ συγκινητικό )


Πριν από 20 περίπου χρόνια εργαζόμουν ως ταξιτζής για να ζήσω. Ήταν μια ευχάριστη δουλειά για κάποιον που δεν θέλει ένα αφεντικό συνέχεια πάνω από το κεφάλι του, αλλά και για κάποιον που του αρέσει να γνωρίζει συνέχεια ανθρώπους.

Ένα βράδυ συνέβη κάτι καταπληκτικό. Κάτι που θα το θυμάμαι για πάντα.

Κάποιος ζήτησε ταξί από μια ήσυχη περιοχή της πόλης. Πήγα στο σημείο και είδα ότι αυτός που ζήτησε ταξί, έμενε σε ένα μικρό αλλά πολύ όμορφο σπίτι.

Όση ώρα περίμενα απ” έξω να ανοίξει η πόρτα, σκεφτόμουν ότι ο πελάτης θα ήταν κάποιος μεθυσμένος που ήθελε να γυρίσει σπίτι του, κάποια που τσακώθηκε με τον εραστή της ή κάποιος που εργάζεται πρωινή βάρδια σε κάποιο εργοστάσιο στο βιομηχανικό τμήμα της πόλης. Περιπτώσεις δηλαδή που συναντούσα πολύ συχνά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...