Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;;; ;;Τα αναψυκτικά φέρνουν καρκίνο στη μήτρα;

Τα αναψυκτικά φέρνουν καρκίνο στη μήτρα
Τα ανθρακούχα ροφήματα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης βάζουν σε κίνδυνο τις γυναίκες, προειδοποιούν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.
Συγκεκριμένα, οι πιθανότητες είναι αυξημένες για την εκδήλωση καρκίνου στη μήτρα, με τη συστηματική κατανάλωση να οδηγεί σε μεγαλύτερο κίνδυνο κατά 78%.
Η νόσος φαίνεται να επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50. Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε κάλυπτε περίοδο 14 ετών και περιελάμβανε περίπου 25.000 γυναίκες. Οι γυναίκες που συμμετείχαν έδωσαν μια λεπτομερή ανάλυση σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και οι μισές από αυτές είχαν εντάξει στη διατροφή τους συστηματικά τα αναψυκτικά. Περίπου 600 από τις γυναίκες εμφάνισαν καρκίνου του ενδομητρίου.

Οι ερευνητές δεν μπορούσαν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν πολλά αναψυκτικά είχαν και άλλες ανθυγιεινές συνήθειες. Υποστηρίζουν ότι η ζάχαρη που βρίσκεται στα αναψυκτικά παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση του βάρους. Αυτό με τη σειρά του κάνει τα λιποκύτταρα να παράγουν οιστρογόνα, τις ορμόνες που πυροδοτούν την εμφάνιση του καρκίνου του ενδομητρίου.
Οι υπέρβαρες γυναίκες έχουν επίσης την τάση να παράγουν περισσότερες ποσότητες ινσουλίνης, μια άλλη ορμόνη που συνδέεται άμεσα με τη νόσο.
Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...