Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Ο “Ποιητής” και υποστηριχτής του φόρου των Χριστιανών Τάσος Κουράκης… Υπουργός Παιδείας..!!!

9

Οι ποιητικές συλλογές του γιατρού και αναπληρωτή καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και νέου Υπουργού Παιδείας είναι πάνω από μία.

Σημεία των ποιημάτων του..

«Εγώ σκυφτός -κάθε μπρούμυτα- δαχτυλοαφώ το σώμα της στη μαύρη κάμαρη / Λευκό μπαστούνι ο φαλλός μου χτυπάει την πόρτα του αμετάκλητου / Τυφλώνομαι από το φως του / Ορώ»… γράφει το πρώτο ποίημα που εισάγει το τρίτο μέρος της ποιητικής συλλογής.

Σε άλλο σημείο αναφέρει…

«(Αυτή) – Τι είναι ο κόλπος μου; (Αυτός) – Είναι μια σύριγγα χωρίς το έμβολο που καλεί το φαλλό να τρυπηθούν μαζί από την πρέζα του έρωτα (Αυτή) – Σύριγγα, ή σήραγγα; (Αυτός) – Σήραγγα που ανακαλεί κεκοιμημένους κωδωνοκρούστες (Αυτή) – Κεκοιμημένους ή ταριχευμένους; (Αυτός) – Ολοι οι φαλλοί είναι ταριχευμένα ξόανα που νοτίζονται απ’ το νόστο της μήτρας (Αυτή) – Της δικής μου μήτρας; (Αυτός) – Της δικής σου. Εσύ γεννήθηκες απ’ τη δική σου μήτρα (Αυτή) – Εγώ γεννήθηκα απ’ τη δική μου μήτρα.»

Ενώ συνεχίζει…

«Δεν είναι ότι κόβω τα στήθη μου / για να συναντηθώ / μαζί του / είναι ότι εκείνος ξεριζώνει το αιδοίο του / και γίνεται ένα μαζί μου / σε παραλληλία αφής».

Η ποίηση περιλαμβάνεται αυτούσια στην τελευταία συλλογή του Τάσου Κουράκη με τον τίτλο «Ιερωτικόν» (από τις εκδόσεις Ιανός).

Κλείνοντας αναφέρει…

«Ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου / κατακτώντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου / όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο χωρίς εξοχή και η γυναίκα εσοχή με πλήρωση / Ετσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Αλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με Θήτα κεφαλαίο».

Επίσης σε συνέδριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», ο κ. Κουράκης είχε τονίσει να φορολογηθούν οι Χριστιανοί και να πληρώνουν τους ιερείς.

«Προτείνουμε να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος. Είναι προφανές ότι, όταν ζητούμε τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, δεν νοείται μισθοδοσία ιερέων οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος από την Πολιτεία. Θα έλεγα ότι εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια εναλλακτική πρόταση. Η εναλλακτική πρόταση είναι να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους πολίτες δηλώνουν κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία. Σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να είναι απολύτως ενημερωμένοι ότι η δήλωσή τους ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι συνεπάγεται την επιβολή αυτού του φόρου»

Τέλος είχε επίσης σημειώσει σε άλλη τοποθέτησή του ότι όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις παρελάσεις

Τάσος Κουράκης.. Ο νέος Υπουργός Παιδείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...