Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Εντυπωσιακός εναγκαλισμός ΣΥΡΙΖΑ με Δ.Αβραμόπουλο: «Γέφυρα» ο Έλληνας Επίτροπος σε Α.Τσίπρα και Ε.Ε.

Τεράστια εντύπωση προκάλεσε η απόλυτη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, με γραπτή επίσημη ανακοίνωση του μάλιστα, στον Έλληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο που σε παρέμβαση του στην Κομισιόν ζήτησε να υπάρξει χαλάρωση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ε.Ε. για την Ελλάδα και τις χώρες του ευρωπαικού νότου.
Οι δύο τους δεν είναι η πρώτη φορά που συντάσσονται σε θέματα που άπτονται των εθνικών ζητημάτων και το γεγονός αυτό αποδεικνύει πώς πιθανόν να «στρώνεται» μία κατάσταση έτσι ώστε ο Δ. Αβραμόπουλος να αποτελέσει μία «γέφυρα» μεταξύ του αστικού κόσμου και μίας πιθανής συγκυβέρνησης στην Ελλάδα σε επόμενη φάση.  
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δε ανάγκη τη στήριξη ενός έμπειρου πολιτικού όπως είναι ο Δ. Αβραμόπουλος, ιδίως όταν αυτός υπηρετεί στην Ε.Ε. και βρίσκεται δίπλα στον Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ έχοντας την απόλυτη στήριξη του. Δηλαδή, στο πρόσωπο του Έλληνα Επιτρόπου ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει τον συνδετικό κρίκο του κόμματος του, που όπως φαίνεται σύντομα θα βρεθεί στην εξουσία, με την Ε.Ε.

Κι αυτό είναι θετικό για τη χώρα. Άλλωστε οι δύο τους, Δ. Αβραμόπουλος και Α. Τσίπρας έχουν συγκλίνουσες απόψεις σε αρκετά ζητήματα, όπως έχει αποδεχθεί και στο παρελθόν όταν ο πρώτος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ένα παράδειγμα αυτού είναι το γεγονός ότι ο κ. Αβραμόπουλος είχε συνομολογήσει στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου που φέρει τεράστιες ευθύνες για το θέμα αυτό με την ψήφιση του νόμου του 2010, βάσει το οποίου «μοίραζε» εκατομμύρια στην ιδιοκτήτρια εταιρεία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά χωρίς να κοπεί ούτε μία λαμαρίνα.
Έσπευσε δε ο Αντώνης Σαμαράς τότε, αλλά και μετέπειτα, κατά την καθέλκυση του υποβρυχίου «Πιπίνος» να δώσει άφεση αμαρτιών στον Ε. Βενιζέλο για την υπόθεση του σκανδάλου των υποβρυχίων κάνοντας συνένοχη τη ΝΔ.
Ο κ. Αβραμόπουλος αποδέχθηκε επίσης πρόταση του Α. Τσίπρα να επισκεφθεί το Πεντάγωνο όταν ήταν υπουργός και να ενημερωθεί για τα θέματα της άμυνας προκαλώντας τις σφοδρές αντιδράσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Ήταν η περίοδος που ο Α. Σαμαράς είχε κλείσει τις πόρτες στην αξιωματική αντιπολίτευση και δεν σήκωνε τα τηλέφωνα όταν ο πρώην υπουργός Άμυνας μιλούσε για συνεννόηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διάκεινται θετικά για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και αυτό διαφάνηκε ξεκάθαρα χθες με την ανακοίνωση του, με την οποία επικρότησε την πρόταση του Έλληνα Επιτρόπου να υπάρξει «ευελιξία» στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας για χώρες του ευρωπαικού νότου, ενώ όσον αφορά στην Ελλάδα που είναι σε επίσημο πρόγραμμα προσαρμογής ζήτησε να μην ισχύουν οι κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας.
Το τελευταίο σκέλος μάλιστα το χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στην κυβέρνηση, αλλά και στον Α. Σαμαρά. «Η παρέμβαση Αβραμόπουλου είναι σημαντική, την οποία θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό. Αντί για αυτό, ο κ. Σαμαράς τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας στήριξε και στηρίζει τους πιο σκληρούς όρους λιτότητας, οι οποίοι στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία», επισήμανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μετά τα εύσημα του ΣΥΡΙΖΑ στον Δ. Αβραμόπουλο κάποιοι θεωρούν πώς αναπτύσσεται μία συνεργασία η οποία μπορεί να εξελιχθεί και εντός Ελλάδας και να σχετίζεται με την Προεδρία της Δημοκρατίας, αν και φαίνεται δύσκολο ο Έλληνας Επίτροπος να εγκαταλείψει τη θέση του λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Ανεξάρτητα πάντως του τι επρόκειτο να συμβεί ο εναγκαλισμός ΣΥΡΙΖΑ και Δ. Αβραμόπουλου είναι εντυπωσιακός.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...