Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Μετά από λίγους μήνες ο Τσίπρας και οι ομάδες του θα χρειαστούν δύο ελικόπτερα για να ξεφύγουν από την οροφή κάποιου κτιρίου, κυνηγημένοι

Όπως γράφει σήμερα, Wall Street Journal, η Ελλάδα είναι έτοιμη να βυθίσει ολόκληρη την Ευρωζώνη σε άλλη μία κρίση εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι η Ευρωζώνη είναι τόσο απεγνωσμένη να κρατήσει την Ελλάδα στους κόλπους της, που τελικά οι πιστωτές θα δεχθούν την διαγραφή του χρέους της.

Όπως διαπιστώνει η εφημερίδα, η στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μεγάλη αλλά όχι βαθιά. Τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων θέλουν η χώρα να παραμείνει στο ευρώ. Έτσι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθήσει σκληρή γραμμή με τους πιστωτές, τότε απειλεί να πάρει «όμηρο» την Ελλάδα ενώ δεν αποκλείεται και ένα «ατύχημα» που θα οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ.

Έτσι, γράφει, μια νίκη για το κόμμα θα πρέπει να θεωρηθεί στην καλύτερη περίπτωση σαν ψήφος διαμαρτυρίας έναντι της σημερινής κυβέρνησης, παρά σαν υποστήριξη στα πιο ριζοσπαστικά στοιχεία της ίδιας της ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεχάσει εάν είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...