Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

Τα δύο πρώτα χαράτσια του ΣΥΡΙΖΑ

Τα δύο πρώτα χαράτσια του ΣΥΡΙΖΑ

Θα καταβάλλεται αγνώστου ύψους εισφορά για κάθε είδους συναλλαγή με τράπεζες - Θα υπάρξει φόρος σε όλα τα τυχερά παιχνίδια - Τα έσοδα θα πάνε για την επιβίωση του ασφαλιστικού

Με δύο χαράτσια που επηρεάζουν ανεξαιρέτως σχεδόν όλους τους Έλληνες και περιγράφονται στα προγραμματικά κείμενα του κόμματος που έχουν αναρτηθεί προς διαβούλευση στην ιστοσελίδα syriza.gr, σχεδιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίξει το ασφαλιστικό σύστημα.Το πρώτο αφορά την επιβολή εισφοράς σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές των ιδιωτών, του δημοσίου, των συνεταιρισμών. Στο κείμενο, μάλιστα, για την κοινωνική ασφάλιση δεν διευκρινίζεται ούτε και προτείνεται το ύψος αυτής της εισφοράς. Πρακτικά με το μέτρο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλλει χαράτσι σε κάθε είδους συναλλαγή της καθημερινότητας των πολιτών: καταθέσεις, αναλήψεις, συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, μισθοδοσία, εμβάσματα, πληρωμές δανείων, είσπραξη επιδοτήσεων κτλ.Το δεύτερο μέτρο αφορά την επιβολή ειδικού φόρου υπέρ του ασφαλιστικού αποθεματικού στα τυχερά παιχνίδια (ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, λαχεία, Καζίνο κ.α.) «στη λογική μετακίνησης από το εισόδημα στις δαπάνες», όπως αναφέρεται στο κείμενο.Την αποκάλυψη κάνει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής ο οποίος απευθύνθηκε για διευκρινίσεις στον Αλέξη Μητρόπουλο, τον Δημήτρη Στρατούλη και τον Σάββα Ρομπόλη με μόνο τον τρίτο να απαντά ότι το χαράτσι στις συναλλαγές με τις τράπεζες προβλέπεται στο κείμενο αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα είναι ποσοστιαία (π.χ. 0,1% ή 0,2% ή 0,5%) ή θα είναι κάποιο πάγιο ποσό.


Λαφαζάνης: Δεν έχουμε τέτοια πρόθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
«Άλλο πράγμα οι τραπεζικές συναλλαγές» και «άλλο πράγμα η στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος» διευκρίνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ερωτηθείς σε συνέντευξή του στο BHMA FM.

«Δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από το ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλει οποιαδήποτε εισφορά στις τραπεζικές συναλλαγές. Οι τραπεζικές συναλλαγές είναι άλλο πράγμα και η στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος είναι άλλο πράγμα. Εμείς δεν πρόκειται να επιβαρύνουμε τους καταθέτες με κανέναν απολύτως τρόπο. Δεν πρόκειται να επιβαρύνουμε τους πολίτες για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος» ήταν η απάντηση που έδωσε ο κ. Λαφαζάνης.


Σταμάτης: Απίστευτης σύλληψης φορομπηχτική πολιτική τα δύο χαράτσια του ΣΥΡΙΖΑ

Για απίστευτης σύλληψης φορομπηχτική πολιτική κατηγορεί ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αποκάλυψη «χωρίς να διαψευστεί» ότι προτίθεται να επιβάλλει έναν κεφαλικό φόρο σε κάθε τραπεζική συναλλαγή.

«Μετά την πρόθεση φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας των πολιτών που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ , αυτή είναι η νέα απειλή σε βάρος των πολιτών» σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Σταμάτης.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σταμάτη έχει ως εξής:

Σε σημερινή κυριακάτικη εφημερίδα δημοσιεύεται, χωρίς να διαψευστεί, πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να επιβάλλει έναν κεφαλικό φόρο σε κάθε συναλλαγή που θα κάνουν οι πολίτες με τις τράπεζες, για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος. Δηλαδή, στις αναλήψεις και στις καταθέσεις χρημάτων, ακόμη και στις καταθέσεις μισθοδοσίας και συντάξεων.

Επίσης θα επιβάλλει έναν ακόμα «ειδικό φόρο» στις δαπάνες συμμετοχής των πολιτών σε τυχερά παιχνίδια. Πρόκειται για μια απίστευτης σύλληψης πρόταση φορομπηχτικής πολιτικής, που αφορά άμεσα τον κάθε πολίτη. Από τον μισθωτό και τον συνταξιούχο μέχρι και όποιον αγοράζει λαχείο!

Μετά την πρόθεση φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας των πολιτών που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ , αυτή είναι η νέα απειλή σε βάρος των πολιτών.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...