Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Οι Βενιζελικοί Χουντικοί (που έδιωξαν τον Βασιλιά) άνοιξαν τον δρόμο για τα αριστερά ρεύματα. Χθες, το ανήψι του Παττακού, έγινε (χάρη στους Σαμαρά - Βενιζέλο - Παπανδρέου - Καραμανλή) Πρωθυπουργός... Κατάλαβες «Τάκη»;

Ο Παπαδόπουλος είχε σαν think tank αριστερό δίπλα του. Και ήταν ο μόνος που ψήφισε κατά της θανατικής ποινής του Μπελογιάννη ως ένορκος που ήταν. Η Χούντα πάντως δεν είναι δεξιά αλλά στρατιωτική δικτατορία. Η Χούντα άνοιξε τον δρόμο για τα αριστερά ρεύματα. Ο Καραμανλής ήταν καθαρά αριστερός. Αυτός ξεκίνησε τις κρατικοποιήσεις για χάρη του Ανδρέα...Αυτός ξερίζωσε την δεξιά..
"εν το παν και δι΄ αυτού το παν και εις αυτό το παν"...

Το ζητούμενο είναι να καταλάβουμε τι είναι...

Αν το καταλάβεις....
Το ζητούμενο είναι να καταλάβουμε τι είναι Δεξιά και Αριστερά. Δεξιά θα πει ιδέες 
και οράματα. Έθνος, πατρίδα, ήθος, επιστημονική έρευνα. Αριστερά θα πει 
καταπολέμηση και κοροιδία των ηθών, διεθνισμός, ψευδοεπιστήμες 
(κοινωνιολογία κλπ) και καθαρός υλισμός. Οι δε δήθεν ιδέες της Αριστεράς 
δεν είναι ιδέες αλλά συνθήματα άνευ νοήματος. (Πρωτοπορία, κοινωνική 
συναίνεση και λοιπές αοριστολογίες). Ακόμα και ο άνθρωπος (εργάτης) για 
τον Μαρξ είναι μονάδα, είναι ύλη και έχει προστιθέμενη αξία. Όπως και για τον
 Χαγιέκ. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ έχουν τους ίδιους στόχους. Δεν πιστεύουν 
σε καμία ιδέα, σε κανένα έθνος και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η οικονομική
 διαχείριση. Το αποτέλεσμα του (αριστερού) φιλελευθερισμού και του
 κομμουνισμού είναι το ίδιο. Μάσα για τους λίγους, πείνα για τους πολλούς,
 διεθνισμός κλπ. Μη σας ξεγελά το πόσο κράτος θέλουν.

Αυτές είναι απλές διαβαθμίσεις της Αριστεράς. Οι στόχοι τους είναι ακριβώς οι
 ίδιοι. Χέρι, χέρι μας πήγαν εδώ.  Χέρι, χέρι σκάνε πλάκα. 

Σήμερα έχουμε το σιωνιστικό φαινόμενο του ευρωκομμουνισμού με μπροστάρη
 τον Τσίπρα στον σταδιακό και ομαλό σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας
 μέσα από τους θεσμούς της αστικής δημοκρατίας ( Reformisme) …του
 αριστερού νεοφιλελευθερισμού με άλλο πρόσωπο. Για να έρθει ο Τσίπρας
 στην εξουσία ποιοι του άνοιξαν τον δρόμο;; Μα φυσικά τα αριστερά 
ρεύματα της μεταπολιτεύσεως ΝΔ, Πασοκ, ΚΚΕ....μπαμπούλας το 
περιθώριο της χρυσής αυγής!πηγη
Εναν απρόσμενο σύμβουλο βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας στο πρόσωπο του σερ Βασίλειου Μαρκεζίνη, γιού του πολιτικού Σπύρου Μαρκεζίνη, ο οποίος του συνέστησε να πραγματοποιήσει το ταξίδι στη Μόσχα και να κάνει άνοιγμα στη ρωσική πλευρά, όπως πληροφορείται αποκλειστικά το iefimerida.gr.
Ο Αλέξης Τσίπρας γνώρισε τον σερ Βασίλειο Μαρκεζίνη μέσω του νέου διπλωματικού του συμβούλου πρέσβη Γεώργιου Αϋφαντή, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με ένα πρόσωπο το οποίο έχει υψηλές γνωριμίες και συγκεκριμένες πεποιθήσεις.
Ο κ. Μαρκεζίνης συμβούλευσε τον κ. Τσίπρα να πραγματοποιήσει το ταξίδι στη Μόσχα, σε μια εποχή που οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ιδιαίτερα τεταμένες και να κάνει έτσι τη διαφορά στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους ευρωπαίους ηγέτες.
Αρχικά, η πρόθεση του κ. Τσίπρα ήταν να συναντηθεί στη Μόσχα με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό, χωρίς ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να αναβάλλει το ταξίδι του.
Tαξίδι υψηλού ρίσκου
Εγκυρες πηγές  αναγνωρίζουν ότι η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα είναι υψηλού ρίσκου την ώρα που μαίνεται η διαμάχη ευρωπαίων και ΗΠΑ με τη ρωσική πλευρά, μετά την εμφύλια σύρραξη στην Ουκρανία και το αποσχιστικό δημοψήφισμα στα ανατολικά της χώρας.
Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί αυτή την επίσκεψη δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, στις οποίες ο ίδιος είναι υποψήφιος της ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν, τον βάζει στο μικροσκόπιο των ευρωπαίων ηγετών οι οποίοι θα επιχειρήσουν να κατανοήσουν τον συμβολισμό και τις προεκτάσεις της. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί με αξιώσεις την εκλογική επικράτηση από τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις προσεχείς εκλογές προβληματίζει ακόμη περισσότερο τους Ευρωπαίους για τις κινήσεις του προέδρου του κόμματος.
Ταξίδι με προσδοκίες
Η χρονική στιγμή που επιλέγει ο Αλέξης Τσίπρας να επισκεφθεί τη Ρωσία, αλλά και το γεγονός πως μετά τον Κώστα Καραμανλή, όλοι οι μετέπειτα πρωθυπουργοί αθέτησαν όλες τους τις υποσχέσεις τους απέναντι στο Κρεμλίνο, από τη μια δίνουν βαρύτητα στην επίσκεψή του, αλλά κυρίως αυξάνουν και τις προσδοκίες της Μόσχας για το «ξαναζέσταμα» που μπορεί να επιφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στις ελληνορωσικές σχέσεις σε περίπτωση που στις βουλευτικές εκλογές εκλεγεί πρωθυπουργός.
Δεν έχουν περάσει παρά τρία περίπου χρόνια από τότε που ο Αντώνης Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε γίνει δεκτός από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σε εκείνη τη συνάντηση η ρωσική πλευρά είχε μείνει ικανοποιημένη καθώς πίστεψε πως μια σειρά από κοινά προγράμματα, που, ύστερα από την άνοδο στην εξουσία του Γιώργου Παπανδρέου, είχαν παγώσει, όπως για παράδειγμα οι αγωγοί Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και South Stream, η εξοπλιστική συνεργασία και αρκετά άλλα σημαντικά, θα προχωρούσαν.
Ποιός είναι ο πρέσβης Γιώργος Αϋφαντής
Ο διπλωματικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα Γιώργος Αϋφαντής (στη φωτογραφία πίσω από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Δραγασάκη), φέρεται ως ο εισηγητής της υποψηφιότητας της κυρίας Σαμπιχά Σουλεϊμάν.
Με θητεία στο διπλωματικό γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου, με «προίκα» τις εκρηκτικές σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου και Δημήτρη Δρούτσα στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Γιώργος Αϋφαντής είναι ο νέος διπλωματικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα τους τελευταίους μήνες.
Αριστερός από τα 16 του χρόνια, ο συγκεκριμένος διπλωμάτης δεν έκρυψε τις πολιτικές του πεποιθήσεις, όταν θήτευσε στο Υπουργείο Εξωτερικών και είχε κατηγορήσει ανοιχτά τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όταν είχε πραγματοποιήσει ομιλία σε Τούρκους διπλωμάτες στο Ερζερούμ χωρίς να έχει προηγουμένως ενημερώσει του Έλληνες διπλωμάτες.
Αυτός είναι ο Γεώργιος Αύφαντής
Γεώργιος Αύφαντής
Ποιός είναι ο Βασίλειος Μαρκεζίνης
Ο Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης είναι Έλληνας νομικός και πανεπιστημιακός, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Ιουλίου 1944 και είναι γιος του πολιτικού Σπύρου Μαρκεζίνη. Διετέλεσε τακτικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου ίδρυσε και διηύθυνε από το 2001 έως το 2007 το Ινστιτούτο Παγκοσμίου Δικαίου, όπως επίσης και του Πανεπιστήμιου του Λάïντεν (Ολλανδίας) και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπου ίδρυσε και διηύθυνε από το 1995 ως το 2001 το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Συγκριτικού Δικαίου. Επιπλέον, έχει διδάξει σε είκοσι πέντε Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, έχει συγγράψει τριάντα τρία βιβλία και πάνω από εκατόν τριάντα νομικά άρθρα, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε νομικά περιοδικά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τα έργα του έχουν μεταφρασθεί στα γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλικά και κινεζικά. Από το 2007 είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».
Έχει τιμηθεί με υψηλότατες διακρίσεις, όπως είναι ο Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής από την ελληνική πολιτεία (2000), ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Τιμής από την Ιταλία (2002), Tαξιάρχης της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλίας, 2004, ο Μεγαλόσταυρος του Εθνικού Τάγματος της Aξίας από την Γαλλία (2006), καθώς και ο Aνώτερος Ταξιάρχης μετά Ταινίας και Αστέρος από την Γερμανία (2005). Το 2005 έλαβε τον τίτλο του Ιππότη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β” για τις εξαίρετες υπηρεσίες που έχει προσφέρει στις διεθνείς νομικές σχέσεις, έτσι λοιπόν στη Βρετανία φέρει τον τίτλο Sir.
Στα πρόσφατα έργα του, ασχολείται με την κρίση που πλήττει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Τοποθετεί την έναρξη της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος στην αποστασία του 1965 και την ανατροπή της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου με εξωθεσμικό τρόπο, ενώ από τους ηγέτες της Μεταπολίτευσης επαινεί τον Ανδρέα Παπανδρέου για σωστή και πατριωτική εξωτερική πολιτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...