Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !! ΖΗΤΩ Η ΠΡΟΟΔΟΣ !!! Άμεσα στη Βουλή το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια !!!
Άμεσα έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή η ρύθμιση που θα προβλέπει το σύμφωνο συμβίωσης εκτός από τα ετερόφυλα ζευγάρια...που είναι ήδη σε ισχύ, αυτή τη φορά και για τα ομόφυλα ζευγάρια.Ο υπουργός Δικαιοσύνης, όπως αναφέρει το newsit, φέρνει αυτή τη ρύθμιση στη Βουλή με σκοπό και τα ομόφυλα ζευγάρια να έχουν τη δυνατότητα να τακτοποιούν νόμιμα τις προσωπικές και περιουσιακές τους σχέσεις, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή".

Αυτή η νομοθετική παρέμβαση αποτελεί μία από τις βασικές υποχρεώσεις της Ελλάδας, η οποία έχει ήδη καταδικαστεί από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ εις βάρος της χώρας μας εκκρεμούν κι άλλες προσφυγές.


Το σύμφωνο συμβίωσης που ισχύει μέχρι τώρα και αφορά μόνο τα ετερόφυλα ζευγάρια δφίνει τη δυνατότητα νόμιμης τακτοποίησης των προσωπικών και περιουσιακών σχέσεων ανάμεσα σε ζευγάρια που δεν επιθυμούν το γάμο, αλλά θέλουν να συνδεθούν με έναν νόμιμο τρόπο η ιδιωτική τους ζωή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο η Ελλάδα και η Λιθουανία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν εφαρμόσει το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.

Το σύμφωνο συμβίωσης για ετερόφυλα ζευγάρια που ισχύει μέχρι τώρα στη χώρα μας συνάπτεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο και δεν αλλάζει το επώνυμο των συμβαλλόμενων, ενώ αναγνωρίει και το κληρονομικό δικαίωμα σε όσους το έχουν υπογράψει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η επέκταση του συγκεκριμένου θεσμού και στα ομόφυλα ζευγάρια θα δώσει νεά ώθηση στον θεσμό, καθώς θα δώσει μεγάλες δυνατότητες σε ανθρώπους του ιδίου φύλου να ρυθμίσουν τις ανάγκες τους, κάτι που δεν μπορούν να πράξουν μέσω του γάμου.

Το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια είχε συμπεριληφθεί και στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά τελικά αποσύρθηκε.
tro-ma-ktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...