Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ... ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ


Σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλους στην Ελλάδα
Σύμφωνο συμβίωσης για τους ομόφυλους, έναρξη διαλόγου ακόμη και με τους... κουκουλοφόρους και κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας και ανηλίκων εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεών του στη Βουλή.

Οπως τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, ανάμεσα στα μέτρα που προωθεί άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι η τροποποίηση του συμφώνου συμβίωσης προκειμένου να επεκταθεί το σύμφωνο και στα ζευγάρια του ίδιου φύλου. Αλλωστε επισήμανε πως η χώρα μας έχει καταδικαστεί για το θέμα αυτό από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Με αλλαγές που αναμένεται να φέρουν τα πάνω κάτω στα δικαστήρια και στις φυλακές, ο κ. Παρασκευόπουλος έδωσε το στίγμα των προθέσεων της νέας κυβέρνησης σηματοδοτώντας στροφή σε ένα πιο ανεκτικό πλαίσιο απονομής της δικαιοσύνης. «Θα προηγείται, από την πλευρά μας μέσω των αρμόδιων οργάνων, διάλογος με όλους, με υπόπτους, ενόχους, κουκουλοφόρους, με επιφανείς ή αφανείς εξίσου, γιατί είναι σαφές ότι όπου ο διάλογος παραλείπεται ελλοχεύει η βία» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Την ίδια ώρα -και μόλις λίγους μήνες μετά τη λειτουργία των πρώτων φυλακών υψίστης ασφαλείας- το μέτρο που προκάλεσε τις αντιδράσεις των κρατουμένων πρόκειται να καταργηθεί. Τα σωφρονιστικά καταστήματα τύπου Γ' μπαίνουν «στον πάγο», χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει, σύμφωνα με τον υπουργό, ότι δεν είναι θα υπάρχουν πτέρυγες με αυξημένα μέτρα ασφάλειας.
Ο εγκλεισμός
Παράλληλα ο κ. Παρασκευόπουλος έκανε λόγο για κατάργηση και των φυλακών ανηλίκων, καθώς θα περιοριστεί η επιβολή ποινικού εγκλεισμού μόνο στους ηλικίας 15-18 ετών που έχουν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία. Εξήγγειλε ακόμη πως κακουργήματα θα μετατραπούν σε πλημμελήματα με ποινές από δύο έως πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τον υπουργό, θα μειωθεί το παράβολο για την άσκηση ένδικων μέσων προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη Δικαιοσύνη ακόμη και οι ασθενέστεροι οικονομικά πολίτες, ενώ εξήγγειλε αναθεώρηση στις ρυθμίσεις για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.
«Η Δικαιοσύνη θα είναι αυστηρή έναντι ενόχων για σοβαρά εγκλήματα, επιεικής έως και ανεκτική απέναντι σε μικροπαραβάτες» τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...