Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Καταστάσεις Επιβίβασης: τι έλεγαν Δρίτσας-Κουράκης πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση; Ποια ήταν η Ερώτηση τους στη Βουλή; Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!


Αποτέλεσμα εικόνας για φωτογραφιες φανταρωνΓια μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα κόμματα εξουσίας ακολουθούν την ίδια ακριβώς τακτική: υπόσχονται πριν τις εκλογές και μετά σφυρίζουν αδιάφορα… Υφαρπάζουν την ψήφο αγανάκτησης του λαού και της νεολαίας, ενώ μετά εφαρμόζουν με τη μεγαλύετρη συνέπεια την ταξική πολιτική που πριν είχαν καταγγείλλει!
Αυτή την πεπατημένη ακολουθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν συγκρίνουμε τις αντιπολιτευτικές παρεμβάσεις του Θ.Δρίτσα, υπεύθυνου του Τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και του τότε βουλευτή Κουράκη.
Οι οποίοι απαιτώντας από τους τότε υπουργούς άμυνας Βενιζέλο-Μπεγλίτη έκαναν λόγο:
«Βαθιά αντιλαϊκό και άδικο το μέτρο της περικοπής στα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια που δίνονταν στους φαντάρους κατά τη διάρκεια της θητείας τους».
«Με νέο ταξικό μέτρο επιβαρύνει η κυβέρνηση τη νεολαία της χώρας, περικόπτοντας τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια που δίνονταν στους φαντάρους κατά τη θητεία τους».
 «Γιατί η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη στρατιωτική θητεία ως μια μορφή έμμεσης φορολογίας για την οικογένεια του κάθε φαντάρου;»
Αυτά υποστήριζαν τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοί σήμερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Εμείς απαιτούμε την άμεση επιστροφή των καταστάσεων επιβίβασης, ιδιαίτερα σήμερα που η κυβέρνηση στέλνει τους συναδέλφους φαντάρους στα σύνορα για ολόκληρη τη θητεία τους. Ο στρατός να αναλάβει ολόκληρο το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης.

Θυμίζουμε την σχετική ερώτηση των Δρίτσα-Κουράκη στη Βουλή:   
                                                 Ερώτηση
22/02/2010
Προς: 
τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας
                                                        
Βαθιά αντιλαϊκό και άδικο το μέτρο της περικοπής στα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια που δίνονταν στους φαντάρους κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
 

Με νέο ταξικό μέτρο επιβαρύνει η κυβέρνηση τη νεολαία της χώρας, περικόπτοντας τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια που δίνονταν στους φαντάρους κατά τη θητεία τους, εφόσον υπηρετούν στον Έβρο ή σε κάποιο ακριτικό νησί και η μονάδα απέχει απόσταση μεγαλύτερη των 500 χλμ. από το σπίτι τους. Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Ευ.Βενιζέλου για την οποία διαβάσαμε στον Τύπο, πλέον «οι καταστάσεις επιβίβασης» καταργούνται και ο φαντάρος δεν δικαιούται πια τα δύο δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια που του χορηγούνταν μέχρι τώρα στη διάρκεια της θητείας του.
Με πρόσχημα την οικονομική κρίση, το ΥΠΕΘΑ και η κυβέρνηση έρχονται να περικόψουν τη σημαντική κοινωνική παροχή στους φαντάρους, να τους επιβαρύνει και άλλο, αυτούς που αμείβει με 8,5 ευρώ το μήνα.
Για όσους φαντάρους υπηρετούν τη θητεία τους στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) διατηρείται η χορήγηση συνολικά ενός αεροπορικού εισιτηρίου. Δηλαδή στην ΕΛΔΥΚ που ισχύει το Αμετάθετο, στις υπόλοιπες άδειες τους οι φαντάροι είτε θα ταξιδεύσουν με πλοίο ή θα πληρώσουν αυτοί το αεροπορικό εισιτήριο για κάθε επιπλέον μετακίνηση τους.
Πρόκειται για σκληρότατο μέτρο της κυβέρνησης απέναντι στους φαντάρους, όταν  η εντατικοποίηση στις μονάδες είναι μεγάλη, οι έξοδοι έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο και τα οδοιπορικά είναι άγνωστη λέξη. Όταν δηλαδή είναι μονόδρομος η αγορά αεροπορικού εισιτηρίου για τον αδειούχο φαντάρο.
Επειδή με μέτρα σαν και αυτό η κυβέρνηση λειτουργεί ως υποστηρικτής των ιδιωτικών αεροπορικών εταιρειών, αυτών που έχουν το μονοπώλιο των αεροπορικών μετακινήσεων και τους βρίσκει πελατεία ιδιαίτερα στους στρατιώτες που υπηρετούν σε άγονες, απομακρυσμένες περιοχές, χωρίς μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον τους χειμερινούς μήνες.
Επειδή με όσους υπηρετούν στην Κύπρο υπάρχει μια ακόμη άδικη διάκριση, αφού σε κάθε αποστολή επαγγελματιών του Στρατού στο Εξωτερικό ο Ελληνικός Στρατός αναλαμβάνει (και σωστά) το κόστος της μετακίνησης τους, ενώ στους κληρωτούς όχι.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.  Γιατί η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη στρατιωτική θητεία ως μια μορφή έμμεσης φορολογίας για την οικογένεια του κάθε φαντάρου; Προτίθεται έστω και τώρα να αποσύρει το μέτρο που επιβαρύνει χιλιάδες οικογένειες ένστολων πολιτών να αναλαμβάνουν το κόστος αεροπορικών εισιτηρίων; 
2. Γιατί στην ΕΛΔΥΚ οι φαντάροι πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι για να Υπηρετήσουν στο Εξωτερικό;
 Οι ερωτώντες  Βουλευτές
 
Τάσος Κουράκης
Θοδωρής Δρίτσας

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να αντισταθούν σε όλα αυτά και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Στο σύγχρονο εθνικισμό και μιλιταρισμό που αντιμετωπίζει την νεολαία  ως κρέας στα κανόνια τους για την ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...