Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ: ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ!!! ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΖΑΝ ΟΛΗΜΕΡΙΣ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!!

Ένα modus vivendi προσπαθούν να βρουν η νέα κυβέρνηση με την ναυτιλιακή κοινότητα σε μία προσπάθεια να συμπορευθούν προς όφελος όλων και κυρίως της χώρας. Από τη θέση της αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ευθέως κατά της ελληνικής ναυτιλίας και βασικά κατά των εφοπλιστών με αιχμή του δόρατος το φορολογικό πλαίσιο.

Πολιτικοί αλλά και ναυτιλιακοί κύκλοι θεωρούν δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε γενικότερες αλλαγές που αναμένεται να φέρουν σε σύγκρουση τις δύο πλευρές. Προς το παρόν γίνονται αναγνωριστικές κινήσεις και οι τόνοι παραμένουν χαμηλοί σε μία προσπάθεια να βρεθεί μια χρυσή τομή.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης του οποίου ο πατέρας, Μήνας Σταθάκης, δραστηριοποιείτο επιχειρηματικά στην ακτοπλοία, εμφανίζεται σαν γεφυροποιός.

Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, μιλώντας σε ναυτιλιακό συνέδριο, έδωσε τα πρώτα δείγματα για το τι θα επακολουθήσει λέγοντας ότι η οποιαδήποτε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη ναυτιλία, θα αποτελεί προϊόν διαλόγου ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ναυτιλιακή κοινότητα, με αμοιβαία οφέλη. Παράλληλα φρόντισε να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας ότι υπάρχει ανοικτό κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τους θεσμικούς εκπροσώπους της ναυτιλιακής κοινότητας.


newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...