Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Αντί για μνημόνια σκίζει καλσόν!

Κωλοτούμπα Τσίπρα: «Ποιος είπε ότι δεν θα είμαστε συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις μας;»

 

 

ÁÈÇÍÁ-ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÕÐÏ ÔÏÍ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ/PHASMA/Á.ÓÔÁÌÁÔÉÏÕ
Στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως κάνει ο Αλέξης Τσίπρας μετά το σάλο που προκάλεσε η… διάσταση απόψεων μεταξύ του ίδιου και του υπουργού Οικονομικών με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Εκεί που η ελληνική κυβέρνηση διεμήνυε ότι δεν αναγνωρίζει καμία τρόικα και ότι είναι αποφασισμένη για την πλήρη ρήξη με τους εκπροσώπους των δανειστών, σήμερα ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες μετά τη μισάωρη συνάντηση με τον κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε στο Bloomberg«η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε «η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας μόλις ξεκίνησε», ενώ τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, είμαι απολύτως βέβαιος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη. Καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους», ανέφερε ο πρωθυπουργός».
Και ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «αντιθέτως, αυτό που σημαίνει είναι ότι χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο -μεταξύ άλλων- θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους. Είμαι πεπεισμένος ότι μία συμφωνία σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας, αφού το κοινό μας συμφέρον είναι η οικονομική σταθερότητα και η ανάκαμψη για το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη».πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...